powstał ten kokosowo-owocowy deserniczek śniadaniowy. Skąd ta nazwa? Spójrzcie na przepis, a na pewno się domyślicie :) Spróbujcie, takie śniadanie naprawdę dobrze nastraja na cały dzień. Zapraszam. Składniki: 2 banany 1 mała morela 4 łyżki naturalnego serka homogenizowanego 0% 3 łyżki wiórków kokosowych 1/2 szklanki jagód świeżych lub mrożonych listki świeżej mięty Przygotowanie: Do misy blendera wkładamy obrane i pocięte(...)mniejsze kawałki banany. Morelę przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę i również umieszczamy w misie blendera. Dodajemy wiórki kokosowe i naturalny serek homogenizowany (u mnie 0% tłuszczu, ale możemy użyć zwykłego). Wszystko razem miksujemy do połączenia składników i uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie przekładamy do pucharka. Jagody wsypujemy do małego rondelka z grubszym dnem. Jeśli używamy świeże jagody należy dodać
Słodkie okruszkiSKŁADNIKI: 2 banany 1 czubata łyżka masła orzechowego 1/2 kostki sera twarogowego czyli 175 g 50 ml mleka 50 ml jogurtu naturalnego 4 kostki gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao (tzw. surowe bez cukru, naturalne) 4 łyżki wrzątku PRZYGOTOWANIE: Do miski dodać banany, masło orzechowe, twaróg, mleko i jogurt. Zmiksować blenderem do uzyskania gładkiej masy. W szklance rozkruszyć czekoladę i wsypać
ClauditteMissCookingKilka dni temu miałam ochotę na coś słodkiego i zrobiłam tartę na spodzie z ciastek z bananami, mascarpone i z kiwi tylko takie zdjęcie udało mi się zrobić, gdyż ciasto poszło w jednym dniu całe tak smakowało mojej rodzince zrobiłam według tego przepisu tylko, że zamiast czekoladowych ciastek użyłam maślanych http://motylkowakuchnia.blogspot.com/2014/07/tarta-na-ciastkach-czekoladowych-z.html (...)ułożyłam w tortownicy: 1. Spód z ciastek 2. Banany 3. Mascarpone wymieszane ze śmietaną 4. Kiwi
Motylkowa Kuchniatego przepisu: Składniki: 400g ciastek maślanych 1/2 kostki masła (ok 125g masła) + masło do wysmarowania formy 1/2 puszki kajmaku/masy krówkowej (może być mleko skondensowane, które zagotujecie) 3 średnie banany pokrojone w plastry 500ml kremówki 1op. żelatyny + ok. 3/4 szkl. gorącej wody do rozpuszczenia żelatyny pokruszona czekolada do ozdoby Blaszkę do tart wysmarowałyśmy masłem. 1/2 kostki rozpuściłyśmy. Ciastka drobniutko pokruszyłyśmy(...)dostawiłyśmy do lodówki na ok. 30 minut. W międzyczasie puszkę z kajmakiem lekko podgrzałyśmy, żeby łatwiej było go rozsmarować. Rozsmarowałyśmy kajmak na przestudzonym spodzie, a na to układałyśmy banany. Kremówkę ubiłyśmy ( nie na sztywno) i dodałyśmy żelatynę cały czas mieszając mikserem. Odstawiłyśmy do lodówki, żeby zaczęła gęstnieć, a następnie przelałyśmy do formy i dalej chłodziłyśmy całe ciasto
Motylkowa KuchniaTeraz kiedy jest sezon na świeże wiśnie zrobienie takiego czekodżemu nie jest problemem. Składniki : 80 dag dojrzałych bananów 30 dag wydrylowanych wiśni łyżka, dwie soku z cytryny 45 dag brązowego cukru 2 goździki 15 dag gorzkiej czekolady min. 70 % kakao 60 ml likieru amaretto Przygotowanie : Obrane banany kroimy w plasterki ( skrapiamy je sokiem z cytryny ), a wydrylowane wiśnie wrzucamy
Proste Potrawydomu! Do przygotowania ciasta potrzebujemy: – 250 g mąki kokosowej – ok 1 litr mleka ryżowego – 50 g oleju roślinnego – 50 g cukru – 2 średnie banany – 3 małe garście porzeczek – opakowanie proszku do pieczenia (bez glutenu) W misce umieszczamy banany, cukier oraz olej i całość blendujemy. Porcjami dodajemy mąkę kokosową i proszek do pieczenia
Szybko Tanio SmacznieSkładniki: płatki owsiane (1 szklanka) woda (1 1/2 szklanki) banan (1 szt.) łuskane pestki słonecznika (2 łyżki) łuskane pestki dyni (2 łyżki) płatki migdałowe (2 łyżki) Czas przygotowania: 7 min Liczba porcji: 3 Przygotowanie: Płatki wsypujemy go garnka i zalewamy wodą. Gotujemy. w trakcie gotowania dodajemy pokrojonego w kostkę banana, płatki migdałowe oraz pestki dyni i słonecznika. Wszystko mieszamy żeby
Weganka gotujeskładniki: 1 brzoskwinia, dojrzała 150 g malin mrożonych 1 banan, dojrzały 300 g soku pomarańczowego 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią wykonanie: Brzoskwinie obieramy, usuwamy pestkę i kroimy na mniejsze kawałki. Banana również obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Do dzbanka blendera wkładamy wszystkie składniki oprócz soku i miksujemy na najwyższych obrotach. Następnie wlewamy sok i ponownie miksujemy. Podajemy
Domowy Smak JedzeniaSkładniki na około 25 sztuk: 600 g ziemniaków (ugotować w mundurkach, ja standardowo wykorzystałam parowar) 200 g mąki pszennej 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej płaska łyżeczka soli jeden dojrzały banan około 1 kg śliwek do podania: bułka tarta, masło kokosowe, cynamon, brązowy cukier Przygotowanie: Banana zblendować Dodawać kolejno ugotowane ziemniaki obrane ze skórki i blendować Dodać sól i stopniowo mąkę
greenscarfryżowej 50 g łuskanego słonecznika 50 g wiórków kokosowych 60 g wydrylowane daktyle 1 łyżka ksylitolu 1 łyżeczka oleju kokosowego 2 obrane, dojrzałe banany 4 łyżki wody starta skórka z ¼ pomarańczy Przygotowanie: Suche składniki wymieszać, dodać rozgniecionego banana, olej i wodę. Wszystko dobrze wymieszać. Z powstałej masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego
Nastoletnie WypiekanieSkładniki: czystek suszony 2 łyżeczki, woda 250 ml, morele 10 sztuk, banan 1 sztuka, mleko Mlekovita 2 % 500 ml, miód 2 łyżeczki zioła czystka wsypać do szklanki i zalać 250 ml wrzącej wody, przykryć talerzykiem i parzyć z 15 minut do dzbanka blendera dać morele bez pestek, obrany banan i wlać czystek przez sitko do dzbanka wlać mleko zimne
W Mojej Kuchni Lubięcukru trzcinowego 4 jajka 300 g mąki pszennej (u mnie orkiszowa) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka mielonego cynamonu ½ łyżeczki mielonych goździków ½ łyżeczki mielonego imbiru 3 dojrzałe banany SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Orzechy prażymy na suchej patelni na małym ogniu, do czasu, aż się lekko zarumienią. Odstawiamy do wystygnięcia. 2. W dużej misce mieszamy suche składniki: przesianą mąkę, proszek
W kuchni Katieodżywczy napój Zawiera mnóstwo chlorofilu, czyli "krwi" roślin Składniki: Pół opakowania szpinaku baby 4 jabłka, 1 kiwi 1 karambola kilka liści mięty do smaku kruszony lód banan Przygotowanie: 1. Jabłka, karambolę i szpinak wyciśnij przez sokowirówkę. 2. Sok przelej do blendera, dodaj banana, kiwi i liście mięty - zmiksuj. 3. Dadaj pokruszony lód
AZgotuj!nawet jabłka- gwarantuję, że wyjdzie! Składniki: 260 g przesianej mąki pszennej 110 d cukru 30 g brązowego cukru łyżeczka proszku do pieczenia 120 g miękkiego masła roślinnego 1 dojrzały banan szczypta ssoli * 50 g żurawiny suszonej, albo jagód goi – tylko te mają tendencję do „przyrumieniania się”, można spokojnie zrezygnować Przygotowanie: miękkie masło utrzeć z cukrami na gładką(...)puszystą masę (mikserem), dodać zblendowanego banana, sól i stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia. Powstatnie ciasto przypominające bardzo gęsty krem, o takie: Wysmarować formę masłem roślinnym, przełożyć ciasto i ułożyć na nim owoce (ja w sumie zużyłam 5 średnich nektarynek) i posypać jagodami. Piec około 45 minut w temp. 19-200 C. * Spalone jagody usunąć, albo przysypać cukrem pudrem
greenscarftapioki (mniejsze kulki) 200 ml wody 200 ml mleczka kokosowego 1 łyżka ksylitolu (cukru brzozowego) 4 kostki gorzkiej czekolady 1 łyżka syropu klonowego ziarenka z 1 laski wanilii 1/2 banana W garnku z grubym dnem zagotować wodę z mleczkiem kokosowym. Dodać tapiokę, ziarenka wanilii i ksylitol. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 20 minut, aż ziarenka będą przeźroczyste(...)jakiś czas mieszać, żeby pudding nie przywarł do dna garnka. Zdjąć z gazu, dodać czekoladę i wymieszać. Przełożyć do szklanek, polać syropem klonowym i udekorować bananem. Inspiracja
Moja Galeria Smaku