szalona Ale plus jest taki że rośnie na każdym podłożu. Osobiście polecam mięte cytrynową, idealnie nadaje się jako dodatek do wody w upalne dni (zdjęcie po prawej stronie) oraz ananasową, która ma delikatny smak i piękne dwukolorowe liście (po lewej). Zastanawiacie się pewnie co oznacza „raita”. Tak po prostu w Indiach mówią na wszelkiego rodzaju dipy
PatiGotujepiękną, słoneczną niedzielę zapraszam na pyszny torcik ananasowy z galaretką. Już jeden kawałek zachwyci Wasze podniebienia. Torcik jest lekki, orzeźwiający i doskonale smakuje. Idealny na upalne dni. SKŁADNIKI: Biszkopt: 4 jajka, 2/3 szklanki cukru, 1 kopiasta szklanka mąki, 5 łyżek oleju, 1,5 łyżki kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżka octu, Masa budyniowa: 500 ml mleka
Tradycyjna kuchnia Kasijabłecznik, jest bardzo dobry. Wykonanie masy z jabłek – jabłka obrać ze skórki, wyciąć gniazda nasienne. Zetrzeć jabłka na tarce o dużych oczkach. Wrzucić jabłka do garnka, dodać dżem ananasowy. Zagotować cały czas mieszając. Gotować chwilkę aż jabłka się lekko podgotują. Zdjąć z ognia i zostawić do ostudzenia. Wykonanie ciasta – do mąki dodać proszek dopieczenia, masło, roztrzepane żółtka
Kuchnia Pokoleńnutką kwaśności, która pasuje tu idealnie. Ogólnie bardzo dobre, godne polecenia. Ananas Pachnie przecudownie. Ananas w połączeniu z naturalną słodyczą. I takie też są te chipsy. Intensywnie ananasowe, chrupiące, dość mocno słodkie, ale do takiego stopnia, że nie jest to przytłaczające. Bardzo smaczne! Jedne z lepszych :) Którą słodką wersję wybralibyście
Zdrowie na języku :Pzdrowe, tym bardziej zachęcam do włączenia do codziennego menu tego składnika. Budyń owsiany Ciasto owsiane Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Jogurt z owocami i płatkami owsianymi Koktajl ananasowy z płatkami owsianymi Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl owocowy z płatkami owsianymi Koktajl pomarańczowy z płatkami owsianymi Koktajl kakaowy z płatkami owsianymi Mus dyniowo - jabłkowy z płatkami owsianymi
Moja smaczna kuchniaproblem, bo nie wiem jakie ciacho upiec tym razem...bo wszystkie ciasta są tak baaaardzo pyszne! W tym tygodniu, po długim czasie zdecydowałam się na ciasto kokosowo- ananasowe z kremem budyniowym i galaretką. Wyszło bardzo smaczne połączenie smaków 😊 W przepisie użyłam samych białek, więc żółtka możecie użyć na przykład do drożdżówek, pączków lub keksa. Składniki: ciasto kokosowe: białka
kulinarne odsłony patijest to duża porcja witamin. Takie smoothie można sobie dosłodzić miodem, jak ktoś lubi. Smoothie bananowo-ananasowe Składniki: 0,5 szt - świeżego ananasa 2 -banany jogurt naturalny - 450 ml Sposób przygotowania: Jogurt naturalny przelać do blendera, dodać obranego i pokrojonego w mniejszą kostkę ananasa. Banany obrać
Kuchnia Danusiwody kokosowej i całość zblendować na jednolitą masę. Żółtka ubić z ksylitolem. Zimną śmietanę ubić z cukrem waniliowym. Mieszając delikatnie połączyć żółtka ze śmietaną, a następnie z masą kokosowo-ananasową (na tym etapie można dodać również likieru kokosowego). Gotową masę przełożyć do szczelnych pojemników np. po lodach i wstawić do zamrażalnika. Lody należy mieszać co godzinę, co zapobiegnie powstawaniu kryształków
