bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:560/1508)

Chlebki na zaczynie z czerstwego pieczywa na zakwasie 138

którzy nie mają zakwasu, a chcieliby spróbować upiec chleb bez dodatku drożdży piekarskich i przy okazji zrobić zakwas do następnych chlebów.       Zapraszam na chlebki na zaczynie z czerstwego pieczywa Oczywiście jak każdy przepis można dowolnie modyfikować dodając do środka ciasta ziarna lub posypując przed pieczeniem ulubionymi ziarnami. Chleb jest delikatny w smaku, z miękkim wyrośniętym

Leśny Zakątek
Ciasteczka maślane 119

dodawaj przesianą mąkę do masy jajecznej z masłem. Dokładnie wyrób ciasto. Włóż na około 5 minut do zamrażarki. Potem wyjmij i formuj kulki, które lekko spłaszczaj i ugnieć nieco widelcem tworząc charakterystyczne paseczki. Piecz na środkowej półce w temp. 180C na papierze do pieczenia około 15 minut bez termoobiegu (programem grzania góra plus dół). Pamiętaj o zachowaniu odstępów

Zasmakuj Kuchni
Kolorowa babka Wielkanocna – puszysta i pyszna 474

czerwonego i tak do końca ciasta. Pieczenie babki: Ciasto wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, na drugą od dołu półkę i piekę około 45 minut, do suchego patyczka – długość pieczenia może się różnić w zależności od piekarnika. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Upieczoną babkę odstawiam na około 15 minut w foremce

Uwaga Babcia Gotuje
PIZZA Z PATELNI 1310

jest bez dodatku drożdży, powstaje w kilka minut i szczerze powiedziawszy jest tak pyszna, że spokojnie może konkurować z tą pieczoną. Moi synowie oszaleli na punkcie tej pizzy na cienkim, chrupiącym spodzie. Wypróbujcie i Wy.  Składniki: ciasto: 150 g mąki 80 ml wody 2 łyżki oleju sól, szczypta łyżka czubata ziół prowansalskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Z Majeczką w kuchni
Pączki wiedeńskie 3072

Przekładamy do szprycy do dekorowania ciast. Przygotowujemy kawałek papieru do pieczenia, który należy posmarować olejem. Na tak przygotowany papier wyciskamy koła z ciasta, ja wyciskałam po 2-3 warstwy, wtedy pączusie będą wyższe. Papier z pączkami delikatnie przenosimy na rozgrzany olej,  zsuwamy z papieru. Odchodzi bez problemu. Smażymy na rozgrzanym oleju, przez kilka minut z każdej strony

kulinarnyswiatdomi
Kisielowe ciasteczka 188

stopniowo dosypujemy mąkę i opakowanie kisielu,cały czas mieszając.Z gotowego ciasto formujemy kuleczki odrobinę mniejsze niż orzech włoski.Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko zgniatamy dłonią ,na wierzch można dać żurawinę,kawałek czekolady białej lub ciemnej-co macie w domu lub zostawić bez niczego. Pieczemy w 180 stopniach przez ok 15 min. Smacznego

Swojskie jedzonko
Placki z dyni 188

pieczenia i szczyptę soli. Na patelni na któej będziemy smażyć placki rozpuszczamy masło i wlewamy do naczynia Thermomix . Mieszamy czas 30s/obr.6. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Patelnie rozgrzewamy i kładziemy po łyżce masy. Pieczemy na rumiano z obydwu stron. Placki pieczemy na małym ogniu i pilnujemy czasu bo lubią się przypalić. Ja piekłam na patelni do naleśników bez

Themo przepisy
Francuskie ciasteczka orzechowe z polewą czekoladową 151

Ciasto rozkładamy na blacie, przekrawamy wzdłuż dłuższej części na pół. Z ciasta kroimy trójkąty. Każdy kawałek smarujemy masłem orzechowym Helio , zwijamy od szerszego boku do węższego, zwijamy na kształt rogalika, smarujemy roztrzepanym jajkiem, najlepiej pędzelkiem. Pieczemy w temp. 190 C przez minut. Pieczemy grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu. Polewę czekoladową Helio rozpuszczamy wg instrukcji na opakowaniu, polewamy lekko

Zasmakuj Kuchni
Kruche ciastka jak u babci (tylko bez glutenu) 132

papierem do pieczenia. Sypkie składniki mieszamy. Dodajemy do nich żółtko oraz masło i mieszamy wszystko razem tak długo, aż ciasto przestanie się kleić nam do rąk. Wałkujemy i wycinamy dowolne kształty. Pieczemy je około 15-20 minut. W zależności jakie grube i duże przygotowaliśmy kruche ciastka. Smacznego! Artykuł Kruche ciastka jak u babci (tylko bez glutenu) pochodzi

PaleoLife
Czekoladowa tarta z kremem z mango i owocami, bez pieczenia (Crostata con crema di mango e frutta fresca, senza cottura) 152

kuchareczka prosiła mnie o ciasto z kremem z mango. Jak tu odmówić dziecku, które ma wielk ą  ochotę jeść a jeszcze większą piec i krzątać si ę  w kuchni :) Za oknem wciąż upały, wi ę c przygotowałyśmy  tart ę  bez pieczenia. Tarta na mocno czekoladowym spodzie z ciasteczek

La grande e la piccola cuoca
tarta paleo z batatami (bez glutenu) 168

kroimy w cienkie krążki. Wszystko skrapiamy oliwą, przyprawiamy i układamy na cieście. Pieczemy około 25-30 minut (czas może być różny w zależności jak grubo nasze składniki zostały pokrojone). Najlepiej przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić czy bataty już są upieczone. Smacznego! Artykuł tarta paleo z batatami (bez glutenu) pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Szybki chleb z czarnym sezamem i babką plesznik 142

polubiłam chleb bez wyrabiania. Nie trzeba się męczyć aby ciasto wyrobić, wystarczy wymieszać w misce składniki i gotowe. A tak to wyrabiamy i wyrabiamy aż ręce bolą. Dziś dodatkowymi składnikami jest czarny sezam i babka jajowata. Chleb pieczony w naczyniu żaroodpornym. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Pierogi z kapustą i grzybami 162

został już dawano zniesiony Wigilia to Wigilia i powinna zawierać dania bez mięsa.  A powiedzcie mi jeszcze Wy wybieracie wersję gotowaną czy może pieczoną? Składniki na farsz: 1 słoik litrowy suszonych grzybów 2 kg kiszonej kapusty sól i pieprz 3 łyżki oleju 3 cebule Składniki na ciasto: 700 gram mąki + do posypania stolnicy 400 ml gorącej wody

Życie zaczyna się w kuchni
Prosty chleb pszenny 123

soli bezpośrednio do drożdży - Nie da się stworzyć idealnego bochenka bez wysiłku, ciasto chlebowe wymaga wyrabiania - Woda, której używamy do wypieku powinna mieć temperaturę ok 45 stopni - Ciasto na drożdżach najlepiej wyrasta w temperaturze 26-30 stopni - Formując bochenek nacinamy go aby zapobiec pękaniu w czasie pieczenia - Bochenki zanim trafią do pieca muszą koniecznie podrosnąć - Piekarnik dobrze nagrzewamy

Słodki Kompromis
Bezglutenowa wuzetka 374

Dzisiaj kolejna słodka bezglutenowa propozycja z naszej strony. To klasyk wykonany z mąk bezglutenowych czyli wuzetka :) Mamy nadzieję, że Ci którzy ją

Kuchenne Wariacje