banan - 14723 przepisów (strona:521/982)

Koktajl ananasowo bananowy z nasionami chia 118

Dzisiaj zapraszam na aksamitny koktajl ananasowo - bananowy. Dodatek nasion chia sprawia, że koktajl jest nie tylko pyszny, ale i bardzo zdrowy. Składniki: 2 banany szklanka soku ananasowego łyżeczka nasion chia Wykonanie: Nasiona chia wrzucamy do soku ananasowego. Po godzinie dodajemy banany i całość miksujemy blenderem. Smacznego

Smak mojego domu
Smoothie bananowy z borówkami 154

macie i Wy. Ja nazywam taki dzień dniem świstaka hehe i resetuję się na cały miesiąc żeby potem móc pracować jak mały robocik. 2 porcje Składniki:   2 banany 150 g borówki lub jagody 4 gałki lodów waniliowych lub śmietankowych 100 ml mleka kokosowego (jeżeli jest dla Was za gęste dodajcie więcej mleka) Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Banany, borówki

Niezły Młynek
napój z burakiem i jarmużem 150

składniki: 300 ml świeżego soku wyciśniętego z buraka i jabłek 2 gałązki jarmużu 1 banan, dojrzały wykonanie: Liście jarmużu myjemy, usuwamy twardą łodygę i wkładamy do blendera lub Thermomix. Dodajemy banana, wlewamy sok. Wszystko miksujemy na najwyższych obrotach

Domowy Smak Jedzenia
Pieczone jabłka na dwa sposoby - z bananem i malinami 125

wariancie, z malinami, kokosem i migdałami. Którą wersję wolicie? :) Składniki (farsz łącznie na 6 jabłek): Nadzienie 1: 1 łyżeczka masła orzechowego 1 łyżeczka cynamonu 4 orzechy włoskie 1 dojrzały banan 1 łyżka płatków owsianych Nadzienie 2: 2 łyżki płatków migdałowych 1 łyżka wiórków kokosowych 1 garść malin (jeśli mrożone, weź trochę więcej i odstaw do rozmrożenia) + Dodatkowo ok. 2 łyżki(...)płynnego miodu do polania. 1. Zetnij wierzch jabłek, następnie wydrąż środek (nie za dużo, zostaw trochę po bokach) 2. Przygotuj 1 farsz - banana rozgnieć widelcem, dodaj pokruszone orzechy i resztę składników. 3. Przygotuj 2 farsz - maliny wymieszaj z migdałami i wiórkami. 4. Nadziej jabłka, następnie polej miodem i przykryj je ściętym daszkiem. 5. Piecz ok. 30 minut w 180 stopniach

Powiedz dietom nie
Wegański chlebek dyniowo-cynamonowy 182

klonowego 70 g cukru (użyłam dark muscovado) płaska łyżeczki soli łyżka masła kokosowego lub innego roślinnego (mogą tez być dwie łyżki oleju) łyżeczka gałki muszkatołowej łyżeczka imbiru 1 mały banan 250 g puree z upieczonej dyni (może też być z marchewki) 550-600 g mąki pszennej (u mnie było to 200 g pełnoziarnistej i reszta białej) Nadzienie(...)rozpuszczonego masła koksowego rafinowanego (70 g) Przygotowanie: Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z dodatkiem łyżki cukru. Po około 20 minutach, gdy drożdże się obudzą wyrobić ciasto z podanych składników (banana rozgnieść). Pozostawić ciasto do wyrośnięcia na około godzinę (aż podwoi swoją objętość, czasami może to trwać nawet 2 godziny). Wyrośnięte ciasto wyrobić chwilę w celu odgazowania. Rozwałkować w prostokąt

greenscarf
Domowa granola 159

zastanawiasz się co jest dla Ciebie najlepsze? Dziś pora na coś nowego - pierwsza propozycja "śniadaniowa" na moim blogu :) Mam nadzieję, że przypadnie Ci do gustu! :) Składniki: 1 dojrzały banan 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki miodu 2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki poppingu z amarantusa 1/2 szklanki prażonej pszenicy 2 łyżki zarodków pszenicy 2 łyżki siemienia lnianego garść migdałów(...)słupkach Sposób wykonania: Banana miksujemy z oliwą z oliwek. Dodajemy płatki owsiane, popping z amarantusa, prażoną pszenicę, siemię lniane, zarodki pszenicy, migdały oraz dwie łyżki miodu. Całość dokładnie mieszamy. Masę rozprowadzamy równomiernie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Pieczemy ok 15 minut w temperaturze 150 stopni Celsjusza. Pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie przekładamy do szczelnego pojemnika. Podajemy z gorącym mlekiem albo

Kuchnia Pani Wiosny
MUFFINKI BURACZANO-KOKOSOWE Z CZEKOLADĄ (vel muffinki z Talbota) 151

zwykle banalne do zrobienia. Do jednej miski wsypujemy: - 2 szklanki mąki, - 1 szklankę wiórków kokosowych , - 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Do drugiej miski składniki mokre: - 2 małe dojrzałe rozgniecione banany, robiące nam za substytut jajka i cukru równocześnie (w przypadku braku małych bananów wystarczy 1 średni, byle dojrzały), No dobra, to są muffinki z Talbota  (kto oglądał "True Blood

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Kokosowa owsianka pod winogronową chmurką z akcentem kakao 160

Spróbujcie. Składniki: (na 1 dużą lub 2 mniejsze porcje) 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka miodu 1 czubata łyżka wiórków kokosowych 7-8 łyżek płatków owsianych górskich 1 1/2 średniego banana około 13 zielonych (słodkich) winogron 1 1/2 łyżeczki kakao Przygotowanie: W garnuszku z grubszym dnem gotujemy mleko z łyżeczką miodu i wiórkami kokosowymi. Zmniejszamy płomień, wsypujemy płatki owsiane górskie. Gotujemy(...)zostawiając około 1 1/2 łyżki. Do 1 1/2 łyżki pozostawionej owsianki dodajemy łyżeczkę kakao, dokładnie mieszamy. Kakaową owsiankę układamy łyżeczką na kokosową warstwę. Do misy blendera wkładamy 1 1/2 banana i około 10 winogron. Całość miksujemy tak długo, aż nie będzie wyczuwalnych kawałków winogron (skórek). Owocowy mus wykładamy na kakaową warstwę owsianki. Wierzch posypujemy kakao i układamy całe winogrona

Słodkie okruszki
SOK DYNIOWY Z MARCHEWKĄ I BANANEM ( a’la Kubuś ) – BE FIT! 175

przepis na jego domową wersję, oczywiście dużo lepszą i dużo zdrowszą niż ta sklepowa, gdyż przygotowana jest tylko ze świeżych składników. Połączenie soczystej marchewki z dynią , jabłkiem i bananem tworzy fantastyczną, aksamitną konsystencję, która z całą pewnością posmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. W mojej diecie sokiem dyniowym zastępuję w tej chwili 1 z 5 dziennych posiłków, Wy śmiało możecie(...)półeczkę BE FIT! Koniecznie wypróbujcie, a później oczywiście dajcie mi znać jak smakowało, dobra?! ;) Polecam! SKŁADNIKI: ( ok. 750 ml ) * dynia – 250 g * jabłko – 1 szt * mały banan – 1 szt * marchew – 1 szt * miód – 1 łyżka * cukier ( ja zastąpiłam ksylitolem ) – 20 g * woda – 400 ml * cynamon – 1 szczypta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Owoce i warzywa

Ostra na Słodko
jogurtowe babeczki z bananem i dżemem malinowym... 152

Składniki: jajka 4 sztuki/M, olej rzepakowy 1/2 szklanki, jogurt naturalny 250 ml, mąka tortowa 2,5 szklanki, cukier 1/2 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1/2 łyżeczki, banan 1 większy, dżem malinowy 10 łyżeczek, polewa: - opisie, wiórki kokosowe - ile potrzeba mąkę przesiać z proszkiem, sodą do miski, wbić jajka, użyłam M, L wystarczą 3 sztuki wsypać cukier(...)wszystko utrzeć do połączenia składników wlać olej, jogurt naturalny i mikserem połączyć krótko składniki na dość gęste ciasto do foremek włożyć papilotki 12 sztuk, na dno położyć grubsze plastry banana, 1 łyżkę ciasta nałożyć do foremek dżem malinowy po 1 łyżeczce i nakryć łyżką ciasta piec w 190 C około 25-30 minut, babeczki wystudzić - LUKIER: 1 łyżka dżemu malinowego

