bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:698/1508)

Sernik z musem czekoladowym 386

wykorzystać np. aromat waniliowy do ciast lub zwykły cukier wanilinowy) Mus czekoladowy 300 ml śmietanki kremówki 36% ok. 200-250 g czekolady gorzkiej (można dodać pół na pół z czekoaldy mlecznejj) rum do smaku (opcjonalnie) Przygotowanie   1. Sernik. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Dno tortownicy wyło ż yć krążkiem z papieru do pieczenia o średnicy(...)inny aromat). Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Masę serową wylać do tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 50 minut aż masa na środku tortownicy będzie całkowicie zastygnięta. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Całkowicie wystudzony sernik wstawic do lodówki bez obręczy (by sernik mogł całkowicie odparować). 2. Mus czekoladowy. Śmietankę podgrzać i zdjąć z gazu gdy zacznie

coolinarnastrefa.blogspot.com
Serrnik z musem czekoladowym 657

wykorzystać np. aromat waniliowy do ciast lub zwykły cukier wanilinowy) Mus czekoladowy 300 ml śmietanki kremówki 36% ok. 200-250 g czekolady gorzkiej (można dodać pół na pół z czekoaldy mlecznejj) rum do smaku (opcjonalnie) Przygotowanie   1. Sernik. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Dno tortownicy wyło ż yć krążkiem z papieru do pieczenia o średnicy(...)inny aromat). Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Masę serową wylać do tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 50 minut aż masa na środku tortownicy będzie całkowicie zastygnięta. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Całkowicie wystudzony sernik wstawic do lodówki bez obręczy (by sernik mogł całkowicie odparować). 2. Mus czekoladowy. Śmietankę podgrzać i zdjąć z gazu gdy zacznie

coolinarnastrefa.blogspot.com
Szarlotka z żółtym serem 168

ratowano ją dodatkiem słonego sera np. cheddara, który dodawał potrawie głębi. Ponieważ szarlotka smakuje lepiej na ciepło, ser najlepiej jest dodać przed samym podaniem podgrzewając ciasto. W ten sposób otrzymasz też klasyczną szarlotkę bez sera dla tych domowników, którzy się nie zdecydują na pyszne wykończenie deseru.   Macie odwagę się sami przekonać? Składniki Spód do tarty: 2 szklanki mąki(...)garść orzechów laskowych   Kruszonka: 50 g masła ⅓ szklanki cukru pół szklanki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia ćwierć łyżeczki cynamonu szczypta soli   Do podania: Starty żółty ser (cheddar lub gouda) Przepis na szarlotkę z żółtym serem Zaczynamy od wyrobienia ciasta. Wszystkie składniki zagniatamy szybko. Zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy na pół godziny do zamrażalki. Możemy

Ugotowane pozamiatane
Jak zrobić klasyczny domowy jogurt? 242

Uwielbiam naturalne jogurty. Właściwie nie wyobrażam sobie bez nich mojej kuchni. Idealne na śniadanie, jako dodatek do najróżniejszych sosów, dań, a nawet obiadu czy ciast

Słodkie okruszki
Mazurek cygański - bakaliowy 311

Mazurki goszczą na naszych stołach raz do roku, dlatego są długo wyczekiwane i smakują tak wyjątkowo. To cienki placek z kruchego ciasta obłożony różnego rodzaju słodkimi

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pancakes z makiem i masłem o smaku mango – bardzo puszyste 133

placuszków. Mąkę mieszamy z makiem, sodą i proszkiem do pieczenia. Jajka ubijamy w całości na puszysto razem z cukrem. Po ich ubiciu do miski wkładamy odważoną porcję jogurtu oraz oleju lub masła i całość miksujemy do połączenia. Do masy wrzucamy naszykowaną mąkę z makiem i spulchniaczami. Miksujemy dokładnie, aż ciasto będzie gładkie i błyszczące. Powinno być bardzo gęste(...)smażymy na małym ogniu, na teflonowej patelni, bez dodatkowego tłuszczu. Nakładamy po łyżce stołowej ciasta na jedną porcję. Odwracamy pancakes dopiero wtedy, gdy na górnej warstwie surowego ciasta zaczną pokazywać się dziurki po uciekającym z pancakes’ów powietrzu – na jedną stronę około 2-2,5 minuty. Muszą dobrze wyrosnąć. Zużywamy całe ciasto do końca. Usmażone pancakes składamy jeden

Karo in the Kitchen
Bananoffee pie 142

Witajcie po długiej przerwie. Niestety dopadło mnie choróbsko i nie mogłam normalnie funkcjonować, nie tylko w sferze blogowej ale i w rzeczywistej. Ale jest już lepiej

CookYourself
Jabłecznik budyniowy 176

składnikibiszkopt* 4 jajka* 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej* 1/2 szklanki mąki pszennej* 4 jajka* 1/2 szklanki cukru* 1 łyżeczka proszku do pieczeniamasa jabłkowa* 1,3 kg jabłek

Mix smaku
Sernik z bezą 121

składniki* 1 kg sera trzykrotnie mielonego* 4 dag mąki ziemniaczanej* 20 dag cukru* 6 jajek* 1 łyżeczka proszku do pieczenia* 10 dag żurawiny suszonej lub

