bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:783/1508)

Tort czekoladowo-marcepanowy 227

ubitymi z 50 g cukru na pianę. Dodać  zmieloną czekoladę i migdały. Masę przełożyć do wyłożonej papierem tortownicy.  Piec 40 minut w 180 C i ostudzić.  Masa: Pasta migdałowa:   1 i 1/2 szklanki migdałów bez skórki 1 i 1/2 szklanki cukru pudru  1 białko  1 łyżeczka ekstraktu migdałowego  Migdały posiekać jak najdrobniej(...)żółtka i połowę pokruszonego marcepanu. Wlać 6 łyżek likieru migdałowego. Pozostały marcepan zagnieść z 200 g cukru pudru, podzielić na 2 części i rozwałkować na macie, wysypanej cukrem pudrem. Ciasto przekroić na 3 części. Zagotować 50 ml z cukrem pudrem, jak wystygnie dodać likier (4 łyżki). Biszkopt przełożyć kremem i plackami marcepanu, by na wierzchu było ciasto. Wierzch i boki

Humanistka w kuchni
Najlepsze 6 książek z pomysłami na drugie śniadanie i lunch do pracy 185

sobą do biura? Dobrze wygląda słoik po kreolsku z ryżem i krewetkami, oraz nordycki z łososiem i ziemniakami. Z deserów chętnie bym zjadła tutti frutti, oraz rabarbar z bezami. Pyszne do pudełka Autorka: Grażyna Bober-Bruijn Wydawnictwo MUZA S.A., 2015 Zabieranie jedzenia do pracy to już nie tylko konieczność, ale i moda. Niech naszą inspiracją będzie tu wysmakowane i pięknie(...)awokado i bobem, meksykańska zupa z kukurydzy, kalafior z pęczakiem i ziołami, oraz turecka zupa z soczewicy. Na deser wzięłabym sahlab z czekoladą lub ciasto z różą i rabarbarem. Śniadanlove Autor: David Bez Wydawnictwo: Buchmann, 2016 David Bez nie jest szefem kuchni, ale stał się sławny ze względu na pewien bardzo ciekawy projekt. Przez 4 lata, w każdy

Ugotowane pozamiatane
CIASTO PIERNIKOWO-PORZECZKOWE Z KREMEM 104

szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki przyprawy do piernika Krem budyniowy: 2 szklanki mleka 2 budynie   waniliowe bez cukru po 40g ½ szklanki cukru ½ laski wanilii lub 1 łyżeczka cukru waniliowego 200g masła w temperaturze pokojowej Krem śmietanowy: 500ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 2x śmietan fix (pominęłam(...)partiami   wsypujemy cukier, następnie dodajemy po jednym żółtku nie przerywając miksowania na koniec wsypujemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao oraz przyprawą do piernika, całość delikatnie mieszamy lub miksujemy na najniższych obrotach miksera ciasto przekładamy do formy (25x35cm lub 22x37cm) wyłożonej papierem do pieczenia biszkopt pieczemy około 35-40 minut w piekarniku nagrzanym

Słodkie zapomnienie
Pyszna Tarta z kremem waniliowym i czarną pożeczką. 161

laskowymi). (Gdy nie mamy syropu klonowego to orzeszki posypujemy suche. Po upieczeniu można polać ciasto polewą czekoladową). Zapiec jak wyżej. Ostudzić placki. Krem patissiere: 300 ml. mleka 50g, cukru 30 g. masła śmietankowego 2 łyżki maki pszennej 10 g ziemniaczanej (łyżka bez czubka) 3 żołtka nasiona z 1 wanilii (jeśli nie mamy to zastępuję część cukru białego cukrem waniliowym

