bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:636/1508)

Pierniczki bez leżakowania 371

Wszyscy dookoła pieką te korzenne cuda, więc presji pierniczkowej uległam i ja. Pokażę Wam dzisiaj moje świąteczne pierniczki, które smakują wybornie nie tylko ciepłe wyjęte z piekarnika, ale także już po wystygnięciu i nie muszą leżakować w puszce (choć moje pewnie trafią do pojemnika, żeby dotrwać przynajmniej w części do świąt).Moje pierniczki są grube i pulchne, bo takie lubię(...)dodać do ciasta - ze składników wyrobić gładkie ciasto- gotowe ciasto schłodzić w lodówce (moje leżakowało kilka dni, bo nie miałam czasu na pieczenie)- po wyjęciu z lodówki pozostawić na pewien czas, żeby zmiękło - rozwałkować na placek o grubości około 4-5mm i wykrawać pierniczki foremkami- wykrojone kształty układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, piec w temperaturze

Smakołyki Bereniki
Powidła śliwkowe z piekarnika 136

Najprostszy sposób na domowe powidła-pieczone w piekarniku bez wielogodzinnego mieszania z  obawy, że się przypalą, pachnące cynamonem i korzennym goździkiem.  Na takie powidła przeznaczamy bardzo dojrzałe i mięsiste węgierki, cukier dozujemy wg swojego uznania, jednak na kilogram takich śliwek nie powinno się przeznaczać więcej jak 15 dag cukru. Proste smaczne i wygodne do zrobienia. Warto mieć(...)takie słoiczki w swojej spiżarce są niezastąpione do świątecznego piernika czy warstwowych przekładanych ciast. Moje zamknięte w słoiczkach od  Friends of Glass   Składniki: 5 kg śliwek węgierek 75 dag cukru zwykłego lub brązowego 1 łyżeczka cynamonu 3-4 goździki Sposób przygotowania: Śliwki dokładnie myjemy, obieramy z pestek, przekładamy do wysokiej blachy lub innego naczynia żaroodpornego , zasypujemy cukrem, idealnie

Wanilia i Kardamon
Ciasto z nadzieniem karmelowym (paleo, bez cukru) 210

więc to czas na powrót do klasyki, czyli zrobimy ciasto z nadzieniem karmelowym. Warstwa karmelowa to moja ulubiona część tego ciacha. Jest delikatna, a dzięki migdałom mega słodka. Samo przygotowanie jest dość szybkie, jedynie trochę czasu zajmuje pieczenie i mrożenie ciasta, ale efekt końcowy jest rewelacyjny. Składniki na spód ciasta: ½ szklanki mąki kokosowej ⅓ szklanki mąki migdałowej ¼ szklanki miodu ⅓ szklanki(...)już odpowiednio twarda). 2. Wszystko blendujemy, aż składniki połączą się w jednolite ciasto. Potem ostrożnie wylewamy je na karmelowe nadzienie tak, aby powstała równa warstwa. Ponownie ciasto z nadzieniem karmelowym wstawiamy do zamrażalki i czekamy aż ostatnia czekoladowa odpowiednio stwardnieje. Smacznego! Artykuł Ciasto z nadzieniem karmelowym (paleo, bez cukru) pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
9 najlepszych przepisów na świąteczne ciasta 308

tortowej - 20 g mąki ziemniaczanej - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia -1 płaska łyżeczka sody - 50 g orzechów włoskich posiekanych DO PRZEŁOŻENIA - 4 pomarańcze - 1 opakowanie skórki pomarańczowej - 1/3 szklanki cukru - 2 łyżki miodu - opakowanie marcepanu DALSZY CIĄG TUTAJ 3. GWIAZDA PRZEPIS NA GWIAZDĘ DROŻDŻOWĄ: CIASTO: -500g mąki pszennej tortowej - 2 jajka wiejskie - 1/2 margaryny(...)utrzyj robotem z cukrem aż zbieleją. Zagnieć ciasto, dodaj jajka, mleko i na samym końcu partiami dodawaj rozpuszczone masło/margarynę. Ciasto oprósz mąką, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na godzinę. Z tej ilości otrzymasz albo dwie mniejsze gwiazdy, albo jedną bardzo dużą. DALSZY CIĄG TUTAJ 4. PIERNICZKI JAK PRZYGOTOWAĆ PIERNICZKI? Ciasto na pierniczki, składniki: PIERNICZKI: - 300 g mąka

SMYKWKUCHNI
Murzynek przekładany wiśniami i bitą śmietaną 158

Margarynę, cukier, wodę i kakao zagotować mieszając. Całość musi być gładka, bez grudek. Wystudzić. W tym czasie formę wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować tłuszczem (np. papierkiem od margaryny) i wysypać mąką lub bułką tartą. Piekarnik nagrzać do 180°C . Mąkę zwykłą, ziemniaczaną i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać do miski. Do wystudzonej masy kakaowej wbić(...)użyć ręcznej trzepaczki i partiami wmieszać mąkę z proszkiem. Mieszać tylko do momentu połączenia się składników. Wlać do formy i  piec w nagrzanym piekarniku około 50 minut. Wystudzić i przykryć ściereczką do momentu przełożenia śmietaną. Wystudzone ciasto przekroić na dwa krążki. Śmietanę ubić z dodatkiem śmietanfixu i cukru pudru. Ciasto grubo posmarować konfiturami wiśniowymi nie żałując soku, który nasączy

Posadzone i zjedzone
CZEKOLADOWIEC NA MAŚLANCE Z MASĄ BUDYNIOWĄ 165

ważne aby nie upchać w siebie na raz pół ciasta a nikomu w boczki nie pójdzie 😁 Składniki: Biszkopt: - 3 szklanki mąki ryżowej - 2 szklanki maślanki - 1/4 szklanki oleju - 2 łyżko kakao - 2 łyżeczki sody - 1 łyżka przyprawy do piernika - słodzik (u mnie 3 łyżki erytrytolu ) Masa: - 2 opakowania budyniu bez cukru śmietankowego - mleko do ugotowania budyniu Krem: - 1 śmietanka(...)pokojowej). Tortownicę ( 22 cm) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę i pieczemy 40 min 180 stopni. 2. Budynie gotujemy według przepisu. 3. Ostudzony biszkopt przekrajmy na pół i przekładamy masą budyniową. 4. Śmietankę miksujemy, dosypujemy fix i ubijamy do postania gęstej masy wygodnej do rozsmarowania. Smarujemy nią brzegi oraz wierch ciasta. Wedle uznania przyozdabiamy. Chowamy do lodówki najlepiej

Zdrowie i pysznie na talerzu
Mirabelkowo-migdałowe muffiny 84

150g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej ok100g śmietanki 12% [może być 18%] 150ml mleka [ja użyłam 0,5%, ale może być każde] 1 jajko powidła mirabelkowe olejek migdałowy migdały [mogą być mielone, ilość wedle uznania] Rozpuszczamy masło. Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki. Mieszamy ze sobą mokre składniki [bez masła i powideł]. Niezbyt dokładnie(...)ilość zależy od konsystencji ciasta. Ja zmieliłam jakieś 8-10 migdałów. Wlewamy do formy muffinowej- jeśli nie chcemy natłuszczać blachy, przydatne będą papilotki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 ° C i czekamy ok 25 min. Zanim wyjmiemy muffiny z piekarnika warto sprawdzić jakimś dźgulcem czy ciasto jest upieczone i w razie potrzeby piec dłużej. Bierzemy ulubioną filiżankę, zaparzamy dobrą herbatkę

les mirabelles
Sernik z marakują 145

galaretki cytrynowej- 125 ml wrzątku do galaretki Sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. Wobec tego, na wstępie, tortownicę wkładamy do dużego worka do pieczenia, zabezpieczamy mocną nicią, aby się nie zsuwał, a nadmiar folii odcinamy. Musimy również przygotować dużą, szczelną blaszkę, do której wstawimy tortownicę z ciastem i wlejemy wrzątek.  Na spód sernika - miksujemy herbatniki  w blenderze (dałam

mojewypiekiinietylko
Chlebek bananowy z czereśniami - fit i wege 143

Chlebek bananowy, a właściwie najprostsze ciasto jakie można upiec. Bez miksera, bez ubijania, wystarczy łyżka lub szpatułka do wymieszania suchych składników z mokrymi. Bajecznie proste i bardzo smakowite, mięsiste i wilgotne. Najczęściej przypominam sobie o bananowym chlebku, gdy mam na stanie przejrzałe banany. To właśnie najlepszy przepis na wykorzystanie zapominanych, z czarnymi plamkami, bardzo dojrzałych bananów. Takie mają(...)słodyczy. Dzisiejszy chlebek jest bez dodatku jajek, słodycz płynie z bananów i ksylitolu, a do upieczenia użyłam pełnoziarnistej mąki orkiszowej, pełnej błonnika. Bez wyrzutów sumienia możesz sięgnąć po drugi kawałek! Skladniki: 3 dojrzałe banany 2 szklanki mąki orkiszowej (pół na pół jasna z pełnoziarnistą) 1/2 szklanki maślanki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto dyniowe z hokkaido 133

ciasto upiekłam z surowej dyni. Ciasto dyniowe Składniki: foremka babka o poj. 1,5l 300 g utartej dyni 125 g masła, roztopionego 280 g pszennej mąki 100 g orzechów pekan w czekoladzie 50 g czekolady 3 jajka 100 ml jogurtu 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka kardamonu 200 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli do smaku(...)jeszcze raz wymieszaj. W drugim naczyniu wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, cynamonem, kardamonem, rozdrobnionymi orzechami i czekoladą. Dodaj do masy jajecznej i połącz za pomocą łyżki. Wysmaruj dno formy masłem i posyp tartą bułką. Wyłóż masę do formy, wygładź powierzchnię i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ciasto przez 45-50 minut. Sprawdź dla pewności patyczkiem czy jest upieczone

