bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:554/1508)

PULCHNE CIASTO ZE ŚLIWKAMI 125

proszku do pieczenia 2 łyżki płatków migdałów 500 g śliwek  WYKONANIE Piekarnik rozgrzewamy do 175℃ z włączoną funkcją góra/dół bez termoobiegu. Spód formy o średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia, zapinamy obręcz. Śliwki myjemy, osuszamy i usuwamy pestki. Małe kroimy na ćwiartki, większe w dużą kostkę. Miękkie masło długo i dokładnie ucieramy(...)jednym jajku. Kolejne wbijamy, gdy poprzednie dokładnie połączy się z masą. W dwóch partiach, wprost do miski z masą maślaną, przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Za każdym razem krótko miksujemy. Ciasto przekładamy do formy, rozkładamy śliwki, częściowo wciskając je w ciasto. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 50 minut. Na 7 minut przed końcem pieczenia wierzch ciasta

cool and minty
Pulchne pierniczki 137

uwolnić ;) Znowu mam przepis na pierniczki, tym razem będą to pulchniutkie, mięciutkie poduszeczki :) Można je również nadziać ulubioną marmoladką , ja zrobiłam bez nadzienia . ale i tak jest się czym zachwycać :) Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 15 minut  Składniki: 2 i 1/4 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. cukru pudru 1 łyżeczka kakao 6 łyżeczki przyprawy(...)morelowej , dolewamy do niej 3 łyżki rumu i za pomocą szprycy do nadziewania pączków, wbijamy końcówkę w upieczone pierniczki ( ja niestety takiej szprycy jeszcze nie posiadam , więc upiekłam bez nadzienia) Pieczemy w temp. 180 C 15 minut

Różne smaki w kuchni
Pulchne pierniczki 261

nich uwolnić ;) Znowu mam przepis na pierniczki, tym razem będą to pulchniutkie, mięciutkie poduszeczki :) Można je również nadziać ulubioną marmoladką , ja zrobiłam bez nadzienia . ale i tak jest się czym zachwycać :)Temp. pieczenia : 180 CCzas pieczenia : 15 minut  Składniki: 2 i 1/4 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. cukru pudru 1 łyżeczka kakao 6 łyżeczki przyprawy(...)morelowej , dolewamy do niej 3 łyżki rumu i za pomocą szprycy do nadziewania pączków, wbijamy końcówkę w upieczone pierniczki ( ja niestety takiej szprycy jeszcze nie posiadam , więc upiekłam bez nadzienia) Pieczemy w temp. 180 C 15 minut

Słodkości i nie tylko
Puszysty jabłecznik 415

bez skórki, pokrojonych w ósemki) cukier wanilinowy (opakowanie małe) tłuszcz i bułka tarta lub kasza manna do wysmarowania formy blacha wymiary 28 x 23,5 cm  Przygotowanie: Masło stopić następnie ostudzić. W misce połączyć masło z cukrem, następnie ucierając dodajemy kolejne składniki: jajka, przesianą mąkę, skrobie ziemniaczaną, proszek do pieczenia  i cukier wanilinowy. Ciasto wyrobić

Niezły Młynek
Tort „Pożegnanie lata” 136

spokojnie jeżyny. Owoce proszą się już o ich zahibernowanie w słoikach na zimowy czas. Wieczory stają się chłodne i coraz przyjemniej sięga się po herbatę, której akompaniują pachnące kanikułą ciasta. Korzystając jeszcze z tego, co daje nam w tym okresie natura, warto upiec tort pełen letnich skarbów: cierpkich jeżyn, kwaśnych porzeczek, słodkich borówek i oblanych czerwienią malin, które skąpane(...)stronę. Gotową  masę umieść w tortownicy z położonym na spód papierem do pieczenia. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do  160ºC  i  piecz przez   30-40 minut   do suchego patyczka. Następnie uchyl drzwiczki piekarnika i zostaw biszkopt do wystygnięcia. Ciasto delikatnie oddziel nożem od formy za pomocą noża, a następnie podziel na 4 blaty

