kakao które było w pierwotnym przepisie i ze zmniejszoną ilością cukru - ze względu na dodatek bardzo słodkich bakalii. Ciasto wyszło tym razem bardziej zwarte, w konsystencji przypominające batonik Bounty, tylko dodatkowo z bakaliową dobrocią w środku. Pan Mąż, który bałwochwalczo wielbi wszelkie kokosowe wypieki, znowu zaanektował całą blaszką dla siebie :) Składniki na małą tortownicę o średnicy 18cm: 100g wiórek
Grunt to przepis!Przy niedzieli post na słodko, jak prawie zawsze u mnie...:) Aksamitny, delikatny, o smaku mojego ulubionego batonika bounty z rozpływającym się w ustach musem z białej czekolady,smak raju, prawdziwa poezja smaku! Składniki Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 120 g masła 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka 2 łyżki wiórek kokosowych białych 3 łyżki cukru Masa serowa
Wanilia i KardamonPyszna kaszka manna na mleku z dodatkiem wiórek kokosowych, w smaku przypomina batoniki bounty. Idealna na śniadanie lub na deser
DiteczEkstremalnie czekoladowe babeczki dla wszystkich czekoholików. Dodatek kremu kokosowego idealnie komponuje się z czekoladą. Babeczki na pewno przypadną do gustu miłośnikom batoników Bounty. Mocno czekoladowe Cupcakes z kremem kokosowym Składniki: 1/4 szklanki kakao 100 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej 1 łyżka ekstraktu z wanilii 3/4 szklanki mąki 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczka sody szczypta
Mania GotowaniaKolejny sernik do kolekcji. Tym razem wersja bardzo intensywnie kokosowa. Coś dla fanów batoników Bounty. Ciasto jest bardzo kremowe i wilgotne. Rozpływa się w ustach. Sernik potrójnie kokosowy Składniki: Spód: około 400 g ciastek kokosowych w polewie czekoladowej 50 g masła Masa serowa: 600 g sera na serniki 250 g sera mascarpone 250 g sera ricotta 1 opakowanie budyniu kokosowego
Mania Gotowaniakilku tygodni w mojej lodówce leżało mleczko kokosowe. Pewnego dnia naszła mnie ochota na coś słodkiego, więc stwierdziłam, że je wykorzystam i zrobię moje pierwsze domowe bounty. A muszę dodać, że jestem miłośniczką fit słodkości, oczywiście w rozsądnych ilościach. Wyszły tak rewelacyjne, że następnego dnia przygotowałam kolejną partię i w sumie starczyły nam one na 2 tygodnie(...)pieczenia. Wsadź batoniki do zamrażalnika na minimum 45 minut. Czekoladę rozpuść w miseczce w kąpieli wodnej. Po kolei bierz batoniki, łyżeczką zanurzaj je w czekoladzie i odkładaj na papier do pieczenia. Dzięki temu, że nasze bounty było lodowate, polewa bardzo szybko zastyga. Przechowuj je w lodówce. Smacznego! Mówię Wam, zakochałam się w nich po uszy! I kto powiedział
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńdawna jesteśmy miłośnikami kokosowych smaków, co widać po przepisach na blogu. Na ciasto Bounty miałam ochotę od dawna. Batoniki a'la Bounty robiłam już wielokrotnie, były tak pyszne, że zakochaliśmy się w nich bez pamięci. Pyszny, gęsty, kokosowy krem, pomiędzy delikatnym biszkoptem i z dużą ilością czekolady na wierzchu. Mniam! Składniki: (na blaszkę 20 x 20cm) BISZKOPT: 200g miękkiego masła
Cakes By Kejtzaglądać do różnych szafek w poszukiwaniu czegoś słodkiego? A może masz ochotę na słodycze, ale akurat nie na te, które masz pod ręką? Jeśli jesteście fanami oryginalnego Bounty, ten batonik domowej roboty jest dla Was. Inspiracją do powstania dania była życzliwość marki Helio . Składniki: 200 gram wiórków kokosowych Helio 100 ml kremówki 60 gram cukru pudru 70 gram masła
Podróż w kulinariakocha bounty? Słodki batonik z kokosowym wnętrzem oblany pyszną czekoladą...mniammmmm. Warto zrobić zdrową, domową wersję i się nim zajadać bez wyrzutów sumienia. Nie kosztuje to wiele czasu, pieniędzy i pracy, a sprawi wielką przyjemność. Smakuje dzieciom i dorosłym. Brak w nim cukru, tłuszczów trans i wszelkich nie-zdrowotności. Kolejna zdrowa słodycz na moim blogu. Polecam! Składniki na 10 małych
Jeść, by żyć w zdrowiuGłówny problem z dietą jest taki, że często chciałoby się ‚wszamać’ jakiś słodycz, a niezbyt nam wolno to zrobić. Na sklepowych półkach pełno jest różnego rodzaju
Mr. Tastegazę i mocno wycisnąć* całą esencję z wiórków do karafki/butelki.Przechowywać w lodówce, a przed polaniem wstrząsnąć**.Na zdrowie! :)* pulpę kokosową można wykorzystać do ciastek np. kokosanek, do batoników typu Bounty, jako dodatek do ciasta albo podsuszyć i zmielić na mąkę.** na górze utworzy się około 7mm warstwa, którą wystarczy 'przebić' patyczkiem do ciasta/szaszłyków, a następnie wstrząsnąć
Kraina Miodem PłynącaPlacuszki o smaku Bounty wzbogacone o dojrzałe kiwi :) Każdy kiedyś miał swój ulubiony batonik :) Moim zawsze był Bounty, z wilgotnym kokosowym nadzieniem, oblany gorzką czekoladą... Batoników już nie jadam. Poważnie. Zerwałam ze słodyczami już jakiś czas temu i jestem z tego powodu bardzo dumna. Nie toleruję sklepowych ciasteczek, żelków, cukierków i tego wszystkiego czym zajadało się w dzieciństwie. Cukru
Chocolate Muffin BlogDomowe Batoniki a`la Bounty dobrze znacie, a co powiecie na takie batoniki z dodatkiem likieru i owocu? Ja powiem. Najlepsze! Najpyszniejsze! Uwielbiam! Zachwycili się również wszyscy degustujący. Wiele osób je robiło i każdemu wychodziły! Masa kokosowa? Po prostu trzeba ugniatać w dłoniach. Ja robię różnie, wszystko zależy jaki poziom cierpliwości mam :) Czasami lepię po 30 minutowym chłodzeniu masy, czasami
Blondynka GotujeNajlepsze są drugiego dnia. Moje wskazówki: Wg mnie najlepsza jest czekolada mleczna niczym nie rozcieńczana. Co prawda gorzej się ją rozprowadza i batoniki nie są idealnie gładkie, ale wówczas najbardziej wyglądem są zbliżone do oryginalnych Bounty (górny rząd na zdjęciu poniżej) Aczkolwiek zrobiłam też wersje z pomieszaniem czekolady mlecznej z gorzką i rozcieńczoną A) odrobiną mleka oraz B) odrobiną(...)polewa Domowych Bounty jest błyszcząca. Zarówno w wersji A), jak i w wersji B) polewa jest bardziej płynna i łatwiej się ją rozprowadza po batonikach. Oczywiście możecie polewę rozcieńczyć samym alkoholem. The post Domowe Bounty – tylko 3 składniki… appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja DelicjaSprawdź inne wyszukiwania: