Przepraszam za przerwę. Wróciłam. Składniki na 4 batony: 30g amarantusa ekspandowanego 30g otrębów żytnich lub przennych 1 łyżka pestek dyni 1 łyżka wiórek kokosowych 2 łyżki
Czarnawisienka„ Ostatnie ciepłe, słoneczne dni zachęcały do wypraw za miasto. Wybraliśmy się więc na działkę, głównie w poszukiwaniu grzybów o których zaczęło być ostatnio głośno. Nie poprzestajemy
Wiem co jemSłodki smak czekolady przełamany kwaskowatym owocem? To jest rewelacja! Nie jest to tylko moja opinia, ale mnóstwa osób, które próbowały te czekoladki. A ja? Ja produkowałam
Blondynka GotujeTak, to są czekoladki dla leniwych, dal tych co nie mają czasu, dla tych co nie lubią za długo przebywać w kuchni, dla facetów, którzy lubią
Blondynka GotujeJak już zrobiłam krem kokosowy, to potem jakoś tak samo wyszły te czekoladki. Czy to będzie przepis precyzyjny? Nie. To będzie inspiracja dla Was. A to
Blondynka GotujeCzekolada i masło orzechowe bardzo często widuję na amerykańskich blogach i stronach. Dodatkowo identyczne zestawienie widziałam kiedyś na Moje Wypieki. Ten duet smaków nie dawał mi
Blondynka GotujeDziś chciałam Wam pokazać podrasowaną wersję pewnego musu, podanie idealne na przyjęcie. Kiedyś ten deser pokazałam Wam w szklanych pucharkach, w których również prezentuje się świetnie
Blondynka Gotuje„Nie mogło się bez nich obyć żadne dziecięce przyjęcie urodzinowe w naszej rodzinie. Robiłam je także na różne imprezy szkolne gdy chłopcy byli młodsi. Dzieci je
Wiem co jem„Mój drugi blog „Cafe Amaretto" brał w ubiegłym miesiącu udział w konkursie „Blog ze znakiem smaku”. Konkurs był częścią zakrojonej na szeroką skalę trzyletniej kampanii
Wiem co jemKolejne numery pisma " Domowe Słodkości " wydawnictwa DeAgostini już od kilku dni leżą na stole. Przeczytałam oba 3 i 4 numer, bo o tych dziś będzie mowa
Blondynka GotujeBlok czekoladowy..... ech.... pamiętam. Moja mama robiła go jak byliśmy dzie ćmi. Pamiętam jak z wypiekami na twarzach czekaliśmy, aż zastygnie w lodówce. Potem mama kroiła
Blondynka GotujeCzekolada, pomarańcze, chili i wiśnie, czekolada pełna smaku i niespodzianek, czyli taka jak Ja :) Zrobiłam i ofiarowałam w prezencie, dałam kawałek siebie? Z pewnością był to
Blondynka GotujeCzy to będzie przepis? Tym razem nazwałabym to propozycją. W moim domu często przetapiamy zwykłe czekolady mleczne, gorzkie i białe, z których razem z synem tworzymy
Blondynka GotujePrzepis z blogu Dagmary .================== Skladniki na okolo 25 kulek: * 200 g wiórków kokosowych * 100 ml smietany kremówki * 70 g cukru pudru * 70 g masla * opcjonalnie: kilka
w mojej kuchniZdrowa alternatywa dla tradycyjnych słodkości. Dzięki płatkom owsianych wspomaga prace układu trawiennego, miód zwiększa odporność a migdały mają sporo magnezu. Smacznie i zdrowo Składniki 1
Pyry na Gaz