bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:867/1508)

Tort imieninowy 195

opadły.  Przełożyć do tortownicy. Tortownice wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia ( samo dno) boków nie smarujcie niczym, później jak biszkopt zostanie upieczony i wystygnie delikatnie oddzielić nożykiem. Piec w temperaturze 160 -170 stopni - około 45 minut (w zależności od piekarnika) do suchego patyczka (jak nakłujemy patyczkiem ciasto i po wyjęciu pozostanie on suchy znaczy ze biszkopt gotowy) Po wyjęciu(...)wymieszać i odstawić aby przestygła, ale nie stężała. Ubić śmietanę kremówkę na sztywno, następnie dodać pure z malin.  Delikatnie i krótko wymieszać ze śmietaną- tylko do połączenia się - bez białych smug śmietany. Czekoladowe ganache do posmarowania tortu. 250 ml śmietany kremówki  500g czekolady drobno pokruszonej (użyłam czekolady deserowej) 3 łyżki cukru pudru opcjonalnie  Śmietanę podgrzać

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
MUFFINKI Z NUTELLĄ NA MĄCE ORKISZOWEJ 282

Lubicie nutelle albo muffinki z nutellą? Jeśli tak, to mam dla was coś idealnego na sobotnie popołudnie(i nie tylko). Muffinki te są dosyć słodkie, więc

Smaczne Zdrowe
Tort Malinowo-Waniliowy 180

łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek maki pszennej 3 łyżki skrobi ziemniaczanej kilka kropel soku z cytryny szczypta soli 2 laski wanilii Delikatnie i starannie oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno zaczynając od paru kropel soku z cytryny, następnie szczypta soli i tak jak przy bezie, gdy jajka zmienią swój kolor na biały(...)wolnych obrotach miksera. Gotowy biszkopt ląduje w okrągłej blaszce o średnicy około 26/28 cm wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Pieczemy go 35-37 min w temperaturze 175 stopni na funkcji grzanie góra dół. Po 35 minutach wyjmijcie blaszkę z pieca i z wysokości 40-30 cm upuśćcie ją na blat jeżeli wszystko pójdzie dobrze wasz biszkopt będzie równy jak stół

Kuba Gotuje
Bananowe muffinki z masłem orzechowym i figami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 169

Nareszcie skusiłyśmy się na przepis innego autora! Od dawna chciałyśmy wypróbować pewien szybki przepis na czekoladowy bananowiec od True Taste Hunters , którego bloga obserwujemy od wieków

Candy Pandas
Żytnie ciasteczka orzechowe bez cukru 311

Pyszne pełnowartościowe ciasteczka do schrupania przy kawie czy herbacie. Wystarczająco słodkie z wyczuwalną orzechową nuta, chrupiące z wierzchu i miękkie w środku. Naprawdę warto spróbować, sama

Ze smakiem i z pasją
Chrupiące gofry bezglutenowe 256

Gofry wychodzą chrupiące, puszyste i lekkie, nawet po wystudzeniu nie robią się gąbczaste i glinowate.  Próbowałam różnych przepisów i ten faktycznie się udaje, nawet jak

Ze smakiem bez glutenu
Gryczane ciasto ze śliwkami. Przepis dla Helenki 182

Puszysty, słodki, pachnący wakacjami placek ze śliwkami. Okazuje się, że i ciasto może być pełne składników odżywczych, zamiast tuczących, pustych kalorii. Mąka gryczana i orkiszowa pełnoziarnista

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik królewski-pyszny i prosty 180

krotnie) ▸pół kostki masła rozpuszczonego ▸1 budyń śmietankowy (u mnie bez cukru) ▸50 g wiórków kokosowych ▸3 żółtka ▸6 białek  ▸100 g cukru/słodzika ▸100 g rodzynek namoczonych Przygotowanie: ciasto 1. Masło siekamy w mniejsze kawałki i łączymy z mąką. Dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Dzieliśmy na 2 części, owijamy folią obie części i wsadzamy do zamrażarki(...)dodajemy rodzynki namoczone i odcedzone z wody. 3. Białka ubijamy na sztywno i łączymy delikatnie z masą serową. 4. Dużą formę (u mnie  37x26 )  wykładamy papierem do pieczenia. Na tarce o grubych oczkach ścieramy 1 część ciasta tworząc spód. Na to wykładamy masę serową i na wierzch ścieramy 2 część. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach. (adsbygoogle

Zdrowie i pysznie na talerzu
BABECZKI OWSIANO-KAKAOWE Z ORZECHOWO-DAKTYLOWYM KREMEM 183

masłem orzechowym. Idealne rozwiązanie dla wszystkich fanów zdrowych słodyczy. Babeczki robi się ekspresowo, zresztą całą robotę wykonuje za nas blender. Nam pozostaje tylko udekorować te małe cudeńka, by potem, bez jakichkolwiek wyrzutów sumienia, delektować się nimi przy kubku pysznej kawy... SKŁADNIKI NA BABECZKI: 2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki mąki 3/4 szklanki miodu 3 łyżki kakao 1,5 łyżeczki(...)powstała papka, dodaję miód, jajka, mleko, olej i esencję waniliową, blenduję do połączenia składników dosypuję mączkę owsianą, mąkę, sodę i kakao włączam jeszcze na chwilę blender nakładam ciasto do foremek Piekę 30 minut w 180 stopniach C. KREM  DAKTYLOWO-ORZECHOWY SKŁADNIKI: ok. 40 sztuk suszonych daktyli 5 łyżek masła orzechowego ok.10 łyżek wody z daktyli WYKONANIE daktyle zalewam wrzątkiem

