bez pieczenia ciasto - 3500 przepisów (strona:13/234)

Przepis na pizzę z boczkiem 161

czosnek. Cebulę pokroić w cienkie krążki, czosnek drobno posiekać. Szpinak (lub rukolę) opłukać i osuszyć. Rozgrzać piec do 250 stopni (bez termoobiegu). Ciasto jeszcze raz zagnieść, uformować wałkiem płaski, okrągły placek.  Spód do pizzy położyć na papierze do pieczenia i włożyć na blachę. Na górze położyć plastry sera, boczku, krążki cebuli i posypać posiekanym czosnkiem. Doprawić solą

Moja smaczna kuchnia
Blok czekoladowy 1482

Dziś zapraszam Was na moje ulubione ciasto czekoladowe. Łatwe, szybkie w przygotowaniu i do tego nie wymaga pieczenia.   Najważniejsze o czym musimy pamiętać to

Passion of Cooking
Ptysie z bitą śmietaną 150

Ptysie robi się z ciasta parzonego - bez proszku do pieczenia i cukru. Czyli zupełnie nie to, do czego jestem przyzwyczajona w kuchni. Zawsze wydawało mi się, że to słodycze, które lepiej kupić w piekarni niż zrobić samemu w domu okazało się, że nie taki diabeł (ptyś) straszny... :)Składniki:1,5 szklanki mąki60 g masła1 szklanka wodyszczypta soli0(...)małym ogniu tak długo, aż zrobi się "klucha". Odstawiamy do przestygnięcia. Piekarnik nastawiamy na temperaturę 230 stopni, wlewamy na spód szklankę wody (można wlać ją do mniejszej blaszki).Kiedy ciasto nie będzie już bardzo gorące (nie powinno parzyć w rękę) wbijamy jedno jajko i miksujemy mikserem. Po całkowitym połączeniu się składników wbijamy pojedynczo następne jajka miksujemy dokładnie po każdym

Ciastkozercy
BISZKOPT BEZGLUTENOWY, NA MĄCE RYŻOWEJ, BEZ PROSZKU DO PIECZENIA I BEZ CUKRU 432

pieczemy ok.30-35 minut (program bez termoobiegu, tylko góra-dół lub specjalny program do pieczenia biszkoptów) do suchego patyczka. Bardzo ważne przed wyjęciem sprawdzić środek biszkoptu, z dodatkiem kakao piecze się troszkę dłużej, by nie było rozczarowań. Zostawić do wystudzenia. Gdy nie przygotowujemy od razu ciasta proponuję po wystudzeniu przykryć biszkopt, by nie wysychał. Smacznego

Smaczne Zdrowe
1513. Zestaw foremek Zenker -test 155

była tortownica..w której piekłam dwa blaty ciasta do pysznego kinder pingui..Blaszkę wystarczy posmarować masłem, posypać mąką lub bułką tartą..i mamy pewność , że ciasto nie przywrze do blaszki i bez problemu wyjmiemy je z blaszki..wcześniej w innych moich starych blaszkach nic nie pomagało i musiałam foremki dodatkowo wykładać papierem do pieczenia..Mycie takiej foremki(...)już więcej nie użyję swoich starych blaszek, a tylko te będę dalej "testować"..no chyba, że będę piekła ciasto ciut "mniejsze", bo tortownica ma 28 cm średnicy, a czasem potrzeba jest na mniejsze ciasto..no ..chyba, że można zwiększyć składniki i piec w takiej..Ogólnie podsumowując..zestaw foremek przypadł mi do gustu i to bardzo..i cieszę się , że wybrałam

Moje domowe kucharzenie
Ciasto ze śliwkami 168

Ciasto jest bez mleka, bez proszku do pieczenia ani nawet sody. Bez problemu można wykonać je z mąki bezglutenowej np. kukurydzianej. Składniki: szklanka mąki 1 i 1/3 szklanki cukru szczypta wanilii 6 jajek szczypta soli śliwki (węgierki) bez pestek Sposób wykonania

w kuchni i w ogrodzie
Sernik 124

0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif";} SERNIK Ciasto:      4 żółtka,     3 szkl. maki zwykłej,      3 łyżki cukru,      2 łyżeczki proszku do pieczenia,      kostka margaryny Masa serowa:     1kg. sera(...)szklankę cukru, Z podanych składników zagnieść ciasto. Ser pokruszyć, dodać margarynę, cukier jajka, budyń i wszystko wymieszać mikserem. Ciasto podzielić na dwie części,   większą rozłożyć na blachę na ciasto położyć masę serową, na masę białka ubite na sztywno z cukrem i na wierzch pokruszyć resztę ciastaPiec 50-60 min. bez termoobiegu (góra /dół