Kubki smaku
Ciasteczka słonecznikowe, bez glutenu, bez cukru. Dieta szybka przemiana - faza III 146

pierwszego kęsa. Są absolutnie genialne, w smaku przypominają słonecznikową chałwę. Aż trudno uwierzyć, że tak wygląda dieta. Są wspaniałą przekąską w III fazie diety. Ciastka bez glutenu, bez cukru posmakują na pewno wszystkim. Bardzo proste i szybkie do przygotowania. Składniki na 24 sztuki (12 porcji w diecie) : 280 g ziaren słonecznika 90 g ksylitolu 2 jajka bio Wykonanie(...)dekoracji ciastek, resztę zmielić na mąkę (mogą pozostać grudki) do zmielonych ziaren dodać ksylitol i 1 jajko+1 żółtko. Białko z drugiego jajka zostawić do posmarowania ciastek przed pieczeniem. Ciasto wymieszać do połączenia składników. Łyżeczką nabierać porcje ciasta i wilgotnymi dłońmi formować kulki, następnie spłaszczyć. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka posmarować rozbełtanym białkiem i posypać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Puszyste placki śniadaniowe 139

która wprowadziła nową jakość na rynku - kremy czekoladowe wyprodukowane bez użycia oleju palmowego ! :) Potrzebujemy: 2 szklanki mąki 2 płaskie łyżki proszku do pieczenia 2/3 szklanki rozpuszczonego masła klarowanego 2 szklanki ciepłego mleka 3 jaja (białka i żółtka osobno) szczypta soli W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia. W drugim naczyniu roztopione masło, żółtka i mleko(...)trzecim ubijamy białka wraz z odrobiną soli na sztywną pianę. Najpierw łączymy ze sobą mąkę z proszkiem i masło z żółtkami i mlekiem. Kiedy ciasto jest już jednolite, dodajemy białka i delikatnie mieszamy. Smażymy jak omlety na malutkiej patelni, której dno nie będzie przywierało. Moja propozycja podania to krem czekoladowy Terravita plus maliny i cukier puder.    #terravita

MamaOskarka
Pierniczki z ziemniakami 235

jednolitą masę. Pozostawić do przestudzenia. Następnie dodać jajko, mąkę, sodę oczyszczoną i zagnieść ciasto.* Rozwałkować na stolnicy na grubość 0,5 cm i wykrawać foremkami dowolne kształty. W razie konieczności delikatnie podsypać mąką. Pierniczki układać w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 10 min, w temp 180 st.  Po wystudzeniu dowolnie dekorować. *Ciasto można

My sweet a life
Wegańskie drożdżówki z domowym budyniem 147

zwykłym” budyniem. Wyrośnięte ciasto przełóż na blat, podziel na równe części, z każdej uformuj kulkę po czym ją rozpłaszcz za pomocą miseczki, w powstałym zagłębieniu umieść 3 łyżki budyniu. Tak przygotowane drożdżówki przełóż na blachę wyłożona papierem do pieczenia, niech tak sobie jeszcze poleżą i podrosną z 15 minut przed pieczeniem. W międzyczasie zaangażuj jakiegoś Miśka(...)wyczyszczenia rondelka po budyniu, będzie mnie skrobania i mycia Lekko podrośnięte drożdzówki piecz w rozgrzanym do 170 C piekarniki (bez termoobiegu!) przez 15-20 minut w zalezności od wielkości drożdżówek. Smacznego! ps. Jeszcze ciepłe posypałam kandyzowanym cukrem dla bajeru.       Artykuł Wegańskie drożdżówki z domowym budyniem pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Zakręcone brioszki 103

dodaniu wszystkich składników wyrabiamy dobrze ciasto, będzie elastyczne (w razie potrzeby można podsypać mąką), przykryć je ściereczką np. w misce i zostawić do wyrośnięcia na ok. 2 godziny. Wyrośnięte ciasto, lekko wyrobić na stolnicy, podzielić na osiem równych części. Rozwałkować każdy na prostokąt o wymiarach 20 x10 cm, przecinać na skos, w odstępach około 1 cm. Zwinąć w rulon(...)odstępy, bułeczki rosną. Przykryć je ściereczką na ok. 30 minut. Po tym czasie posmarować je rozkłóconym jajkiem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 160 st. C, góra dół. Pieczemy 15 minut bez nawiewu, następnie włączamy nawiew na 5 minut, do zrumienienia się brioszek. Po upieczeniu przekładamy na kratkę do ostygnięcia i posypujemy cukrem pudrem. Artykuł Zakręcone brioszki pochodzi z serwisu

Pieguskowa Kuchnia
Niskokaloryczne, niskotłuszczowe ciasto pomarańczowo – kokosowe – idealne na gorące dni. 131

smaku, nie martwcie się w ogóle nie czuć w cieście fasoli! Ponadto połączenia pomarańczy i kokosa nadaje ciastu lekkości oraz kwaskowatości. Całość komponuje się całkiem nieźle i jest idealne na upalne dni. Składniki na ciasto: puszka cieciorki (200g) 3 jajka pół szklanki cukru szklanka mąki pełnoziarnistej łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki mleka Składniki na galaretkę pomarańczową 500ml świeżo

wysmienity
Zdrowe gofry z marchewką i płatkami owsianymi 167

mieszanie Mleko podgrzej (ale nie gotuj) dodaj startą marchewkę oraz olej kokosowy. Dodaj mąkę pszenną, zblednowane płatki oraz proszek do pieczenia. Etap III - Pieczenie Gofrownicę posmaruj z umiarem olejem kokosowym. Na rozgrzaną gofrownicę rozlej po równo ciasto. Piecz wg zaleceń producenta. Po upieczeniu wyjmij gofry na kratkę do wystygnięcia, posmaruj obficie dżemem i delektuj się. Smacznego !! PS. Zbliżają

Wylizany Rondel
Ciasto pomarańczowe z gotowanych pomarańczy 393

mąki. Jako, że to zdrowy wypiek (szczególnie jeśli cukier zastąpimy ksylitolem), możemy zjadać kolejny kawałek bez wyrzutów sumienia. Jest idealne samo, jak również podane w towarzystwie jogurtu i innych owoców np. granata, malin, borówek. Ciasto pomarańczowe z gotowanych pomarańczy: 2 duże, najlepiej ekologiczne pomarańcze z cienką skórką 6 jajek „zerówek” 200 g mielonych migdałów (można kupić gotowe(...)Lidlu lub zmielić płatki migdałowe) 200 g ksylitolu (lub po prostu cukru) 2 łyżki drobnej kaszki kukurydzianej (lub kaszy manny) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia płatki migdałowe do posypania listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='2 duże, najlepiej ekologiczne pomarańcze z cienką skórką 6 jajek "zerówek" 200 g mielonych migdałów (można kupić gotowe np. w Lidlu

Poezja smaku
Drożdżowe rogaliki a'la Snickers 120

miejsce (fot.1) , aż podrośnie i podwoi swoją objętość. Ja najczęściej do tego celu używam piekarnika ustawionego na temp. 40°C (bez termoobiegu)  (fot.2) . Po tym czasie ciasto wyjąć z miski i wyrabiać jeszcze około 2 minut. Ciasto podzielić na 2 części. Każdą z części rozwałkować na okrągły placek o grubości 5 mm. Tak uzyskane koło podzielić(...)trójkątów  (fot.3) . Na każdym trójkącie ułożyć po pół łyżeczki kajmaku, masła orzechowego i kremu czekoladowego  (fot.4) . Zwinąć ciasno rogalika, dokładnie zlepiając brzegi, aby nadzienie nie wyciekło podczas pieczenia. Rogaliki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, złączeniem do dołu  (fot.5) . Piec około 15 minut w temp. 180°C, do uzyskania rumianego koloru. Rogaliki układać

Świat Ciasta
SERNIK PRZEKŁADANY PIERNIKIEM Z MUSEM PIERNIKOWYM Z ORZECHAMI LASKOWYMI 222

smakuję jak delikatna trufla. Jest naprawdę nieziemski w smaku ! Uwielbiam :). Taki mus mogłabym jeść na okrągło. Każda warstwa tego ciasta idealnie do siebie pasuje. Polecam, bo każdy kęs to rozkosz ! SKŁADNIKI: Ciasto: mąka 2 i 1/2 szkl. proszek do pieczenia 1 łyżeczka cukier wanilinowy 1 op. kakao naturalne 1 łyżeczka miód 1 łyżka przyprawa do piernika 1 łyżka jaja

Kuchnia Paulettes