Upiecz sobie babeczkę
Odrywane drożdżówki z budyniem i borówkami 205

opakowanie budyniu śmietankowego + 1,5 szklanki mleka + 1 czubata łyżka cukru (jeśli budyń był bez cukru) borówki amerykańskie (moje były mrożone)   Mąkę, drożdże, cukier oraz sól wymieszać w misce. Dodać jajko, żółtko, rozpuszczoną margarynę i powoli mieszając dodawać mleko. Wyrobić gładkie i elastyczne ciasto (jeśli będzie twarde dodać więcej mleka, jeśli będzie się bardzo lepiło dodać trochę mąki(...)międzyczasie ugotować budyń i go przestudzić. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na kształt prostokąta. Na nim rozsmarować letni budyń, na budyniu porozrzucać borówki (mogą być zamrożone). Ciasto zwinąć w rulon wzdłuż krótszego boku i pokroić ostrym nożem na 5-6 cm kawałki. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć w niej odkrojone kawałki ciasta (mogą ściśle do siebie przylegać). Wierzch posmarować

Simply Food
FRANCUSKIE RURKI Z KAKI W CZEKOLADZIE 212

różnymi owocami nie tylko z kaki, np. z jabłkiem, gruszką, nektarynką czy innymi twardymi owocami. Taki deser możemy zjeść bez wyrzutów sumienia, gdy najdzie nas ochota na słodkie. Idealny również dla dzieci, które uwielbiają słodycze. Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 1 szt. kaki 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka oleju kokosowego Olejowe Smaki Wykonanie: Kaki myjemy, osuszamy, obieramy(...)słupki. Powinno nam w sumie wyjść około 14-16 kawałków. Ciasto francuskie rozwijamy i tniemy na paski o grubości około 1-1,5 cm. Każdy kawałek kaki owijamy ciastem francuskim, na zakładkę - tak jak to się robi w przypadku rurek z kremem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około

Kuchnia MagdaLeny
Batony zbożowe - idealne do pracy lub szkoły 236

Dzisiaj mam dla Was propozycję na drugie śniadanie do szkoły lub do pracy. Szybkie, zdrowe i bardzo smaczne. Batoniki zbożowe. Zapraszam!   Składniki: 200 g płatków

Trufelkowo
FISHBURGER 162

jajko. Wyrobić na jednolite sprężyste ciasto, przykryć wilgotną ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte podzielić na 8 części, uformować kulki i ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ponownie przykryć wilgotna ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Gdy podwoja swoją objętość posmarować każdą rozkłóconym jajkiem i posypać sezamem lub czarnuszką wymieszaną z solą. Piec z funkcją pary około(...)ryby (u mnie szczupak) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku szczypiorek 2 jajka kawałeczek słoninki lub boczku 1 czerstwa kajzerka sól, pieprz, mąka do panierowania, olej Rybę (bez skóry) zmielić z cebulą, czosnkiem, słoniną i namoczoną i odciśniętą bułką. Dodać jajka, pokrojony szczypiorek sól, pieprz i dobrze wyrobić na jednolitą masę. Formować kotleciki wielkości bułek, obtoczyć w mące

Pieguskowa Kuchnia
Drożdżowa rolada makowo-kakaowa 152

Zawsze myślałam, że drożdżowe, zawijane makowce i rolady kakaowe potrafią bez żadnych problemów zrobić tylko nasze kochane babcie, które całe życie piekły i zaprawione są już w kulinarnych bojach. No cóż, okazało się, że mam rację. Moja rolada makowo-kakaowa ma skazę w postaci dłuuugiego i głębokiego pęknięcia niczym Rów Mariański. Na szczęście kompletnie nie wpłynęło to na smak(...)koniec roztopione masło. 4) Wyrobić gładkie ciasto, przykryć ściereczką i odstawić do podwojenia objętości (na około 1h) w ciepłe miejsce. 5) Przygotować masę. Do miski dodać masę makową, kakao, miód oraz rum i dokładnie wymieszać. Na koniec białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać łyżką do masy. 6) Wyrośnięte ciasto rozwałkować na grubość ok. 3-4 mm formując prostokąt

Fitsweet.me
Sernik podwójnie wiśniowy 162

przysłowiową wisienką na tym serniku. Bez sosu sernik nie byłby taki dobry.  Zapewniam że nie zostanie okruszek.                                           wiśnie z cukrem gotowane na sos spód: 160 g ciastek czekoladowych 60 g masła ciasto: 750 g sera półtłustego(...)mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki wody Ciastka kruszę  blenderem, dodaję roztopione masło i mieszam aż uzyskam formę sypką ale mokrą. Formę o średnicy 21 cm wykładam całą papierem do pieczenia. Na spodzie formy ugniatam szklanką masę ciasteczkową. Wstawiam do lodówki na 30 minut. Ser mielę dwa razy, przekładam do miski. Dodaję jajka, sok z cytryny, śmietanę kremówkę, cukier, budyń

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania