ciasteczka to świetny zamiennik batoników. Idealne na tą porę roku. Można je jeść w towarzystwie kakao lub mleka. ratują nam życie, gdy mamy ochotę na coś słodkiego;) Składniki; 100 g masła, 4 łyżki drobnego cukru, 2 łyżki cukru brązowego, 3/4 szklanki mąki pszennej, 1 jajko, 2 szklanki płatków owsianych, 50 g kokosu, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/4 łyżeczki
Anioły w kuchniWitajcie przeprowadziłem porównanie 14 batoników przez was wytypowanych o to wyniki Legenda Zielone prostokąty oznaczają batony z największą ilością węglowodanów Czerwone prostokąty oznaczają batony z największą ilością białka Żółte prostokąty oznaczają batony z największą ilością tłuszczy NAJBARDZIEJ
Sylwetka Od Kuchniwtedy wystarczy przemieszać całość. Fabryka szczęścia;) Masło orzechowe możemy również zrobić z orzechów nerkowca i migdałów. Te pierwsze mają dość ciekawy smak, który do złudzenia przypomina mi nadzienie batonika Kinder Bueno(chociaż mogę się mylić bo nie pamiętam, kiedy ostatni raz go jadłam). Masło migdałowe jest natomiast zdecydowanie bardziej delikatne i mniej wyraziste w smaku. Co takiego wyjątkowego jest
peanutbuttermonsterpuszyste ciasto jest dowodem, że popping z amarantusa sprawdza się nie tylko jako składnik mueslli czy kruchych batoników. Dodatek ekspandowanych nasion amarantusa sprawia, że ciasto jest jeszcze lżejsze i dodatkowo wzbogacone o wartościowe białko i składniki mineralne. Składniki: margaryna bezmleczna cukier puder mąka kukurydziana mąka ryżowa (lub z amarantusa) 100 g 1/2 szklanki 1/2 szklanki 1/2 szklanki skrobia kukurydziana
głodny alergikchodzi? Zapraszam Cię do przeczytania tego postu , który powinien odpowiedzieć na Twoje wszystkie pytania! W tym tygodniu mam dla Was: Zdrowe i domowe owsiane batoniki Składniki: Płatki owsiane Żurawina Migdały Ziarna słonecznika Sezam Miód Masło orzechowe Masło Nie podaję żadnych ilości, bo każdy może chce po swojemu je dodać w innych ilościach. Jedni
Chocolate Stop Temptingświeżych drożdży 5 dag cukru 200 ml ciepłego mleka 1 jajo 4 łyżki roztopionego masła Warstwa wierzchnia: ok. 30 dag wydrylowanych wiśni 10 dag marcepanu, może być batonik marcepanowy Polewa: 3 jaja 5 dag cukru 1 mała śmietana, ok. 20-25 dag 1. Drożdże rozetrzeć z łyżeczką cukru i ciepłym mlekiem , dodać 2-3 łyżki mąki i odstawić rozczyn
Apetyczna babeczkaChoinki pistacjowe Czekoladowe jeżyki Dekoracja pierniczków Faworki Karmelowe płatki z migdałami Karnawałowe róże Kwiatki na waflach Marcepanowe ciasteczka Maślane ciasteczka z żurawiną Migdałowe ciastka Migdałowe ciasteczka z żurawiną Owsiane batoniki Owsiane ciasteczka z żurawiną Palce czarownicy Popękane czekoladowe ciasteczka Pierniczki Pierniczki - czerwone serca Pierniczki - mikołaje Pączki z serka homogenizowanego Rudolfy Rurki z kremem Serowe oponki Sezamki biało-czarne Szyszki
Aga w kuchniwkładane orzechy, by pokryły się czekoladą i wyjmowałam je na folię Po wystudzeniu czekolada twardnieje i orzeszki stają się pyszne ! Są w miarę słodkie, na pewno zdrowsze niż kupne batoniki :O Zbyt wiele nie da się ich zjeść, bo są bardzo syte. I to jest ich plus :) Jeśli nie zdążymy upiec ciasta walentynkowego, to na takie orzeszki zawsze znajdziemy czas
Proste Potrawyciemne strony margaryny.... Otóż margaryna jest tłuszczem utwardzonym, metoda zwaną uwodornieniem tłuszczów a w ten sposób powstają kwasy tłuszczowe typu trans ...Kwasy te występują również w chipsach, paczkach, czekoladach, batonikach żywności typu Fast Food w daniach z proszku i wyrobach cukierniczych. Kwasy tłuszczowe typu trans przyczyniają się do zmniejszenia stężenia dobrego cholesterolu we krwi i zwiększa stężenie złego cholesterolu przez
NaKońcuJęzykajednak, że glut, który z tego powstaje jest dosyć ciężki do zagniecenia, dlatego zachęcam wykorzystanie w tym momencie swoich drugich połówek płci męskiej. Jako że sama żywię się tylko batonikami proteinowymi to dałam radę, jednak łatwo nie było ;) Początkowo mieszanie lekko jeszcze ciepłej masy jest całkiem przyjemne... ...potem gęstnieje coraz bardziej... ...i bardziej. Całość powinna wyjść mocno
sama złodyczBiszkopt: 3 jajka szklanka cukru pudru szklanka mąki 1/3 szklanki wody łyżka cukru z wanilią opakowanie cynamonu pół łyżeczki proszku do pieczenia Krem: opakowanie śmietanki 36% opakowanie mascarpone 6 batoników Milky Way kilka łyżek mleka Żółtka oddzielamy od białek, które ubijamy mikserem z cukrem pudrem. Dodajemy resztę składników i miksujemy jeszcze chwilę na wolnych obrotach, żeby dokładnie
sama złodyczEkstremalnie czekoladowe babeczki dla wszystkich czekoholików. Dodatek kremu kokosowego idealnie komponuje się z czekoladą. Babeczki na pewno przypadną do gustu miłośnikom batoników Bounty. Mocno czekoladowe Cupcakes z kremem kokosowym Składniki: 1/4 szklanki kakao 100 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej 1 łyżka ekstraktu z wanilii 3/4 szklanki mąki 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczka sody szczypta
Mania Gotowaniazdradzę Wam mój starty, sprawdzony przepis na pyszne ciasto szczególnie uwielbiane przez dzieci:)) Ciemny biszkopt przełożony kremem z dodatkiem mleka w proszku. Ciasto smakiem i wyglądem bardzo przypomina popularne batoniki Mleczna kanapka, stąd też jego nazwa. Ogromnym plusem jest to jak łatwo i szybko można je zrobić. A minusem, że jeszcze o wiele szybciej znika ze stołu:) Biszkopt: 6 jajek
Z miłości do słodkościUwielbiam wiórki kokosowe. Uwielbiam też gorzką czekoladę. A połączenie tych dwóch rzeczy jest dla mnie kompozycją idealną. Taki właśnie ideał to batoniki bounty domowej roboty. Pyszne słodkie wiórki kokosowe zatopione w gorzkiej czekoladzie. Mniam… Składniki: 200g wiórków kokosowych 100ml śmietany kremówki 50g cukru pudru 50g masła 2 tabliczki gorzkiej czekolady W rondelku rozpuszczamy masło wraz ze śmietaną kremówką. W miseczce
Kolizje SmakówCałkiem niedawno prezentowałyśmy batoniki Bounty domowej roboty. Dzisiaj chciałybyśmy zaproponować delikatny sernik na zimno z wiórkami kokosowymi i czekoladą. Oryginalny przepis został zaczerpnięty z Kwestii Smaku , która jest naszym niedoścignionym ideałem jeśli chodzi o blogi kulinarne. Wprowadziłyśmy do przepisu kilka drobnych zmian i nie ważne, czy skorzystać z naszego przepisu, czy z oryginalnego. Ciasto wychodzi pyszne, delikatne i lekkie
Kolizje Smaków