pokrojonego drobno ananasa. Wylewamy na tortownicę, pieczemy do suchego patyczka ( ok. 50 – 60 minut ) – 180C z termoobiegiem. Studzimy, kroimy na 2 blaty. KREM: Budyń gotujemy na soku ananasowym z cukrem, studzimy. Po wystudzeniu ucieramy z masłem na białą, kremową masę. CAŁOŚĆ: Kremem przekładamy ciasto, wkładamy na ok. 1 godzinkę do lodówki. Smacznego
Ostra na Słodkomisie blendera i dokładnie miksujemy. Do zmielonego ananasa wlewamy mleko kokosowe, mieszamy. Bardzo zimną śmietanę ubijamy z ziarnkami wanilii i cukrem na sztywno. Ciągle ubijając wlewamy masę ananasową, dokładnie mieszamy. Lody przelewamy do pojemnika i przekładamy do zamrażarki na co najmniej 4 godziny, mieszając je co jakiś czas widelcem, aby rozkruszyć kryształki lodu. Łyżką do lodów nakładamy do foremek
Kulinarne Fantazje Mariolizachwycone taką kulinarną słodką przygodą ! Na blogu znajdziecie parę przepisów na lody bez maszynki: Lody jogurtowo-borowkowe Jogurtowe lody z borówką amerykańską Truskawkowe lody na patyku Lody borówkowe Lody ananasowe Jogurtowe lody z mango
Kulinarne przygody Gatityblogu będzie czekoladowy tort z wykorzystaniem jednego z nich. Ktoś zgadnie z którym? :) Biszkopciki szpinakowe z dżemem kokosowym z chilli Buko Organic Budyń ryżowy z owocami i dżemem kokosowo-ananasowym Buko Organic Z chilli/ Z solą Ocena: 5,5 pandy Z ananasem Ocena: 6 pand
Candy Pandaswprawiając mnie w stan bliski euforii, a leszczyna wypuściła kilka zielonych listków, więc teraz dmuchamy na nią i chuchamy z wielkim zapałem. Mięta imbirowa i zwykła, a także szałwia ananasowa wybujały ponad wszelkie oczekiwania (jeśli macie jakieś pomysły na ich wykorzystanie, koniecznie podzielcie się w komentarzach), a w żywopłocie znaleźliśmy czerwoną porzeczkę wynagradzającą straty. Tak więc choć nie wszystko
Pożeraczka, czyli raz adobrzelody gotowe Można skonsumować od razu albo przełożyć część do foremek na lody i cieszyć się ich smakiem, gdy się dobrze zmrożą. Smacznego! Artykuł Lody kokosowe o smaku ananasowym pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plCzyli owsianka budyniowa z aromatycznymi dodatkami Owsiankę budyniową przyrządzam często i spożywam z zapałem. Dzieliłam się już na blogu jej waniliowo-ananasową wersją: Owsianka budyniowa z ananasem . Tym razem zapałałam ochotą na połączenie smaku czekoladowego z kokosem i bananem . Do gotowania płatków owsianych dodałam więc kakao . Całość doprawiłam niesamowicie pachnącym aromatem kokosowym Funky Flavors i posypałam płatkami kokosowymi
Grunt to przepis!dolewając tak mało mleka jak się, aby jednocześnie owoce się rozdrobniły i utworzyły gładką masę. Masę przekładamy do szklanek i posypujemy rozmrożonymi jagodami albo innymi ulubionymi owocami. Smacznego! Artykuł Ananasowy deser lodowy pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plszklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej, czyli jakie 2 czubate łyżki 1 łyżka cukru waniliowego opcjonalnie 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę ananasową: 300 ml śmietanki 30% puszka ananasa opakowane żelatyny na 0,5 płynu 2 łyżki cukru pudru Składniki na masę porzeczkową: 100 ml śmietanki 30% 300 ml dżemu z czarnej porzeczki
Życie zaczyna się w kuchniDziś bardzo pobudzający koktajl na dobre rozpoczęcie dnia. Znowu wróciły ciepłe dni więc trzeba korzystać. Ja zabieram dziś do pracy napój ananasowy. Biegnijcie do sklepu po składniki i zabierajcie się za przygotowanie. Pamiętajcie, że z takiego napoju możecie przygotować świetnego drinka dla dorosłych wystarczy, że dodacie 50 ml malibu i drink gotowy :) Składniki: 6 plastrów świeżego ananasa
Niezły Młynekkilka godzin, a najlepiej na całą noc. Międzyczasie dobrze jest zamieszać nasiona 1-2 razy. Wtedy ładnie napęcznieją. Ananas odsączyć i pokroić na drobne kawałki lub zblendować. Gotowy mus ananasowy nałożyć do szklanek - większą część, a na niego wyłożyć pudding kokosowy, a na wierzchu wyłożyć drugą część ananasa i udekorować pokrojonym w kosteczkę ananasem. Jeśli chcecie możecie dosłodzić mleko kokosowe
Mania Wypiekaniapowinni w żadnym wypadku pomijać tego najważniejszego w ciągu dnia posiłku! Są to koktajle bardziej kaloryczne - około 400 kcal na poranny rozruch :) Znajdziecie tu smaczne przepisy na np. "ananasowy poranek", koktajl kokosowo-jagodowy czy kawowy :) W rozdziale drugim moc przepisów na "Przekąski" - czyli koktajle, które możemy spożywać zamiast drugiego śniadania czy podwieczorku - oszczędzając czas - bo nie każdy może przygotować
Moje Kuchenne Rewelacjesosem miodowo – piwnym placki z ciecierzycy krewetki z azjatyckim pesto papryka nadziewana chorizo (+ wersja wege z ciecierzycą) sandacz z rusztu pieczone marchewki grillowany pomidorowo – kokosowy sos barbecue ananasowy sos sos z musztardy sos z pestek dyni i chili rozmarynowe steki z arbuza ‚grillowana’ pina colada A tu kilka zdjęć od fotografa: Kochani! Po więcej smakowitych inspiracji
Moja pasja smakumango Sałatka z mango i kurczakiem Tatar z łososia z mango Smażony kurczak z mango Kokosowa owsianka z mango Jogurtowe śniadanie z mango Jogurtowe lody z mango Smoothie ananasowe z mango Smoothie z mango i pomarańczą Koktajl jogurtowy z chia i mango ------------------------------------------------------------- Salsa z mango Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1/2 dojrzałego mango 1 mała czerwona cebula 3 łyżki drobno
Kulinarne przygody Gatitydrodzy - prawdziwe cuda! Niepozorne jeszcze dwa tygodnie temu krzaczki truskawek przypominają las deszczowy; mięta imbirowa rozrosła się tak, że truskawkową ledwo znaleźliśmy; rabarbar, tymianek i szałwia (zwykła i ananasowa) wyglądają, jakby spadł na nie cały duński deszcz, a na krzewie czerwonej porzeczki znalazłam pierwszą zieloną kuleczkę. Wszystko aż kipi setką odcieni zieleni, zaskakuje intensywnością barw i kusi, żeby zrywać
Pożeraczka, czyli raz adobrze