Passions hobbies lifesezon grillowy. Składniki: - 1 ananas - gorzka czekolada (użyłam gorzkiej czekolady z kawałkami karmelu) Ananasa obrać i pokroić albo na 1cm plastry albo w słupki, ew można zrobić ananasowe szaszłyki (wcześniej namoczyć drewniane patyczki w wodzie). Grillować po 6-8 min po każdej stronie. Czekoladę rozpuścić (można w pojemniku, który możecie postawić na grillu) Podawać z rozpuszczoną czekoladą. Smacznego! Wpisy łódzkich
CookYourselfZupa tajska kokosowo-ananasowa jest bardzo aromatyczna, lekko ostra, pyszna i nietypowa w smaku. Dzisiaj przygotowałam ją z kurczakiem i warzywami przez co jest lekko strawna i pożywna
Kulinarne Fantazje Mariolibezlitośnie , a urlopowicze leniwie popijają ją zmrożoną przy hotelowych basenach. 1 puszka ananasa 400 ml.krem 100 ml.syropu kokosowego 150 ml.likieru Malibu 150 ml.ciemnego rumu 1 szkl.soku ananasowego 2 łyżki soku z limonki *********************************** Do malakserze lub blendera wlać ananasa z syropem i kremówkę,zmiksować dokładnie.Miksując dodawać resztę składników.Wymieszaną Pina Colada przelać do czystych butelek
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkikuchniawczekoladzie.blogspot.com/2017/03/wiosenna-babka-z-jeczmieniem-i.html Babka bez tłuszczu http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2015/03/babka-bez-tuszczu.html Babka cytrynowa http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2017/02/babka-cytrynowa.html Babka ananasowa w płatkach kokosu http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/04/babka-ananasowa-w-patkach-kokosu.html Babka szpinakowa http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/03/babka-szpinakowa.html Wielkanocny mazurek o smaku kokosowej princessy http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2015/04/wielkanocny-mazurek-o-smaku-kokosowej.html Leśny sernik z nutą egzotyki http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/04/lesny-sernik-z-nuta-egzotyki.html Sernik z musem pomarańczowo- miechunkowym http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/04/sernik-z-musem-pomaranczowo-miechunkowym.html Sernik królewski http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/11/sernik-krolewski.html Serobrownie
Kuchnia w czekoladziewłożyć do środkowego pojemnika w bidonie. Środkowy pojemnik włożyć do bidona, zalać wodą, zakręcić i kilka razy wstrząsnąć. Zostawić na około 10 minut (można dłużej, będzie smaczniejsza). Woda smakowa ananasowa: Dwa plastry świeżego ananasa obrać ze skórki i pociąć na mniejsze kawałki. Włożyć do środkowego pojemnika w bidonie. Środkowy pojemnik włożyć do bidona, zalać wodą, zakręcić i kilka razy wstrząsnąć
Passions hobbies lifeDawno nie piekłam tych małych słodkości. W ten weekend dostałam natchnienia i upiekłam ananasowe z kremem śmietankowym z mascarpone. Wyszły pyszne, wilgotne i pachnące ananasem. Można takie również upiec na zbliżające się święta. Składniki: Ciasto: 260 g miękkiego masła 4 jajka 2 szkl mąki pszennej 1 szkl mąki orkiszowej ekologicznej T 650 1 szkl cukru 2 łyżki cukru
Ala piecze i gotujeSkładniki na formę 20/20 cm Czas przygotowania: 45 min Spód 3/4 szklanki mąki pszennej 60 g miękkiego masła 1 łyżka cukru 50 g wiórków kokosowych Wierzch 125 ml nektaru ananasowego Hortex 125 ml napoju mango-pomarańcza Hortex 130 g cukru 2 jajka szczypta soli 1/4 szklanki mąki pszennej Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni, kwadratową formę o wymiarach 20/20
Słodki Kompromis