mojprzepisna.pl | (Nie)zwykłe ciasto ucierane z rabarbarem Czy u Was też rabarbar rośnie jak wściekły? U nas tak, na dobę chyba z 10 cm przybiera :). Dlatego
moj przepis namojprzepisna.pl | Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami Torcik jaki zrobiłam sobie na imieniny :) Prosty i szybki do wykonania. Czekoladowy biszkopt, przełożony kremem na bazie śmietany i
moj przepis namojprzepisna.pl | Drożdżowe rogaliki z serem Delikatne, puszyste, przepyszne i lekkie rogaliki nadziewane pysznym serkiem. Przepis pochodzi z tej strony . listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic
moj przepis namojprzepisna.pl | (Nie)zwykłe ciasto ucierane z rabarbarem Czy u Was też rabarbar rośnie jak wściekły? U nas tak, na dobę chyba z 10 cm przybiera :). Dlatego
moj przepis namojprzepisna.pl | Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami Torcik jaki zrobiłam sobie na imieniny Prosty i szybki do wykonania. Czekoladowy biszkopt, przełożony kremem na bazie śmietany i
moj przepis naGdybym miała wybierać swoich faworytów wśród ukochanych przeze mnie cupcake’s z pewnością ten przepis znalazłby się w czołówce, zaraz po babeczkach red velvet. Muffinki robiłam specjalnie na imprezę sylwestrową i na pewno nie raz do nich powrócę. Są wilgotne, z wyczuwalnym aromatem banana, krem karmelowy doskonale się z nimi komponuje, przypominają nieco znane wszystkim banoffee pie. Naprawdę polecam!! Muffiny(...)łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli 100 g czekolady milka z daim 100 g masy krówkowej Krem kajmakowy: 200 g serka mascarpone 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 200 g masy krówkowej Przygotowanie: Banany rozgniatamy dokładnie widelcem lub blenderem, aż powstanie gładka masa. Łączymy banany z jajkiem, maślanką, masłem oraz ekstraktem waniliowym. Suche składniki mieszamy w jednym naczyniu
Mania Gotowaniamożna spożywać na sucho jako naturalne chipsy, jak również po uwodnieniu, można je również używać do wszystkich potraw ciepłych i zimnych. Ja dodaję je do najróżniejszych placuszków, omletów, musli, babeczek, koktajli a nawet ciast (najczęściej takich jak ta tarta z budyniem ). Gdzie możecie je nabyć? Ja moje maliny nabyłam w Stragan Zdrowia A jeśli tak jak ja i moja rodzina(...)wspaniałym nadzieniem. Idealne, nie za słodkie połączenie. Polecam spróbować. Składniki: (na 12 sztuk) 1 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego lub liofilizowane maliny – do nabycia w Stragan Zdrowia 2 łyżki ciemnego kakao (do wypieków) 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju 1 jajko klasy M Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę
Słodkie okruszkiChęć na słodkie i brak piekarnika – tak powstała babka z mikrofalówki. Super proste ciasto, super proste składniki i super szybkie pieczenie Składniki: 50 g stopionego masła
Słodki sentymentDzień dobry :-) Piątek, więc propozycja słodkości na weekend :-) Tym razem oponki z serka homogenizowanego. Przepis znalazłam tutaj ( klik ). Oponki są puszyste, mięciutkie, proste w przygotowaniu. Nam
kruche babeczkiSłodka, chrupiąca cukinia w syropie w smaku przypominająca ananasa. Świetna do ciast, tortów, można dołożyć ją do sałatki, a także posypać pizzę. A jeśli szukasz innych
Upiecz sobie babeczkęHej :-) Tak na zachciewajkę trochę zrobiliśmy sobie jabłka w cieście naleśnikowym. Powiem Wam, że super sprawa. Pyszne po prostu, młody się zajadał, mąż też i ja
kruche babeczkiKolejny przepis na zbliżające się Święta :) Kruche ciasteczka maślane z domowym dżemem porzeczkowym – pyszne i proste! Do ciasteczek potrzebny będzie dobrze przesmażony domowy dżem bez
Ciastkozercywbijamy jajka, dodajemy cukier i cukier waniliowy, mieszamy rózgą kuchenną. Następnie wlewamy czekoladę z masłem i również mieszamy. Na koniec wsypujemy proszek do pieczenia i mąkę. Mieszamy do połączenia składników. Foremki na muffinki smarujemy masłem i wysypujemy mąką. Kokilki napełniamy do ¾ wysokości. Pieczemy w 180 stopniach przez 10 minut. Po wyjęciu w każdą babeczkę wciskamy po jednej pralince toffifee. Życzę
Czerwona Porzeczkamój eksperyment, jeżeli chodzi o takie babeczki. Do tego w mojej kuchni uzbierało się trochę słoiczków z dżemami domowej roboty od Babć, więc nie mogłam się oprzeć, by nie nadziać nimi muffinek. Składniki suche 3,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 1,5 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego mokre 3/4 szklanki oleju 2 jajka
Pink Envelopemieszamy jajka, barwnik, olej i waniliowe mleko. Suche składniki mieszamy z mokrymi, tylko do połączenia składników, ciasto powinno być trochę grudkowate. Foremki natłuszczamy, nakładamy ciasto i wstawiamy do nagrzanego do 180*C piekarnika. Pieczemy przez 15-20 minut (do suchego patyczka). Upieczone studzimy. Kremówkę ubijamy, pod koniec dodajemy partiami mascarpone. Na ostudzonych babeczkach robimy kleks z masy, ozdabiamy startą
Gotowanie i blogowanie