bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:163/1508)

Ciasto-pianka z owocami 322

składniki:250 g margaryny4 jajka1 szklanka mleka1 niepełna szklanka cukru pudru4 łyżki żelatyny2 łyżki kakao1 galaretka o dowolnym smaku100 g borówek + do dekoracji 100 g

Monia miesza i gotuje
Rafaello 396

Zapraszam na coś słodkiego bez pieczenia, pyszne i kremowe rafaello, poprostu niebo w gębie...składniki:1 kostka margaryny lub masłakrakersy na dwie warstwy u

Monia miesza i gotuje
Biały blok 872

Dawno nie było nic słodkiego więc trzeba to nadrobić. Pyszny biały blok, bez pieczenia :)składniki: 150 g margaryny1/2 szklanki cukru1 łyżka cukru waniliowego250

Monia miesza i gotuje
Czekoladowy sernik na zimno 1053

Pyszny czekoladowy sernik z gorzką czekoladą i mascarpone. Prosty w przygotowaniu bo bez pieczenia, zawsze się udaje i wszystkim smakuje.składniki:500 g serka

Monia miesza i gotuje
Jogurtowiec z malinami 736

Za oknem robi się coraz chłodniej, w związku z tym coraz częściej sięgamy po rozgrzewające dania i jesienne smaki. Jednak warto też jeszcze skorzystać z ostatniego

Fabryka pomysłów
Pierniczki bezglutenowe z ciecierzycy 207

masło. Wyrób ciasto rękoma. Na początku będzie się kleić, dlatego dodaj resztę mąki z ciecierzycy i lodowatą wodę. Wyrabiaj kilka minut, powinno powstać elastyczne, nieklejące ciasto. Wysyp stolnicę dodatkową, niewielka ilością mąki z ciecierzycy, następnie wałkuj ciasto małymi partiami. Wycinaj pierniczki i przenoś delikatnie na blaszkę z papierem do pieczenia (im grubsze, tym łatwiej je podnieść bez utraty(...)kształtu). Piecz w zależności od grubości ciasta 5-10 minut w 170 stopniach. Przygotuj lukier - białko wymieszaj na wolnych obrotach z ksylitolem i sokiem z cytryny. Powinna powstać gładka, błyszcząca masa. Udekoruj pierniki wedle uznania. Wskazówki Przygotuj trochę więcej mąki z ciecierzycy, będzie potrzebna do podsypywania ciasta. Syp ją bardzo oszczędnie. Czas pieczenia pierników zależy od ich grubości

Powiedz dietom nie
Śliwkowy placek z bezą 191

bez cukru, na mące orkiszowej i kukurydzianej. Pierwszy raz robiłam ciasto z bezą i jeszcze trochę pracy przede mną. Ale z głowy na papier wylało się kilka nowych pomysłów. Ponieważ zostało mi trochę śliwek, posypałam je płatkami zbożowymi i kawałkiem kruszonki z ciasta. Idealny podwieczorek!   Śliwkowy placek z bezą Danie Ciasto Kuchnia Słodkości Porcje 12 Składniki ciasto(...)proszkiem do pieczenia i zagniatamy ciasto. Pozostałą częścią ciasta wykładamy formę do ciasta. Na wierzch wykładamy połówki śliwek, skórką w stronę ciasta. Można posypać cynamonem. Wykładamy pianę i posypujemy pozostałą częścią ciasta (najlepiej zetrzeć na tarce o małych oczkach). Ciasto pieczemy przez 20 minut w 180 st. C z termoobiegiem lub 190-200 st. C bez termoobiegu. Następnie

Kucharzyca
Muffinko-serniko-brownie z jeżynami (lub innymi owocami) 186

dobrze odsączyć), truskawek, porzeczek, brzoskwiń... Naprawdę cała masa możliwości, w zależności od sezonu :) Składniki: Ciasto brownie: 2/3 szkl. mąki pszennej 1/2 kostki masła 82% (100g) 1/3 szkl. brązowego cukru (może być też kryształ) 2 jajka 5 czubatych łyżek kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki konfitury z pigwy (sprawdzą się też powidła śliwkowe, dżem porzeczkowy, z róży(...)masę do miski z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia. Wbijamy też jajka i krótko miksujemy na najwolniejszych obrotach. Do drugiej miski przekładamy mascarpone, dodajemy cukier, jajko i mąkę i całość łączymy (dobrze jest to zrobić blenderem). Do foremek na muffinki (piekłam w silikonowych, bez papilotek) nakładamy porcję ciasta czekoladowego (1-2 łyżki, tak do połowy wysokości foremki