W Mojej Kuchni Lubię
Kokosowa jaglanka z figami 182

wzbogaciłam o dodatek kokosa oraz fig. Polana syropem klonowym i posypana migdałami jest pyszna. Kokosowa jaglanka z figami: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1/2 szklanki mleka kokosowego 1/2 dużego, rozgniecionego banana 1 i 1/3 szklanki mleka 2 łyżki wiórków kokosowych 1/2 łyżeczki cynamonu 1-2 świeże figi (lub inne owoce) syrop klonowy do polania garść dowolnych orzechów (u mnie płatki migdałowe(...)przelewamy wrzątkiem z czajnika. Tak przygotowana powinna stracić goryczkę. Zalewamy kaszę mlekiem oraz mlekiem kokosowym i gotujemy przez ok. 15 minut. Po tym czasie dodajemy do kaszy rozgniecionego banana, cynamon oraz wiórki. Mieszamy, zdejmujemy z ognia, nakrywamy pokrywką i zostawiamy kaszę na około 2 minuty. Podajemy polaną syropem klonowym, z kawałkami fig, posypaną orzechami lub migdałami.   Post Kokosowa jaglanka

Poezja smaku
Zdrowe ciasteczka owsiane 255

domową kucharkę:)  Ciasteczkami można delektować się bez wyrzutów sumienia, bo pełne są zdrowych i pysznych składników. Są również banalnie proste w przygotowaniu. Przekonajcie się sami:) Składniki: 2 dojrzałe banany 1 szklanka płatków owsianych 2 łyżki naturalnego miodu garść bakalii (rodzynki, suszona żurawina, orzechy) Obrane banany rozgnieść widelcem, dodać miód, płatki i całość wymieszać. Odstawić na kwadrans, by płatki trochę

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Ciasto z gotowanego ryżu (z bitą śmietaną i bananem) 164

użyłam słonecznikowego ) 2 łyżki wiórek kokosowych (opcjonalnie) 2 łyżki płatków owsianych (opcjonalnie) Bita śmietana: 200 ml śmietany 30-36% 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan-fix (opcjonalnie) Dodatkowo: 1 banan wiórki kokosowe do posypania wiórki czekoladowe do posypania Ryż ugotować i po odcedzeniu (przestygnięty, ale jeszcze ciepły) dokładnie połączyć z resztą składników. (Czekolada powinna się rozpuścić.) Masę przelać do formy(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 40-50 minut w 180 stopniach. Kremówkę z cukrem i śmietan-fixem ubić na sztywno, lekko schłodzić a następnie przełożyć na ostudzone ciasto. Banana pokroić w plasterki i ułożyć na bitej śmietanie. Całość posypać wiórkami czekoladowymi i kokosowymi. Dodatkowo ciasto można ozdobić wedle uznania

Di gotuje
Bananowe naleśniki z jabłkowym musem 189

nieco innym wydaniu bo z bananową nutą i kwaskowym musem jabłkowym. Można je podać na słodki obiad jak i na deser czy kolację, jak kto lubi. składniki: naleśniki 2 banany 1,5 szklanki mleka 1 szklanka wody 2 szklanki mąki 1 jajko 2 łyżki oleju 2 łyżki śmietany kwaśnej 12 % 2 łyżki cukru jabłkowy mus 1,5 kg jabłek cukier(...)waniliowy do smaku, ok 2-3 łyżki Przygotować ciasto naleśnikowe.  Banany obrać ze skórki i przełożyć do rozdrabniacza, zmiksować na gładki mus. Następnie bananowy mus przełożyć do miski. Dodać wodę, mleko, jajko, mąkę , cukier, olej i śmietanę. Wszystko dokładnie zmiksować na jednolite ciasto. Z gotowego ciasta usmażyć naleśniki.  Przygotować jabłkowy mus.  Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć

Monia miesza i gotuje
Kokosowe chia z owocowym musem i migdałowymi ziarenkami 184

się innymi rzeczami w ciągu dnia. Spróbujcie. Zapraszam na przepis. Składniki: 2 łyżki nasion chia 165 ml mleczka kokosowego light 1/2 łyżeczki miodu (u mnie nektarowo-spadziowy) 1 średni banan około 1 1/2 łyżki mrożonych jagód 2 czubate łyżeczki ziarenek "Migdałowy Przylądek" * jagody można zastąpić innymi owocami; ja zawsze posiadam w zamrażarce spory zapas letnich owoców Przygotowanie: Do pucharka(...)wieczorem i zjeść do na śniadanie. Pucharek powinien być w lodówce minimum 3 godziny. Gdy nasze nasionka odpowiednio napęcznieją przygotowujemy mus owocowy. Do misy blendera przekładamy obranego i pokrojonego banana oraz zamrożone jagody (jagód nie trzeba rozmrażać). Miksujemy na gładki mus. Owocowy mus kładziemy ostrożnie łyżką na kokosowe chia. Całość po wierzchu posypujemy migdałową mieszanką ziarenek. Podajemy. Jemy w "warstwach

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania