bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:823/1508)

Przepis na sernik czekoladowy 180

dodać budyń- utrzeć Masę przełożyć do foremki wyłożonej papierem lub wysmarowanej masłem, ewentualnie dno wyłożyć ciastkami Piec ok. godziny w temp. 180 *C, u mnie w foremce w kształcie serca. Wymiary 21 cm dł. i 20 cm szer. Zrobienie sernika jest proste, a ciasto smaczne. Na pewno polubicie... Polałam gotową polewą czekoladową. A jeśli ktoś woli zrobić polewę

Proste Potrawy
Mini pączki serowe 144

jajka 300g homogenizowanego serka waniliowego 1,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli olej do smażenia cukier puder do dekoracji   Wykonanie: Jajka mieszamy z serkiem, aż powstanie gładka masa. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem oraz sól i mieszamy ciasto. Ciasto nabieramy łyżką zanurzoną w oleju i kładziemy na nagrzany do 175 stopni tłuszcz. Smażymy

Smak mojej kuchni
Lutowy Helath Box - pudełko pełne zdrowia 147

polskich upraw ekologicznych. Średnia cena w sklepach - około 10,50 zł 4. Mąka kokosowa bio 300g - Fresano - mąka koksowa ze zmielonego miąższu orzecha kokosowego. Stosujemy ją do pieczenia ciast, babeczek, naleśników oraz pieczywa. Może być używana do zagęszczania zup i sosów lub jako posypka do lodów, deserów, sałatek. W połączeniu z mlekiem lub sokiem może być użyta do przygotowania(...)kakao i czekolady. Można go stosować do polew, lodów, mleka oraz wypieków. Średnia cena w sklepach - około 8 zł 6. Shake CHIAS - Ananas, kokos Turmenic 200ml - Chias - to shake bez laktozy na bazie mleka kokosowego. Źródło błonnika bez dodatku cukru. Nowość na polskim rynku ! Średnia cena w sklepach - około 8 zł Gratis - próbka oleju - Green Spoon Jeśli chcecie

kruche babeczki
Aromatyczne pierniczki bezglutenowe (bez cukru) 177

sody Masło utrzeć z jajkami. Osobno wymieszać suche składniki. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Połączyć wszystko i wyrobić ciasto, zawinąć w folię i włożyć na kilka minut do lodówki. Potem cienko rozwałkować i wyciąć pierniczki. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia i piec 15-20 minut w 180 stopniach, uważając, by się nie przypaliły. inspiracja

FitKot
Tort marchewkowy 149

aromatyczny z idealnie pasującą masą z serka mascarpone. Zniknął dość szybko. Ja upiekłam wersję bezglutenową, bez mąki, ale z mąką wyjdzie bardziej puszysty i wyższy. Inspiracja przepisem z Kwestii smaku. Składniki: Ciasto • 300 g startej i odciśniętej z soku marchewki • 300 g mąki migdałowej – starte migdały lub 300 g mąki pszennej(...)puszki • 80 g wiórków kokosowych • 40 g orzechów włoskich • 30 g płatków migdałowych • 1 łyżeczka cynamonu • 2 łyżeczki przyprawy korzennej • 1 łyżeczka sody • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem mascarpone • 200 g masła • 1 szklanka cukru pudru • 250 g serka mascarpone • wiórki białej i mlecznej czekolady do posypania Wykonanie: • Wymieszać w miseczce startą marchew, wiórki

To co kocham
Serowe róże drożdżowe 176

cukier i żółtko, wymieszaj. W osobnej miseczce ubij białko i dodaj do masy serowej, wymieszaj delikatnie. Wykonanie: Wyrośnięte ciasto podziel na około 12-14 części. Każdą z nich spłaszcz w dłoniach lub rozwałkuj na niewielki okrąg. Natnij 4 razy (na krzyż) bez przecięcia środka. Na środek nałóż nadzienie (oraz rodzynkę). Każdą częścią po kolei przykrywaj nadzienie tworząc płatki (ważne(...)Ułóż bułeczki na blasze i przykryj wilgotną ściereczką. Odstaw do wyrośnięcia na około pół godziny. Piekarnik nastaw na 180 stopni. Wyrośnięte bułeczki posmaruj roztrzepanym jajkiem z 1 łyżeczką wody. Piecz około 20-25 minut, do zarumienienia. Wystudzone drożdżóweczki posyp cukrem pudrem lub polej lukrem :) Smacznego

Kulinarna (nie)codzienność
Bezglutenowe placuszki z ricotty z borówkami 141

Pane) 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia szczypta soli borówki Oddziel białka od żółtek. Dokładnie zmieszaj ricottę, mleko i żółtka. Dodaj mąkę,  proszek do pieczenia, sól i delikatnie wymieszaj. Ubij pianę z białek ze szczyptą soli i dodaj do przygotowanej masy. Dużą, nieprzywierająca patelnie rozgrzej i nakładaj po dużej łyżce ciasta. Delikatnie wciśnij borówki i smaż

Kuchnia bezglutenowa
Orkiszowo-pszenne placuszki z jagodami i czekoladą. 191

Wykonanie 1. Do dużej miski wbij jajka. Dodaj szczyptę soli i cukru np. cukru z bzu lub cukru waniliowego. 2. Rozbełtaj rózgą jajka. Dolej odrobinę ekstraktu waniliowego-ok.3 kropel(jeśli masz) i szklankę mleka. 3. Dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia. 4. Mieszając masę na placuszki stopniowo dolewaj wodę gazowaną i olej. 5. Dorzuć starte(...)porządnie umyte,ale osuszone z wody jagody oraz drobno pokrojoną czekoladę. (u mnie każda kostka czekolady przekrojona jest na 4 mniejsze cząsteczki) 6. Delikatnie wmieszaj owoce i czekoladę w ciasto na placuszki. 7. Smaż na dobrze rozgrzanej patelni po kilka minut z każdej strony 8. Podawaj z ulubionymi dodatkami. U mnie są to jagody i jogurt naturalny. 9. Smacznego

Fiolka w kuchni
Kopiec kreta- wegański & fit 219

pozamieniać składniki i oto widoczny na zdjęciach efekt! A smak ? Ku mojemu zdziwieniu idealnie naśladuje prawdziwy kopiec kreta. Nie wierzycie? Spróbujcie sami... Nie bez powodu 3/4 blaszki znikło w kilka godzin :D  SKŁADNIKI: NA CIASTO: szklanka mąki jaglanej 1/3 szklanki ksylitolu 1/2 szklanki mleka migdałowego 1/2 szklanki mleka kokosowego (gęstego) 4 łyżki karobu 1/3 szklanki mąki owsianej(...)kaszy jaglanej 1/2 puszki mleka kokosowego + mleko migdałowe do dolewania podczas gotowania WYKONANIE: Osobno mieszamy suche składniki na ciasto, osobno mleka. Do suchych powoli wlewamy wymieszane mleko i całość dokładnie razem łączymy (najlepiej użyć trzepaczki do jajek). Formę do pieczenia ciasta smarujemy olejem kokosowym i wlewamy do niej gotowe ciasto. Pieczemy ok 30 min w 180 stopniach. W cieście

healthy dreams
Omlet kawowy bez mąki z kremem waniliowym, bananem i czekoladą bez cukru 99

czekolada jest zwieńczeniem całości :) Składniki: 2 jajka 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej w proszku 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka dowolnych mielonych orzechów Rozgrzać patelnię. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Wylać na patelnię i smażyć na małym ogniu, aż ciasto się zetnie, przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze chwilę. Krem: 3 łyżki serka kremowego np. Mój Ulubiony

Chocolate Muffin Blog
KARPATKA 139

Dziś Sylwester a mnie coś naszło na Karpatkę;) Składniki na ciasto: 170 gram masła lub margaryny 310 ml wody 1 i 1/4 mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier wanilinowy 5-6 całych jaj Najpierw zagotowujemy wodę z masłem, do gotującej się wody dodajemy mąkę, proszek i cukier wszystko mieszamy aż powstanie gęsty budyń i nie będzie  grudek(...)Studzimy! Gdy wystudzimy dodajemy 5-6 całych jaj. Miksujemy na gładką masę. Blaszkę smarujemy i wykładamy pergaminem. Masę dzielimy na 2 części, każdą z nich pieczemy po ok 20 min w 200* bez termoobiegu. SKŁADNIKI na masę: 0,5 l  mleka 1 szklanka cukru kryształu 1 budyń 2 żółtka 250 gram masła 1,5 szklanki mleka zagotować

Moje Słodkie Piekiełko
Genialna tarta z brukselką (i syropem klonowym...) 155

zastanawiać się nad połączeniami smaków, nadeszła wena. Oto jej efekt. TARTA Z BRUKSELKĄ, KLONOWYM BOCZKIEM I SOSEM SEROWYM  Na ci asto 300g mąki szczypta soli szczypta proszku do pieczenia czubata łyżeczka suszonego tymianku cytrynowego (nasz!) 100g masła w temperaturze pokojowej 4-5 łyżek zimnej wody trochę masła i bułka tarta lub mąka do wysypania formy Na nadzienie(...)masła 50g masła 2 łyżki mąki 100ml śmietanki kremówki 100ml mleka 100g sera Comte 1 duże jajko sól i pieprz do smaku W kwestii kruchego ciasta jak zwykle napiszę- ja lubię takie bez dodatku jajek, jestem świadoma, że ono kiepsko się łączy i wyklejanie blachy to bardziej przylepianie do niej kawałków ciasta. Pitolę się z nim bo lubię jego

les mirabelles
Francuskie ciasteczka figa z makiem . 164

firmy zapraszam do sklepu internetowego http://eterno.pl/ . Składniki : 1 opakowanie ciasta francuskiego Gotowej konfitury figa z makiem ja użyłam od firmy Eterno   Cukier puder do oprószenia ciasteczek  Wykonanie : Z ciasta francuskiego wycinamy foremką kwiatki, na środek wykładamy  po małej łyżeczce figi z makiem. Pieczemy w temperaturze 190 stopni na złoty kolor. Po upieczeniu lekko oprószamy cukrem pudrem

Sama słodycz i szczypta chili
babeczki kawowe z czekoladą i granatem 141

proszkiem- którą najpierw łączymy ręcznie z pozostałą masą, po czym ponownie miksujemy, aż masa będzie gładka i kremowa. Wkładamy ciasto do foremek- do wysokości max 2/3 foremki (nie więcej! ) Pieczemy 15 do 20 minut, na środkowej półce piekarnika. Funkacja pieczenia: góra/dół. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy, przynajmniej na 10 min. do wystygnięcia, po czym delikatnie wyjmujemy(...)uparcie nie chcą rozstać się z formą, poruszajcie je delikatnie palcami. POLEWA LUKROWA: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą- za pomocą miksera- około 1 minuty, aż uzyskamy gładką, gęstą masę bez żadnych grudek. Gotową polewę, przed użyciem do dekorowania- warto wstawić na 20 min. do lodówki. DEKOROWANIE: Obieramy granata- wyłuskujemy z niego wszystkie nasiona. Czekoladę ścieramy na tarce. Na wierzch

Domowe Torty
Bułeczki drożdżowe z mięsem z indyka i żółtą papryką 111

dodajemy posiekane cebule i dusimy razem około 3 minuty. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę i pokrojonego w kostkę pomidora (bez skórki). Całość po 5 minutach doprawiamy i dodajemy koncentrat pomidorowy. Studzimy. Wykonanie: Wyrośnięte ciasto krótko zarabiamy i wałkujemy na grubość około 3-4 mm (można podzielić je wcześniej na 2 części). Z każdej części wykrawamy koła(...)smarujemy odrobiną koncentratu pomidorowego, nakładamy troszkę sera startego na drobnych oczkach, następnie farsz i ponownie ser żółty. Zlepiamy bułeczki i układamy łączeniem do spodu na brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia. Resztki ciasta ponownie zagniatamy, wałkujemy i powtarzamy czynności do jego wyczerpania. Przed pieczeniem smarujemy każdą jajkiem rozmąconym z mlekiem. Bułeczki pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym

Kolorowy Przepisownik