bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:850/1508)

PIZZA Z CUKINII (keto, LCHF, bez glutenu) 318

pieczenia blaszce. Ciasto nie może być zbyt grube aby dobrze się upiekło. U mnie ma grubość ok 1 cm. Piec przez 15 minut w temperaturze 200 ° C (termoobieg) aż brzegi zarumienią się. Ciasto przełożyć na drugą stronę a następnie przełożyć na drugą stronę przy pomocy papieru na którym się piekła wyłożyć na nowym papierze i piec przez kolejne(...)ułożyć ulubione dodatki ;). U mnie jest to sos pomidorowy (przecier pomidorowy + bazylia + sól + pieprz), ser mozzarella, salami, boczek i pieczarki. Całość oprószam ziołami prowansalskimi, oregano i bazylią. Gotową pizzę piec przez kolejne 5 minut do momentu roztopienia się sera. Ostudzoną lekko pizzę pokroić i zjeść na zdrowie. Pizza z cukinii świetnie komponuje się z sosami np. czosnkowym czy pomidorowym

Ola la LCHF
Ciasto Makowo-Jabłkowe na Biszkopcie (Makowiec z Jabłkami) 372

łyżeczki cynamonu cukier Polewa Czekoladowa: 75 g czekolady gorzkiej (lub pół na pół z mleczną) 75 ml śmietanki kremówki łyżeczka wódki ok. 100 g wió rków kokosowych     Ciasto Makowo-Jabłkowe na Biszkopcie (Makowiec z Jabłkami) - Sposób przygotowania: Biszkopt: Blaszkę wy kładamy pergaminem ( ok. 20 x 30 cm) . Mąki przes iewamy. Oddziel amy białka od żółtek.  Na wysokich(...)doda jemy po jednym żółtku, po czym małymi partiami wsyp ujemy mąkę tortową i ziemniaczaną wraz z proszkiem do pieczenia. Gotową masę wlewamy do formy i wkładamy do piekarnika na grzanego do temperatury 170 °C . Pieczemy ok. 20 minut do "suchego patyczka". Po wystudzeniu przekrawamy na dwa równe blaty . Nadzienie jabłkowe :   Jabłka obieramy, ścieramy na tarce

Słodka Strona
TORT PIERNIKOWY 336

czasie. Ponieważ przed złożeniem tortu blaty są dość mocno nasączane, biszkopt można upiec dzień lub nawet dwa dni wcześniej. Poradzą z nim sobie osoby, które na co dzień nie pieką ciast i tortów.  Krem robimy ze śmietany 30%, którą ubijamy z niewielką ilością cukru pudru i śmietan-fixem. Pamiętajcie, aby śmietanka była mocno schłodzona, najlepiej, gdy dla pewności włożycie(...)pomarańczowego) PRZEŁOŻENIE:1/2 słoika powideł śliwkowych (150 g) DEKORACJA: rozmaryn, gwiazdki anyżu, świeża lub mrożona żurawina WYKONANIE BISZKOPT : Piekarnik rozgrzewamy do 175℃ (góra/dół bez termoobiegu). Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i zapinamy obręcz. Do miski przesiewamy mąkę pszenną, ziemniaczaną i kakao. Dodajmy przyprawę do piernika, mieszamy. Białka ubijamy ze szczyptą soli, aż powstanie sztywna piana

cool and minty
Idealne makaroniki z ... siemienia lnianego. Flax macarons. 253

DOSKONALE!  Smak siemienia jest cudownie orzechowy, tajemniczy, kuszący. Makaroniki cudownie się ciągną i przy jedzeniu nie można się zatrzymać na rozsądnej liczbie.  Cokolwiek myślicie o klasyce i bez względu na to, jaką wagę przywiązujecie do tradycji, namawiam Was do spróbowania tego "zbuntowanego" przepisu. Może zachęci Was do innych rewolucji, nie tylko tych kuchennych - w końcu wiosna(...)wyciskać niewielkie porcje ciasta zachowując min. 2 cm odstępu (ciasto rozleje się nieco na boki). Aby makaroniki zachowały odpowiedni kształt, najlepiej użyć specjalnej silikonowej podkładki lub wcześniej samemu przygotować szablon rysując na pergaminie szablon z kołami wybranej średnicy.  Makaroniki odstawić do obsuszenia na jedną godzinę - to ważny etap, dzięki któremu wierzch obsycha i w trakcie pieczenia powstają wokół

