babeczki z jajek - 3500 przepisów (strona:57/234)

Domowa mieszanka do wypieku babeczek 145

 Takim prezentem przekonacie nawet największego niedowiarka, że własnoręczne upieczenie babeczek to nic trudnego. Gotowe mieszanki do wypieków są dostępne w niemal każdym większym sklepie spożywczym

Ciastkozercy
Babeczki chlebowe z serem 143

sprawi trudności nawet osobom nie potrafiącym gotować, na wytrawne babeczki z chleba, idealne na imprezową przekąskę. Jest to również świetny sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Bardzo dobrze smakują na ciepło i na zimno z sosem czosnkowym. Składniki (ok 10 sztuk): 6 kromek pszennego chleba pół szklanki mleka 2 jajka 200 g sera żółtego 4 łyżki prażonej cebulki (można pominąć) sól

e-PrzepisyKulinarne
Friand, Lesmirabelordzie. 184

ominą. Do friandów użyłam czerwonych śliweczek, które były bardziej dojrzałe. Moje friandy łatwo pomylić z muffinami, bo specjalnych jajowatych foremek do tych ciastek nie mam. Ale zwykła forma do babeczek sprawdziła się równie dobrze. Nie pozostało mi nic innego jak po prostu uświadomić wszystkich, że nie jedzą muffinów a friandy.  Przepis na nie zaczerpnęłam z książki o apetycznie brzmiącym(...)umieszczamy papilotki w formie na muffiny. Cukier i masło ubijamy mikserem na gładką masę. Dodajemy stopniowo jajka, wciąż ubijając. Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i gałkę muszkatołową, następnie śmietankę i dobrze mieszamy. Ciasto umieszczamy w foremkach, wierzch każdej babeczki dekorujemy kawałkami śliwki i pieczemy 20-25 minut do suchego dźgulca. Anglicy radzą jeść na ciepło, z dużą ilością kawowego

les mirabelles
Babka z ajerkoniakiem 158

muszę więcej pisać na temat tego wypieku:) Zamiast babki możesz upiec z tego przepisu mnóstwo pysznych babeczek:) Składniki: 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej; 2 szklanki cukru kryształu; 25 dkg margaryny (używam "Kasię"); 15 łyżek oleju; 10 łyżek adwokata; 6 jajek; 2 cukry waniliowe; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; 2 łyżki wody; 2 łyżki posiekanych migdałów;    Wykonanie: Margarynę(...)sztywną pianę i dodać do masy, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do foremek muffinkowych lub formy babkowej (uprzednio wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą), piec w temperaturze 180 o C: babeczki około 25 minut, a babkę około 30-40 minut do tzw. suchego patyczka. Gorącą babkę posmarować pozostałą masą i posypać migdałami. Babeczek nie polewałam polewą, a i tak były dobre

In my kitchen
Babeczki czekoladowe z bananami. 230

miałam  okazję wypróbować świetny produkt. Są to jadalne formy do wypieku babeczek, w prześlicznym różowym kolorze. Osobiście gorąco polecam.  Składniki: 1 i 3/4 szkl mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki ciemnego kakao  1/2 szkl cukru 2 jajka 1 dojrzały banan 1/3 szkl oleju rzepakowego 3/4 szkl mleka  1/4 łyżeczki(...)cukrem.  W drugiej misce roztrzepujemy jajka z mlekiem, olejem. Banana kroimy np w kostkę.  Składniki suche wsypujemy do mokrych i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy banana. Następnie ciasto przekładamy do blaszki z wyłożonymi foremkami. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do ok 180 stopni i pieczemy je ok 20 min. Kiedy wystygną wyjmujemy babeczki z blaszki, dekorujemy bitą śmietaną/ ulubionym

Malinowe Pocałunki
Babeczki cynamonowe z bananem i kruszonką. 130

Witajcie :) Dzisiaj tak na szybko zostawiam Wam  babeczki z nutką cynamonu i bananem.  Pyszne, proste w wykonaniu , w sam raz do kawki :) Zapraszam :) Składniki : 2 szklanki maki tortowej 3/4 kostki roztopionej margaryny 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki cynamonu 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta sody    2 banany Kruszonka: 1 szklanka mąki tortowej 1/2 szklanki(...)masła 2 banany   Wykonanie :   Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel, następnie dodać roztopione masło, mąkę wymieszaną z proszkiem, sodą i cynamonem, wszystko dobrze wymieszać. Do połowy papilotek wlać ciasto następnie ułożyć plasterek banana. Składniki podane na kruszonkę przełożyć do miski i zagnieść grudkowate ciasto .Posypać babeczki. Piec w temperaturze 180 stopni do suchego

Sama słodycz i szczypta chili
Babeczki z jeżynami 172

babeczek jeszcze zerwałam. Co prawda były małe ale dobre i to. Najważniejsze, że do babeczek starczyło i zapach roznosił się po całym domu. A jak smakowały jeszcze ciepłe ? Po prostu bosko.1 szk jeżyn ( u mnie małe )2 jajka ( M )16 g cukru waniliowego2 łyżki cukru125 ml oleju rzepakowego80 ml mleka 3/2%50 ml maślanki naturalnej250 g mąki pszennej(...)mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i szybko wymieszać ( ja używam widelca ). Ciasto rozdzielić do foremek włożonych do blachy na muffinki. Na wierzch ułożyć jeżyny lekko dociskając do ciasta. Babeczki piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 165 stopni. Po upieczeniu babeczki wyjąć na kratkę jeśli są w silikonowych foremkach i przestudzić. Lekko oprószyć cukrem pudrem

Ewa w kuchni
Waniliowe babeczki z rodzynkami i żurawiną 189

digotuje.blogspot.com    Przepis pochodzi z moich starych zapisków i już niejednokrotnie z niego korzystałam. Babeczki wychodzą mięciutkie, puszyste i cudownie pachną wanilią. Czekolada idealnie łączy się z kwaskowatą żurawiną oraz słodkimi rodzynkami.   (7 sztuk) 50g masła 75g cukru 1 jajko 80 ml mleka 125g mąki    1 laska wanilii (można dodać cukier waniliowy i aromat(...)rodzynek  30g suszonej żurawiny Polewa: 50g czekolady 3-4 łyżki mleka     Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.   Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę. Dodać jajka, wanilię (laski wanilii naciąć wzdłuż i wyskrobać miąższ) oraz szczyptę soli. Na końcu wlać mleko. Suche składniki połączyć z mokrymi i następnie zmieszać z rodzynkami i żurawiną.   (Miksować

Di gotuje
50 przepisów z zielonymi warzywami 166

czarnymi oliwkami Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską Sałatka ze szpinaku z oliwkami i serem pleśniowym Spaghetti z cukiną, jajkiem i oliwkami Woda ogórkowo - cytrynowa Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zgrzewane kanapki z ricotta, rukolą i szynką Zielone babeczki z pecorino Zielona soczewica w pomidorach pelati Zielony koktajl z młodym jęczmieniem, jarmużem i szpinakiem Ziołowe spaghetti z zieloną fasolką szparagową

Moja smaczna kuchnia
TARTALETKI Z TRUSKAWKAMI POD KRUSZONKĄ 235

Kruche babeczki kryjące w swoim wnętrzu truskawki pod pyszną kruszonką   SKŁADNIKI  Ciasto: 200 g mąki ½ kostki margaryny ½ szkl. cukru 1 jajko 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie: 25 dag truskawek wiórki kokosowe Kruszonka: 4 łyżki margaryny, 4 łyżki mąki, 4 łyżki cukru WYKONANIE Składniki na ciasto zagniatamy. Chowamy do lodówki na 30 min. Ciasto rozwałkowujemy, wylepiamy foremki

słodki bratek
Babeczki jogurtowe-pomarańczowe 189

babka z sokiem cytrynowym, a ja zrobiłam małe babeczki pomarańczowe.. w sumie to ciasto jakby mufinkowe, mieszane łyżką..Babeczki mięciutkie ..idealne do koszyczka ze święconką. Razem ze mną babki piekły: 150g jogurtu naturalnego  60ml oleju roślinnego 2 jajka sok z 1/2 pomarańczy 150 g mąki tortowej Młynomag 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 100 g cukru  Jajka, olej

Moje domowe kucharzenie
Babeczki ryżowe 242

Składniki 1 torebka ryżu brązowego 1/2 cukinii 100 g boczku 2 jajka curry kurkuma sól, pieprz słodka papryka szczypiorek do posypania   Sposób przygotowania   Ryż ugotować. Boczek pokroić w … Czytaj dalej Babeczki ryżowe

czarrna od kuchni
Muffiny czekoladowe 196

zatem do boju i z chęcią podzielę się z wami jedną z moich koncepcji. Muffiny czekoladowe (przepis na 9 dużych babeczek) 3 łyżki płatków ryżowych 1 szkl. wody 1/2 jabłko 4 łyżki dowolnego mleka 4 łyżki oleju rzepakowego 1 jajko 4 czu­bate łyżki mąki pszen­nej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 banan masło orzechowe

Przepysznik - BLW i nie tylko
TArteletki Serowo- Krówkowe 211

Składniki: na 5- 6 sztuk  babeczek spód: 1 op herbatników maślanych 4 łyżki masła nadzienie: 1 op serka ricotta 1 op twarożku naturalnego 1 jajko 3 łyżeczki cukru waniliowego 4 łyżki trzcinowego cukru pudru 200 ml mleka kondensowanego 0,5 kubka brązowego cukru  2 łyżki śmietany szczypta soli dekoracja: 1 op śmietanki kremówki 30% 1 laska wanilii

Luźna Kuchnia
Cupcekes wielkanocne - wanilia z kremem waniliowym 195

Babeczka: 80 g masła 240 g mąki 230 g cukru 1/4 łyżeczki soli 1 łyżka proszku do pieczenia ...................................... 2 jajka 200 ml mleka ekstrakt z wanilii Zmiksować masło, mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. Do osobnego naczynia rozbić jajka i je roztrzepać. Dodać mleko i ekstrakt. Połączyć i zmiksować na gładką masę. Krem: 185 g masła 185 g cukru

Humanistka w kuchni