sody 1 łyżeczka (płaska) proszku do pieczenia olej do smażenia (około 3/4 litra) cukier puder Przygotowanie: Banany obieramy, odcinamy końcówki i blendujemy na gładką masę. Następnie do tak przygotowanego bananowego piure dodajemy mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia (najpierw 1 i 1/2 szklanki), wbijamy jajko, dodajemy cukier i alkohol. Całość dokładnie miksujemy do połączenia (ja wszystko robię w misie
Słodkie okruszkiDawno już nie było na blogu przepisu na danie, które mogą wykonać dzieci. Czas nadrobić zaległości! Oto urocze “bananowe różyczki” z kajmakiem i budyniem, które zachwycą małych kucharzy i ich podniebienia 🙂 Ten deserek robi się szybko i łatwo, a przy tym jest sporo zabawy. Dzieci uwielbiają mieszanie rękami i dekorowanie, mogą […] Artykuł Mini banoffee pie z budyniem
Wiszniówkawiec małą inspirację, aby pokazać, że śniadania nie muszą się kojarzyć tylko z jajkami! Zaczynam nową serię na blogu: Szybki shoot. Tym razem shoot śniadaniowy, czyli kanapki z chlebka bananowego z owocami. Oprócz samych owoców ja jeszcze lubię posmarować takie “kanapki” olejem kokosowym, zastępując zwykle stosowane masło. Przepisu nie wrzucam bo wszystko widać na załączonym zdjęciu. Raczej tak krótki wpis
PaleoLifeNareszcie są już polskie truskawki !!! Można szaleć z deserami, ciastami, koktajlami :) Jak wzbogacić smak "zwykłego" koktajlu? Dodając banana - najlepiej mrożonego - powstanie pyszny, orzeźwiający shake truskawkowo-bananowy. Przez dodatek otrębów - pożywny (błonnik!), dzięki cynamonowi - podkręcimy metabolizm :) I żadnego cukru tu nie potrzeba :) SKŁADNIKI (na 2 szklanki - 1 szklanka - 144,5 kcal) 1 szklanka maślanki (lub mleka roślinnego
Moje Kuchenne RewelacjePyszne , mega szybkie i w odchudzonej wersji - czyli FIT bananowe ciasto z orzechami :) SKŁADNIKI 3 dojrzałe banany 2 jajka 4 łyżki oleju kokosowego 1,5 szklanki mąki żytniej razowej 1/2 szklanki brązowego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich PRZYGOTOWANIE W dużej misce łączymy suche składniki czyli mąkę,cukier i proszek do pieczenia. W drugiej
Moje Kuchenne Rewelacjenegatywne emocje, choć i tak może się zdarzyć. Jeśli jednak, jak większość populacji tej planety jesteście mu oddani, to zapnijcie pasy. Następny przystanek, to podwieczorek przy kawie i bananowych muffinach. 35 min 12 szt. składniki: 2 banany 1,5 szklanka mąki pszennej 1 płaska łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju 1/3 szklanki
Ania i Marcin gotujązmiksować na gładka masę. Na mocno rozgrzanej patelni smażymy naleśniki z dwóch stron na złoty kolor. Ser, banany oraz cukier zmiksować, dodać jogurt, dokładnie wymieszać. Naleśniki posmarować nadzieniem serowo-bananowym. Polać czekoladą lub cukrem pudrem
magiczna kuchnia KasiFajne. Szybkie. Wilgotne. Bananowe. Orzechowe. Ciasto na co dzień. Na wolną chwilę. Na podwieczorek. łatwe i szybkie. Czego chcieć więcej… Co potrzebne: 2 szklanki pszennej maki pełnoziarnistej 1,5 łyżeczki proszku do… Czytaj dalej
Mam To Na Widelcuszarlotkę (Córcia). Chciałam pogodzić oba smaki i powstał ten oto chlebek. Bardzo wilgotny, niesamowicie smaczny i pachnący. Nawet Małzonowi smakował mimo orzechów, których nie lubi :) Jesienny chlebek bananowy z jablkami, orzechami i czekolada 200 g mąki pszennej 15 g kakao 5 g cynamonu szczypta kardamonu po płaskiej łyżeczce proszku do pieczenia i sody 100 g masła 125 g cukru
Dzieje kuchennej WiewióryPosypałam je kokosowym cukrem, który pięknie się skarmelizował. Czyżby to już wszystkie składniki? Niezupełnie! Czekolada, odrobina soku z limonki i lody gotowe, oczywiście musiały swoje odstać w zamrażalce. Lody bananowe kokosowe Składniki: około 0,75 l lodów ½ l kokosowej śmietanki lub kokosowego mleka 3 duże banany 3 czubate łyżki kokosowego cukru 100 g wegańskiej czekolady, drobno pokrojonej 1 łyżka soku
codojedzeniamąkami i proszkiem. Dodajemy startego banana i mieszamy. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy odrobinę oleju kokosowego i pojedynczo smażymy placuszki aż będą rumiane z obu stron. Smacznego :) Artykuł Placuszki dyniowo-bananowe pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogSkładniki (3 porcje): 3 banany, koniecznie dojrzałe 2 łyżki gorzkiego kakao 3 łyżki likieru bananowego 0,2 litra mleka zagęszczonego słodzonego 8 % tłuszczu listki mięty do dekoracji Przygotowanie: Banany zmiksować, Dodać pozostałe składniki i dalej miksować. Rozlać do szklaneczek i odstawić do zamrażarki na godzinę. Udekorować listkami mięty
Smaki Brazyliiwarzywa to nic nie zastąpi mi zapachu pieczonego ciasta gdy za oknem wieje chłodny wrześniowy wiatr. I właśnie z okazji zbliżającej się jesieni upiekłam dziś proste piernikowe ciasto bananowe :) Przepis: 150gr margaryny lub masła 1,5 szklanki cukru 2 całe jajka 4 banany Garść orzechów laskowych Wszystko wrzucamy do miski i miksujemy. 2,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku
upichconaZapraszam do Wypróbowanie Kolejnego Przepisu tym razem pyszny Deser - BANANOWY OMLET CZYTAJ DALEJ
Sylwetka Od Kuchni