ostatnich ciastach bez pieczenia i deserach na zimno, tym razem pora na coś z piekarnika. Jako, że mamy sezon na borówki/jagody, więc polecam taki pyszny chlebek bananowy, dodatkowo wzbogacony jeszcze o kawałki czekolady. Bardzo prosty do zrobienia, pożywny, doskonały nie tylko na deser ale też śniadanie. Składniki: 3 dojrzałe rozgniecione banany 75 g oleju roślinnego 1/2 szklanki ksylitol
Healthy food explorerPyszny pomysł na wykorzystanie przejrzałych bananów. Ciasto jest proste i niedrogie w wykonaniu. Zachęcam, by wypróbować. Artykuł Chlebek bananowy pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z FantazjąRozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj wybraną foremkę - wyłóż papierem do pieczenia. Rozgnieć banany i wymieszaj z olejem/masłem. Mikserem ubij jajko z cukrem, solą i ekstraktem waniliowym. Zmiksuj masę bananową i jajeczną. Stopniowo wsypuj mąkę wymieszaną z cynamonem i sodą. Przelej do foremki i piecz okolice 40 minut - zacznij sprawdzać po około 30 minutach i przykryj wierzch kawałkiem folii
Lejdi of the houseDziś zapraszam na kolejną pyszną wariację na temat chlebka bananowego. Tym razem użyłam połączenia mąki owsianej i ryżowej. W chlebku nie ma dodatku cukru, ja uważam, że jest on tutaj całkowicie zbędny, jeśli jednak Wasz poziom słodkości jest dość wysoki dodajcie 2-3 łyżki ksylitolu, erytrolu, czy po prostu białego cukru. Składniki: 3 dojrzałe banany plus 4 na wierzch ciasta
Cynamonowe szczęścieDziś zapraszam na klasyczny, najprostszy słodki chlebek bananowy, bez żadnych dodatków, przyprawiony jedynie odrobiną cynamonu. Clebek jest mięciutki, wilgotny, idealny na przekąskę, ale również na śniadanie, najlepiej z dodatkiem masła orzecowego lub dżemu. Jest bardzo szybki w przygotowaniu, nie wymaga miksera, wystarczy wszystko wymieszać łyżką i gotowe. Ten chlebek taka najbardziej klasyczna i prosta wersja, jeśli chcemy możemy dodać
Healthy food explorerbidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Kilka dni temu podawałam Wam przepis na smaczne ciasto z dodatkiem bananów. Teraz po niewielkiej modyfikacji polecam muffinki bananowe z dodatkiem wiórków kokosowych z czekoladą. Wilgotne i aromatyczne po prostu pyszne. Będą idealnym poczęstunkiem w Światowym Dniu Muffinka, który przypada na 30 marca Składniki: 3 dojrzałe banany 3 jajka 200g
W garach u GosiPrzygotowanie: Spieniamy zimne mleko. Do wysokiego naczynia wkładamy banana i zalewamy go świeżo zaparzonym espresso. Blendujemy owoc z kawą. Do wysokiej szklanki przelewamy mleko i delikatnie przelewamy bananową kawę. Smacznego
ChilliJemysię ładnie zarumienią z obu stron. Układamy np.po 5 placuszków i przekładamy je kremem nutella. Na wierzchu układamy konfiturę z malin , świeże maliny i dekorujemy miętą. Artykuł Placuszki bananowe z nutellą i malinami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEJeżeli mamy bardzo dojrzałe banany i brak pomysłu na podwieczorek. Ten przepis nie zawiera produktów odzwierzęcych.… Czytaj dalej Wegańskie ciasto bananowe
Pij soki wyciskaneMiłośnikom słodkości polecam koktajl z truskawkami i bananem. Pyszny zdrowy napój, który można wypić rano do śniadania, na deser lub na ochłodę w gorące letnie dni
Kulinarny S.O.S.Jeżeli mamy bardzo dojrzałe banany i brak pomysłu na podwieczorek. Przepis nie zawiera produktów odzwierzęcych.… Czytaj dalej Wegańskie ciasto bananowe
Pij soki wyciskaneBardzo prosta do zrobienia babka bananowa. Wystarczy wszystkie składniki zmiksować i do piekarnika. Smaczna do herbaty czy kawy. Fajny sposób na wykorzystanie bardzo dojrzałych brązowych bananów. Foremka o wymiarach 26/12 cm.(może być troszkę większa moja babka była dość wysoka) 4 średnie banany ok. 350 gramów po obraniu( bardzo dojrzałe) 300 gramów mąki pszennej tortowej 2 jajka L 120 gramów
Andzia PichciJedno z naszych ulubionych, szybkich i prostych ciast. Chleb bananowy. T ym razem wersja cytrynowa. Za niego kocham Amerykę i ten kto go wymyślił był geniuszem. To ciasto można traktować nie tylko jako deser, ale także śniadanie. Idealnie smakuje z dżemem , nutellą czy nawet serkiem typu philadelfia. A najważniejsze, że to idealny sposób na miękkie i brązowe banany, których
Bernika - moj kulinarny pamietnik