Food Square
Faworki z piekarnika 2579

przygotować, padło na faworki w wersji pieczonej – Faworki z piekarnika.Przepis na klasyczne faworki znajdziecie tutaj:chruścikifaworkiA, że tym roku #karnawał trwa od 6.01-17.02 to ten przepis doskonale się nada dla tych co chcą zjeść trochę słodkości, ale jednocześnie ograniczają kalorie, #faworki nie są smażone w głębokim tłuszczu, ciasto jest przygotowane całkowicie bez dodatku jajek i cukru.  Mimo(...)pszennej wymieszanej z ½ łyżeczki soli, zagnieść ze 100 g pokrojonego masła o zawartości tłuszczu  60%  i 1/2 szklanki śmietany 12 %, ja zagniatam ciasto za pomocą haka robota, ale można ciasto zagnieść ręcznie. Ciasto schładzamy w lodówce.Ciasto rozwałkowujemy dosyć cienko na stolnicy. Kroimy radełkiem na paski szerokości ok. 2 cm i równiej długości ok. 10 cm. Nacinamy środek każdego paska

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Biszkopty /prawie bezy/ 140

białko 1 łyżeczka budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżeczka stewii Sposób przygotowania: Białko ubijemy wraz ze stewią na sztywną pianę dodajemy budyń i miksujemy chwilę (10 sekund;p) na najniższych obrotach formujemy małe beziki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, ja użyłam wyciskarki do kremu, ważne żeby były malutkie wtedy ciasto szybko zeschnie podczas pieczenia pieczemy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pizza z szynką parmeńską i szpinakiem 140

taki sos bez miksowania. Jeśli natomiast chcemy uzyskać gładki sos – zawartość garnka miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Szpinak płukamy, skrapiamy cytryną i smażymy na oleju aż liście zwiędną. Pizzę smarujemy sosem i układamy szynkę parmeńską, szpinak oraz mozzarellę. Pizze wkładamy do nagrzanego do maksymalnej temperatury piekarnika (250- 280 stopni), pieczemy ok. 8-10 minut. Ciasto powinno być lekko

I LOVE LIFE
Ciasto jogurtowe kukurydziane 316

Dziś mam dla Was niesamowicie i łatwy przepis na ciasto jogurtowe.Ale nie takie zwykłe jogurtowe ucierane , bo z mąki kukurydzianej.Dzięki temu , że przyrządzone jest z mąki kukurydzianej śmiało mogą przygotować je osoby będące na diecie bezglutenowej ( używając dodatków bez glutenu ).Robi się je niezwykle łatwo i niesamowicie szybko znika!Jest nie bardzo słodkie , więc mogą się(...)jogurt naturalny – 180 g - cukier – 3/4 szkl- mąka kukurydziana – 4 łyżki- proszek do pieczenia – 2 łyżeczki- olejek waniliowy – 1 łyżkaDODATKOWO:- polewa czekoladowa SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Piekarnik nagrzewamy do 180 C.Wszystkie składniki miksujemy razem, aż ciasto się napuszy.Wylewamy do keksówki ( wyłożonej papierem do pieczenia ).Pieczemy ok. 40 minut.Po upieczeniu wyjmujemy z foremki i polewamy czekoladą

Ostra na Słodko
Owsiane ciasteczka z kandyzowaną skórką 217

jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki mąki pszennej (z górką) 2 pełne łyżki mieszanki kandyzowanych skórek Przygotowanie: Do miski wsypujemy pełnoziarniste płatki owsiane, dodajemy cukier, mąkę z proszkiem do pieczenia, wbijamy jajka i wlewamy rozpuszczone masło. Całość mieszamy łyżką. Na koniec wsypujemy mieszankę skórek i znów mieszamy. Miskę z ciastem odstawiamy na około 15 minut(...)łyżki masy, lekko spłaszczaj w dłoniach (dłonie co jakiś czas warto przemyć zimną wodą) i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę z ciasteczkami wkładamy na środkowy poziom nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Ciasteczka pieczemy około 15-20 minut do ładnego zarumienienia. Smacznego

Słodkie okruszki
Puszyste placuszki z ricottą i jabłkami 145

zrobiłam je bez dodatku cukru i innych słodzideł, jeśli dla Was okażą się zbyt mało słodkie możecie je np oprószyć cukrem pudrem lub dodać do ciasta 1-2 łyżki cukru Składniki (porcja dla 3-4 osób): 250 g ricotty 1 szklanka kaszy manny 1 1/2 szklanki mleka 2 jajka  1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu(...)dodajemy do niej serek, żółtka, proszek do pieczenia, mąkę i cynamon, całość starannie mieszamy. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę i delikatnie łączymy z pozostałymi składnikami. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę i dorzucamy do masy. Smażymy z obu stron na złoty kolor (ja na swojej super patelni smażyłam bez tłuszczu). Podajemy z jogurtem naturalnym lub ulubionym

Cynamonowe szczęście
Babeczki mimoza na Dzień Kobiet 190

akcji „Ciasto na niedzielę”. Babeczki mimoza na Dzień Kobiet Składniki na 12 babeczek: 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3  jajka (żółtka i białka osobno) 150 g cukru 90 ml oleju łyżeczka ekstraktu z wanilii 50 ml letniego mleka Do nasączenia: ½ szklanki soku z ananasa( u mnie ananas z puszki, bez dodatku cukru), ewentualnie(...)proszkiem do pieczenia. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na puszystą pianę, stopniowo dodając cukier. Kiedy masa będzie lśniąca dodajemy po jednym żółtku, mieszamy na zwolnionych obrotach miksera.  Na przemian dodajemy mąkę i olej, delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy letnie mleko. Formę do mufinek wykładamy papierowymi papilotkami. Wykorzystując łyżkę do lodów, nalewamy ciasto do papilotek, do wysokości ¾. Babeczki

Mia Cucina Sofieta
Galette z serem i truskawkami 281

również nieregularne, ręcznie utworzone kształty. Do przygotowania galette nie używałam formy do tarty, jedynie  ułożyłam ją na papierze do pieczenia, a potem piekłam tartę na blasze,  niestety przy pieczeniu galette nie można posługiwać się wymówką typu: nie mam kochanie formy do tary  Dzisiaj przygotowałam Gilette na słodko, jako nadzienie wykorzystałam twaróg  z kostki (ale ser z wiaderka też(...)polskich stołach. Moja Galette z serem i truskawkami bazuje na łatwym w przygotowaniu kruchym kukurydzianym cieście, w którym funkcję spajającą pełni gęsta, kwaśna śmietana. To kruche ciasto doskonale sprawdziło się bez dodatku jajka i gwarantuję Wam, że takie kruche ciasto może się udać. Ciasto z mąki kukurydzianej jest bardzo kruche, ale doskonale utrzymuje serowe nadzienie z truskawkami. Niedługo przygotuję

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
CAMEMBERT Z PIECA. 200

Tylko blask świec nikło oświetla salon. Sączy się gdzieś w tle romantyczna nuta, pośród głuchej ciszy wieczoru. Stół zastawiony elegancko i wykwintnie, acz skromnie nieco. Wystarczy

W kuchni Karmel-itki
Ciasto Fale Dunaju 130

jedną wadę: zdecydowanie za szybko się kończy. Polecam! Składniki (blaszka o wymiarach 21 cm x 26 cm): Ciasto: 2 szklanki mąki orkiszowej (ja używam zwykle typu 700) 1 łyżeczka (5 ml) sody oczyszczonej 1 łyżeczka (5 ml) proszku do pieczenia 1/3 szklanki (125 ml) cukru brązowego lub ksylitolu 1 łyżka (15 ml) octu jabłkowego 1 1/4 szklanki(...)Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. Mąkę przesiewamy przez sito, podobnie jak proszek do pieczenia i sodę. Dodajemy cukier i dokładnie mieszamy. W większej misce mieszamy mleko, ocet i olej i dodajemy do mąki. Całość mieszamy aż do uzyskania jednolitego ciasta. Połowę ciasta wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Do pozostałej masy dosypujemy kakao przesiane

Lamarida.pl

Proponowane wyszukiwania