Kolorowy Przepisownik
Kruche ciasto z rabarbarem, truskawkami i bezą 359

Wspaniałe kruchutkie ciasto z kwaśnym rabarbarem i słodkim dżemem truskawkowym oraz bezą - niebo w gębie dosłownie! Polecam serdecznie! Składniki: Kruche ciasto:  3 szklanki mąki 5 żółtek 250 g masła 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru Nadzienie: 5 lasek rabarbaru ogrodowego 1 słoik domowego dżemu truskawkowego (400g) Beza: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 kisiel(...)jedną część ciasta - tą większą. Nakłuć ją widelcem, oprószyć bułką tartą (ona wchłonie nadmiar soku z nadzienia). Wyłożyć rabarbar i dżem truskawkowy, na to wyłożyć bezę, a na koniec kawałki pozostałego ciasta. 5. Piec w 180 st. C przez 40-45 minut. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Sernik na zimno z borówkami 181

Bardzo lubimy borówki więc kolejne z nimi ciasto Spód sernika: 250 g herbatników kakaowych 100 g masła 20 g czekolady deserowej  Herbatniki rozdrobnić za pomocą

Kolorowa kuchnia Elki
Szybkie ciasto z jabłkami mieszane łyżką 207

wymiarach  20×30 cm. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (środkowy poziom piekarnika, grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Pieczemy do tzw. suchego patyczka wbitego w ciasto (około 40-45 minut, ale czas pieczenia może być różny). Po wystudzeniu ciasto wyjmujemy z foremki i oprószamy cukrem pudrem. Smacznego

Słodkie okruszki
Kruchy jabłecznik z kokosową pierzynką 229

bardzo szybkie i niedrogie. Ciasto przypomina trochę pleśniak , ale jednak warstwa kokosowa daje trochę inny smaczek. Składniki na ciasto: 250g margaryny lub masła 82% ½ szklanki cukru 5 żółtek 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na kokosową bezę: 5 białek 1 niepełna szklanka cukru 10 dag kokosu Dodatkowo: Około 2 kg świeżych jabłek lub 1 ½ kg potartych(...)ubijamy sztywną pianę, a następnie wsypujemy cukier, miksujemy jeszcze około 3 minuty, po czym wsypujemy kokos i miksujemy jeszcze chwilę, by się dobrze połączył z bezą. Gotową masę kokosową rozprowadzamy na cieście. Ciasto pieczemy na środkowym poziomie piekarnika w temperaturze 175 ⁰ C około 40 – 50 minut. Po upieczeniu ciasto pozostawiamy na 5 – 10 minut w wyłączonym piekarniku, po czym wyjmujemy

Smakowy Raj
Ciasto kokosowe z białej fasoli z sosem mango, bez mąki, bez cukru + wersja na thermomix 210

rochę zdrowej egzotyki za niewielką cenę :). Ciasto pieczemy z białej fasoli i zmiksowanych wiórków kokosowych, bez mąki i cukru, ale używamy białej czekolady i opcjonalnie niewielkiej ilości cukru różanego do posypania, z którego można zrezygnować. Część wiórków można też dodać w całości, będą wówczas wyczuwalne w cieście po upieczeniu. Ciasto kokosowe z białej fasoli to duża porcja pożywnego(...)szkoły. Podajemy je z lekko kwaskowatymi sosami owocowymi, nasz ulubiony to mango z limonką.  Czas przygotowania: 65 minut lub 50 minut z thermomixem Porcje:  formę do pieczenia o średnicy 24 cm Składniki: 420 g białej fasoli odsączonej i wypłukanej 200 g wiórków kokosowych 110 g oleju kokosowego 100 g ksylitolu (lub cukru) 70 g białej czekolady

SzczyptaSmaQ
Szarlotka z kruszonką i bezą 210

temperatury 170 °C. Piecz przez 40 minut. Po upieczeniu odstaw do wystygnięcia. Przed pokrojeniem na kawałki i podaniem posyp ciasto cukrem pudrem.Szarlotka z kruszonką i bezą.Szarlotka z kruszonką i bezą.Szarlotka z kruszonką i bezą.inspirował blog Myszka piecze

Grahamka, weka i kajzerka
Rolada cappuccino 688

temu stygnące ciasto "zapamięta" kształt rolady, co ułatwi nam późniejsze zwijanie.Najlepsze masy przygotujemy na bazie kremówki, mascarpone, budyniu lub masła. Do tych pierwszych czasem warto dodać żelatynę, co pozwoli zachować kształt i ładny wygląd podczas krojenia. Roladę najlepiej trzymać w lodówce i podawać schłodzoną. Moja dzisiejsza rolada to kakaowe ciasto biszkoptowe, które wykonałam bez proszku do pieczenia, rozsmarowałam(...)puder do podsypania  Wykonanie:MASA DEKORACYJNA - składniki na masę dekoracyjną przełożyć do miski, wymieszać łyżką do uzyskania gładkiej jednolitej konsystencji- blachę, na której będziemy piec roladę, wysmarować tłuszczem, wyłożyć na nią papier do pieczenia (moja blacha ma wymiary 26x27cm)- gotową masę przełożyć do rękawa cukierniczego (lub przygotowanego woreczka) i "rysować" na papierze odpowiedni szlaczek lub wzorek- tak przygotowany

Smakołyki Bereniki