Mix smaku
10 najlepszych dań na nadchodzące święta 145

uroczystości rodzinne. Na święta również ją planuję. Przepis znajdziecie TUTAJ 5. Sałatka z pieczonego kalafiora Na sałatkę z pieczonego kalafiora natrafiłam na blogu Marzenki. Od razu mnie zaintrygowała i zaciekawiła. Nie robiłam jej jeszcze, bo czekam na specjalną okazję, a święta są taką właśnie okazją. Pieczony kalafior z dodatkiem tahini, czosnku, rodzynek i kolendry to dla mnie coś nowego(...)push({}); 6. Ciasto Jamajka Muszę przyznać, że to ulubione ciasto mojego męża. Czekoladowe, z bitą śmietaną i świeżymi bananami w galaretce. Pyszne, orzeźwiające, nie jest tak ciężkie jak większość przekładańców (choć te "cięższe" są też pyszne i mają swój urok). No i takie radosne, słoneczne, lekka namiastka lata w zimie :) Przepis jest TUTAJ 7. Sernik oreo To ciasto pokochałam odkąd

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Bułki grahamki z siemieniem i żurawiną 127

Wlej rozpuszczone drożdże i zagnieć ciasto. Po chwili dodaj sól. Zagniataj ciasto przez 5 minut przy pomocy robota. Używam kitchenaid z hakiem. Ręczne zagniatanie wymaga więcej czasu, około 10-15 minut. Pod koniec dodaj żurawinę. Jeśli ciasto jest za twarde dodaj po łyżce wody. Ciasto powinno być miękkie ale odchodzić od brzegów naczynia. Wyrobione ciasto chlebowe przykryj spożywczą folię(...)czasie wyjmij ciasto na blat i złóż kilka razy. Przykryj ściereczką, odczekaj 10 minut, po czym podziel je na 16 równych porcji, około 120 g każda. Uformuj okrągłe bułki i ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia.Oprósz mąką, przykryj ściereczką i ponownie odstaw do wyrośnięcia tym razem na 40 minut. Nastaw piekarnik na 225ºC na termoobieg (bez termoobiegu

codojedzenia
Zupa pomidorowa z grillowanych pomidorów 130

konkurencji i w smaku, i w łatwości przygotowania. Zatrzymacie cały smak z dojrzałych w słońcu letnich pomidorów, obiecuję. A zupa będzie gotowa w godzinę, razem z ich pieczeniem. Musicie jej spróbować! Pomidory myjemy, kroimy je na połówki. Rozkładamy je w jednej warstwie, skórką do dołu na blasze. Cebule obieramy, kroimy na pół, kładziemy między pomidorami. Czosnek obieramy, kroimy ząbki(...)wlewamy je do garnka. Miksujemy całość na gładko blenderem. Spróbujcie – nie ma potrzeby już zupy niczym przyprawiać. Ta niecodzienna pomidorówka jest bardzo mocna, esencjonalna. Pysznie pomidorowa – bez używania przecieru czy puszkowanych pomidorów. Pieczenie pomidorów, w przeciwieństwie do gotowania, pozwala skondensować ich smak. Zupa jest pyszna zarówno sama, czysta, tylko zmiksowana, jak i z dodatkiem drobnego jajecznego makaronu

Karo in the Kitchen
Sernik na zimno III 184

naprawdę niewiele potrzeba żeby zrobić pyszne letnie ciasto:) Gdy upał przedziera się do kuchni brak ochoty na skomplikowane przepisy... ten jest zupełnie inny niż poprzednie przepisy na serniki na zimno, gwarancją sukcesu jest jednak dobry serek na sernik. Ja używam serka ulubionego z Wielunia - szczerze polecam do serników na zimno, pieczonych i na kanapki!:) S kładniki na tortownicę(...)wsypać oba cukru, wlać sok z cytryny, krótko utrzeć (najlepiej łyżką). Tortownicę o średnicy 24 cm wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Jeśli chcemy mieć idealnie równe boki ciasta oddzielnie wyłożyć papierem spód a dodatkowym specjalnym paskiem boki. Na spód wyłożyć biszkopty. Do schłodzonej żelatyny dodać 1 łyżeczkę masy serowej

cucinare
Makowiec na migdałowym spodzie 134

pójdę na łatwiznę i znajdę jakiś sposób żeby zrobić mak samemu bez skomplikowanego sprzętu. Jeżeli macie jakieś pomysły to chętnie je wypróbuje. Tym czasem zapraszam do spróbowania: Składniki: tortownica o średnicy 24 cm 150 g masła 400 g płatków migdałowych 100 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka szklanka cukru 3 łyżki śmietany(...)sparzonego i mielonego maku z bakaliami Wykonanie: Płatki migdałowe mielimy na puch. Wysypujemy je na stolnice i dodajemy resztę składników. Wszystko razem zagniatamy do uzyskania jednolitego ciasta. Gotowe ciasto wykładamy na dnie i brzegach tortownicy. Zostawiamy trochę ciasta na wierzch. Następnie wykładamy mak i na wierzch tworzymy dowolne wzorki. Całość pieczemy 35 minut w 180 stopniach. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
MUFFINY Z MALINĄ I KREMEM NA BAZIE BEZY SZWAJCARSKIEJ 161

Często zostają mi białka. Zazwyczaj je zamrażam, ale tym razem postanowiłam skorzystać z sezonu malinowego i upiec muffiny udekorowane delikatnym kremem na bazie bezy szwajcarskiej (swiss meringue buttercream) zwieńczone maliną i miętą. Przepis na krem bezowy pochodzi ze strony moje wypieki. I to właśnie na tym przepisie zawsze się wzoruję. Autorką oryginalnego przepisu jest Marthy Stewart , tłumaczenie Pani Dorota . Babeczki(...)otrzymania puszystej masy. Dodajemy po kawałeczki miękkie masło. Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy razem z ubitymi białkami. Całość ciasta dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy sypki kisiel. Mieszamy. Papilotki nadziewamy białym i różowym ciastem. Do środka wkładamy malinę. Pieczemy 40min w 160-180 o C. Przygotowanie kremu: Miksę ustawić na garnku z wodą

Słodki Zakątek