czas, kiedy można spędzić czas w miłej atmosferze z rodziną i przyjaciółmi, najlepiej przy suto zastawionych stołach pełnych świątecznych pyszności. Zazwyczaj w tym okresie królują na nim wszelkiego rodzaju babki, mazurki i serniki, a ja proponuję bardzo popularne na zachodzie puszyste bułeczki drożdżowe z jabłkiem, rodzynkami, kandyzowaną skórką pomarańczową i glazurą z konfitury morelowej, doskonałe nie tylko na święta! Najlepsze(...)sól, cukier i drożdże i miksuj na na niskich obrotach końcówką w kształcie haka, dodając po trochu mleko z masłem, aż do otrzymania gładkiego, jednolitego ciasta. Gdy będzie zbyt wilgotne i lepiące dodaj więcej mąki. Przełóż ciasto do natłuszczonej miski, przykryj czystym ręcznikiem i odstaw w ciepłe miejsce na 1 godzinę, lub do podwojenia objętości. Po tym czasie wsyp
karmelowyNareszcie! Udało się!Moi drodzy, radość i energia mnie rozpierają, cieszę się jak nastolatka po zdaniu matury. A może nawet bardziej, bo maturę się jednak częściej
Pożeraczka, czyli raz adobrzechlebek (obecność męskiego pierwiastka - a najbardziej tego wzbogaconego o wąsy - w stadzie powoduje zmniejszanie się zasobów niezbędnych m.in. słoiczków). Trzeba sobie jakoś radzić! My to jednak fajne babki jesteśmy - 1 szklanka ma 3 funkcje podczas jednej naszej czynności - pojemnik ze smarowidłem, foremka, szklaneczka. Ale co my tu o szklaneczce, jak bananowiec ma być dziś numerem jeden. SKŁADNIKI:- banany(...)ochota, a po odkręceniu będzie równie smaczny. Jest to też świetny sposób na prezent... od serca. Chlebek z łatwością "wyskakuje ze słoika" i nie potrzebuje pomocy. Jest delikatny, wilgotny i pyszny! Karob dodaje charakterystycznego smaku, który jest trudny do porównania z czymkolwiek. Chlebek z nim wygląda jak czekoladowy/kakaowy, ale smak jest troszeczkę inny. Coś warte wypróbowania. Do tego ziarenka
Wypisz Wymaluj