KUCHARNIA
W humory: ciasto owocowe 303

Tym razem przepis na super proste ciasto z owocami. Jest niezwykle wyrozumiałe dla umiejętności kulinarnych i błyskawicznie znika z formy Zapraszam! SKŁADNIKI: ok. 600g drobnych owoców

Kuchnia w biegu
Ciasteczka z kawałkami czekolady 248

Ciasteczka z poniższego przepisu to małe słodkie krążki najeżone czekoladą. Są wykonane z ciasta półkruchego z dodatkiem śmietany i mąki ziemniaczanej. Ciasteczka są dość słodkie, choć

Smakołyki Bereniki
57.Słonecznie i lekko: czyli wytrawne ciasto z fasoli w nieco pikantnej wersji! 245

suszone pomidory, ser feta, czosnek oraz karczochy (: Koniecznie spróbujcie jest proste w przygotowaniu i py-szne! Dowodem na to jest to, że nie udało się uchwycić ciasta w całości - ciasto było posiłkiem postnym w Wielką Sobotę, kiedy to wszyscy domownicy byli pochłonięci świątecznymi przygotowaniami, a na dodatek byli.. bardzo głodni! (: Zapraszamy Was serdecznie! Składniki:  500g drobnej, białej fasoli(...)kurkumą, chili, solą, pieprzem) oraz ostatecznie mieszamy.  Boki i dno formy do pieczenia ( u mnie 23 cm) smarujemy masłem lub innym tłuszczem. Na natłuszczoną formę wykładamy masę - górną powierzchnię wyrównujemy za pomocą łyżki lub szpatułki. Formę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok.30 minut. Ciasto wyciągamy z piekarnika, a w miseczce rozkłócamy jajo z 1 łyżką śmietany

Symfonia Smaków
Dietetyczna szarlotka bez mąki, cukru i jajek! 332

powtarzalny smak. Postanowiłam ją przygotować w wersji dietetycznej. Mamy lato, każda z nas dba o sylwetkę i raczej stara się unikać dodatkowy kcal. Dlatego to ciasto jest bez mąki, bez cukru i bez jajek! I w dodatku robi się je błyskawicznie! Ma za to dużo cynamonu, który uwielbiam łączyć z jabłkiem! Idealne ciacho dla dzieci, pyszne podawane(...)Samą górę obsyp mocno cynamonem i polej resztą oleju kokosowego (ewent. masłem). Całość wstawiamy do piekarnika na 35 minut temp. 190 stopni C. Grzanie dół + termoobieg. Po wyjęciu z pieca ciasto odstaw na godzinę, dopiero wyjmij z formy, będzie jeszcze ciepłe i takie już można jeść. Można też poczekać aż całkowicie ostygnie.  Ciasto w wersji nie fit, możesz podać

SMYKWKUCHNI
Chleb z porem karmelizowanym i pestkami 186

Kolejny raz wzięłam udział we wspólnym pieczeniu organizowanym przez Amber z bloga http://www.kuchennymidrzwiami.pl/. Tym razem za zadanie miałyśmy przygotować chleb z porem karmelizowanym i pestkami. Do przygotowania chleba użyłam zakwasu żytniego i musiałam dodać dużo więcej wody niż w oryginalnym przepisie. W smaku chleb jest obłędny. Por nadaje mu wilgotności, choć go praktycznie nie czuć, a pestki(...)Odstawić do ostygnięcia. W misce rozmieszać zaczyn z wodą. Dodać mąki i wymieszać rękoma bez wyrabiania. Przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut.Do ciasta dodać sól i przestygnięty por i pestki. Wszystko połączyć i wyrobić na blacie – lekko posypanej mąką- na gładkie ciasto. Przełożyć do miski wysmarowanej olejem, przykryć i zostawić do wyrośnięcia na 2 godziny. W międzyczasie

UgotujmyTo.pl
Muffinki z wiśniami 193

coś wyjątkowego. Dlatego dzisiaj podpowiadamy jak szybko, łatwo i niedrogo przygotować wyjątkowy deser. Bo czymże jest wykwintny obiad czy kolacja bez deseru? SKŁADNIKI (12 sztuk):  2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 2 łyżki kakao 100 ml oranżady 125 ml oleju garść kandyzowanych wiśni lub z soku dobrze odcedzonych(...)mokre i mieszamy. Na końcu wrzucamy wiśnie. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, funkcja góra / dół. Foremki wykładamy papilotkami, natomiast jeśli używamy foremek silikonowych możemy pominąć papilotki. Każdą foremkę wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości.  Muffinki pieczemy przez 15 - 18 minut. Kiedy babeczki wystygną, żelatynę rozpuszczamy w 2 - 3 łyżkach gorącej wody i zostawiamy do napęcznienia. Śmietanę ubijamy na sztywno

Kuchnia od dwojga
DONATY 172

Ekspresowy przepis na pyszne pączki z dziurką bez dodatku drożdży. Wychodzą bardzo puszyste i naprawdę pyszne. Polecam zrobić od razu z podwójnej porcji ;) SKŁADNIKI NA 16 SZTUK 2 szklanki mąki pszennej + do podsypania 1/3 szklanki cukru 0,5 opakowania cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 125 ml jogurtu naturalnego lub greckiego 2 jajka(...)przesiewamy mąkę, sodę, proszek,sól, dodajemy cukry i dobrze mieszamy. W drugiej misce łączymy jajka z jogurtem i zimnym masłem, wlewamy do suchych składników. Mieszamy łyżką a następnie zagniatamy ciasto. Jeśli trzeba podsypujemy jeszcze mąką, żeby ciasto nie kleiło się do rąk. Ciasto odstawiamy na chwilę do lodówki. Ciasto wałkujemy na ok. 1,5 cm i wykrawamy szklanką kółka

Pani na deser
Quiche z zielonymi szparagami 168

przełożyć na wysmarowaną tłuszczem formę. Docisnąć delikatnie do formy, ściągnąć drugą warstwę folii i odciąć wystające poza formę ciasto. 5) Przygotowane ciasto nakłuć w kilku miejscach widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć np. fasolą. 6) Piec okolo 20 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. W połowie czasu usunąć papier z obciążeniem. Szparagi: 1) Odciąć twarde, jasne końce(...)rozgrzanej patelni z olejem. 2) Podsmażoną cebulę, pokrojoną dymkę, starty ser, jajka, śmietankę oraz przyprawy dokładnie wymieszać. Quiche: 1) Gotowy farsz wyłożyć na przygotowany spód. 2) Część szparagów bez główki zatopić w farszu, natomiast z główką, zawinięte w szynkę ułożyć na wierzchu. 3) Całość piec około 45 min. w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. 4) Gotowy kisz udekorować startym

Fitsweet.me
Brunkager, czyli brązowe ciasteczka pachnące świętami 171

wodzie, dodać do masy. Na końcu dodać mąkę, wymieszać. Ciasto podzielić na pół, z każdej części uformować wałeczek o grubości 3,5-4 cm. Zawinąć je w folię spożywczą, schłodzić w lodówce przez noc. Następnego dnia pokroić ciasto na plasterki grubości 1 mm, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 175 st. C. przez 7 minut. Ostudzić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciastka brownie z masłem orzechowym 270

kawa lub herbata i jesteśmy w niebie. Masło orzechowe musi być gładkie bez kawałków orzechów. Źródło przepisu mojewypieki.com Ciastka 200 g gorzkiej czekolady + 150 g czekolady gorzkiej(dałam 100g) 40 g masła 2 jajka 140 g cukru 35 g mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia W rondelku rozpuścić masło. Do gorącego masła dodać 200 g drobno(...)końca czekoladę mieszając. Lekko przestudzić. W misce ubić jajka z cukrem na puszystą masę, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie zmiksować. Wlać masę czekoladową, zmiksować. 100 g czekolady posiekać nożem i wsypać do ciasta. Wymieszać łyżką i odstawić ciasto na około 10 minut. Blachę  wyłożyć papierem do pieczenia i nakładać w odstępach łyżką ciasto

O kuchni z uczuciem
Wegańskie, zdrowe batoniki 279

batoniki bez cukru, bez nabiały i bez glutenu. Robi się je w bardzo prosty sposób. Właśnie wypróbowałam na moim synku i jego koledze powiedzieli, że bardzo dobre i wzięli dokładkę.  Składniki: 1 warstwa: 1/2 kubka orzechów nerkowca lub migdałów, 1/2 kubka daktyli, 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii  2 łyżki masła orzechowego, 2 warstwa: 1/2 kubka(...)oleju kokosowego Wykonanie: Składniki 1 warstwy wsypujemy do blendera. Miksujemy do momentu aż składniki się połączą i stworzą sprężystą, klejącą masę. Masę przekładamy do podłużnej foremki na ciasto wyłożonej papierem do pieczenia. Rozprowadzamy masę równomiernie i wkładamy do zamrażalki. Składniki drugiej warstwy również miksujemy w blenderze i nakładamy kolejną warstwę na masę w foremce i ponownie całość wkładamy

Smaki Przyprawy i Kolory

Proponowane wyszukiwania