codojedzenia
Muffinki budyniowe 148

czekoladzie w środku , a dodatkowo dekoracyjny lekki krem sprawia ,że można się nimi zajadać bez końca :) A w dodatku wyglądają rewelacyjnie. Goraco polecam je każdemu. Muffinki z nadzieniem budyniowym  Składniki na muffinki: - budyń waniliowy - 300 g mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia  - 1/2 łyżeczki sody  - szczypta soli  - 170 ml mleka - 150 g masła / margaryny(...)niej cukier. Do osobnego naczynia przesiać mąkę i wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą , sodą oczyszczoną. W osobnej misce wymieszać mleko z jajkami. Do suchych składników dodać powoli mleko z jajkami i przestudzony tłuszcz z cukrem. Wszystko razem delikatnie utrzeć, ale nie zbyt długo. Ciasto powinno być grudkowate.  Papilotki lub silikonowe foremki na muffinki napełniamy ciastem na dnie

Aromatyczne Podróże
Krakersy na zakwasie 179

bez ziół), tak by wyszło w miarę gładkie (nie lepiące się) zwarte ciasto (coś w stylu kruchego ciasta). W przypadku gdy jest zbyt suche, dodaj stopniowo wody (100 ml powinno starczyć). Powstałe ciasto podziel na dwie równe części i zrób coś na kształt prostokątnych sztabek. Obydwie zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na minimum 30 min. Ciasto(...)pieczenia, a następnie na blachę (z tego przepisu powinny wyjść dwie blachy. Posmaruj z wierzchu olejem i posyp gruboziarnista solą. W celu uzyskania innych smaków, możesz posypać: sezamem, papryką wędzoną, pomidorami w proszku, czy tam czym sobie wymarzysz. Następnie potnij placki na 2-3 cm kwadraty, najlepiej przy użyciu kółka do cięcia pizzy. Widelcem nakłuj każdy krakersik. Piecz bez

Przepisy na domowy ser i chleb
Ciasteczka na każdą pogodę 126

porcje ciasta na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszczać - ciasteczka nie będą rozlewać się na boki prawie wcale podczas pieczenia. Piec 10-15 minut w 180 st. C. na złoty kolor. Ostudzić na blaszce - będą bardzo miękkie, stwardnieją w czasie stygnięcia. Smacznego! Nie wiem tylko, skąd mam przepis... Zapisany był na jakimś skrawku papieru, bez dodatkowych informacji

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kostka brzoskwiniowa z jeżynową pianką 232

bezy ozdoby z czekolady Składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić, a kiedy piana zacznie sztywnieć zwiększyć obroty miksera na najwyższe i stopniowo dodawać cukier. Zmniejszyć obroty i wlać po jednym żółtku. Na końcu wsypać przesiane mąki i delikatnie wmieszać łopatką. Na dnie formy 21x25cm położyć papier i wylać ciasto. Nie należy natłuszczać(...)dobrze schłodzoną śmietankę. Wkładać porcjami do jeżyn i trzepaczką delikatnie łączyć. Piankę jeżynową wyłożyć na warstwę brzoskwiniową i wyrównać. Odstawić do stężenia. Ciasto wyjąć z formy pokroić w kwadraty o boku ok 5cm. Przed podaniem udekorować bezami i czekoladą. Smacznego! Kategoria: Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Przekładańce , SŁODKO Tagged: brzoskwinie , jeżyny , kremówka , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Śniadaniowy torcik czekoladowy z kremem i dżemem malinowym 127

waniliowego bez cukru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki otrębów dodatkowo: serek homogenizowany, dżem malinowy, orzechy  Wszystkie składniki oprócz dodatków zmiksować.  Z cista usmażyć trzy placuszki lub upiec je w mikrofali*. W tym celu przygotować foremkę silikonową w kształcie serduszka. Ja użyłam foremki do smażenia jajek, umieściłam ją na okrągłej formie silikonowej. Piekłam każdy blat(...)minutę.  Gotowe blaty przełożyć dowolnym kremem/serkiem i udekorować dżemem oraz orzechami. Smacznego! * Nie bójcie się pieczenia w mikrofali. Warto za pierwszym razem obserwować ciasto. Jeśli rośnie a potem szybko opada, ma na spodzie warstwę surowego ciasta z proszkiem. Ciasto jest gotowe, gdy nie zmienia swojego położenia ;) zawsze możemy sprawdzić to wykałaczką lub ustawić kolejne 30 sekund - dla pewności

Chocolate Muffin Blog