Kuchnia Beaty
Dyniowa tarta z bezą 182

bardzo płynna, ale nie przejmujcie się tym - taka właśnie ma być i zgęstnieje w czasie pieczenia. Masę wylewamy na podpieczony spód i pieczemy około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie ciasto wyciągamy z piekarnika i studzimy około 40 minut. Beza Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i dodajemy po łyżce cukru cały czas(...)śmigieł miksera, a rozcierając masę z białek nie powinniśmy czuć cukru pod palcami. Na koniec ubijania dodajemy ocet i mąkę ziemniaczaną i jeszcze chwilę ubijamy. Bezę wykładamy na przestudzone ciasto i pieczemy 20 minut w 180 stopniach, po czym zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i suszymy bezę jeszcze około godziny przy uchylonym piekarniku (ja wsadzam pudełko zapałek między drzwiczki piekarnika

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
CIASTO SNICKERS NA KRAKERSACH 1306

Snickers dawniej robiony był na wszelkie rodzinne okazje, a więc pojawiał się dosyć często. Niestety przepis został zapomniany, aż nadarzyła się kolejna okazja i  postanowiłam

Smaczne Zdrowe
Napoleonka na krakersach 188

Zagubiłam gdzieś przepis, z którego zawsze korzystałam przygotowując krem do tego bardzo szybkiego ciasta, więc posłużyłam się przepisem stąd , pominęłam tylko budyń waniliowy - bez niego

Kulinarny Pamiętnik
Tarta bez pieczenia z bitą śmietaną, mascarpone, świeżymi figami i karmelowym sosem z wina czerwonego. 199

Kolejna fajna propozycja.  Naprawdę idealne połączenie kremowego środka,  maślanego spodu, gorzkiej czekolady, świeżych fig i pysznego sosu winnego. Smak nie do opisania, do spróbowania

Malinowe Pocałunki
Ciasto jogurtowo-gruszkowe z kubeczka 337

kubeczek po jogurcie może grać rolę główna przy pieczeniu ciasta? Tak o samym cieście wypowiada się autorka przepisu:  "Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania ciasto, do którego nie potrzebujemy miksera, ani wagi do odmierzania składników, wystarczą łyżka i kubeczek po jogurcie. Na wierzch dowolne owoce i puszyste, wilgotne ciasto do kawki gotowe." Zmian w oryginalnym przepisie dokonałam niewielkich(...)nadal wystarczająco lejące, aby nie mieć trudności z przełożeniem go do blaszki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać do niej ciasto. Gruszki obrać, pokroić w kostkę, wymieszać z cynamonem, ułożyć na wierzchu ciasta. Piec około 45 min. w 180C - bez termoobiegu, na środku piekarnika . Przy kolejnym podejściu poprzestanę jednak na 40 min., bo ciasto od spodu mogłoby być

Grunt to przepis!
Biszkopt rzucany z porzeczkami i malinami - dieta bezmleczna 247

mamach, które nie mogą sobie pozwolić ani na jedno, ani na drugie. Przeczytałam internet w szerz i wzdłuż: dużo ciast "olejowych" i ciągle tylko proszek do pieczenia. Doszłam do tematu "rzucanego" biszkopta, gdzie owo rzucanie powinno zastąpić proszek do pieczenia. Nie do końca w to wierzę, ale ja swoim też rzuciłam - żeby przypadkiem coś się nie zepsuło(...)przesiać i zmieszać, dodawać po 1-2 łyżki na przemian z żółtkami do uzyskania gładkiego ciasta. 5. Dno foremki wyłożyć papierem do pieczenia, a boki zostawić bez papieru i bez smarowania czymkolwiek. 6. Przelać ciasto do formy, na wierzchu poukładać umyte owoce w dużej ilości (ja jak zwykle po fakcie stwierdzam, że powinnam dać ich więcej

Matka Żywicielka
Ciasto z Malinami i Bezą 343

serii ciast ucieranych a wisienką na torcie jest chrupiąca beza. Jest podzielne, na dużą blachę. Zdecydowanie jest małym wspomnieniem lata, pikników na trawce lub innych spontanicznych letnich wypraw. Bardzo polecam.                 Składniki:   175 g masła 5 łyżek śmietany kremówki 48% 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 225 g maki pszennej 100 g zmielonych migdałów 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta(...)rozrzucamy pozostałe maliny i pokruszone bezy. Wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 45 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest już w środku suche. Wyjmujemy i odstawiamy do ostygnięcia. Posypujemy cukrem pudrem. Możemy podawać z bitą śmietaną.     The post Ciasto z Malinami i Bezą appeared first on Made

Made By Mom And Son