Betlejemska drożdżowa gwiazda z makiem – chyba jeden z najbardziej świątecznych wypieków, jakie mogą znaleźć się na Waszym stole. Betlejemska drożdżowa gwiazda z makiem to prawdziwy
Pociąg Do Kuchnijest prosty i szybki. Będzie wspaniale wyglądał na świątecznym stole, łasuchy powinny być zadowolone :), polecam! (bardzo zmodyfikowany przepis z gazety „dobre rady”). Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wielkanocny Mazurek z Chałwą i Czekoladą Składniki: Ciasto: 130g masła 230g mąki pszennej (użyłam tortowej
Mała CukierenkaKolejną propozycją na świąteczne ciasto jest pięknie pomarańczowe ciasto z jabłkami i galaretką brzoskwiniową. Od razu zrobiło się tu tak wiosennie i radośnie, prawda? Czytaj więcej
Ana Mari's worldKolejną propozycją na świąteczne ciasto jest pięknie pomarańczowe ciasto z jabłkami i galaretką brzoskwiniową. Od razu zrobiło się tu tak wiosennie i radośnie, prawda? Czytaj więcej
Ana Mari's worldWitajcie :) Święta i po świętach, przejedzeni i kilka kilogramów więcej :) Mam dla was przepis na mój ulepszony Snikers z warstwą herbatników, masą orzechową, i masą
Sama słodycz i szczypta chiliBiszkopcik z Morelami i Orzechami to pyszny deser idealny na przekąskę podczas świątecznego sezonu. Może nie jest wybitnie eleganckie, ale za to jest proste i doskonale nadaje się do popołudniowej kawy. Warto zrobić sobie prosty i minimalistyczny deser jak ten biszkopcik. Pocieszyć się tym jaki mamy piękny czas, ile miłości jest wokół nas i nie martwić się(...)zdążymy się umalować na Sylwestra. Usiądźcie razem, bawcie się i jedzcie smacznie Jeżeli wypróbujecie przepis to koniecznie podzielcie się ze mną wrażeniami w komentarzu. A jeśli szukacie innych pomysłów na morele to kliknijcie tutaj -> klik ! Biszkopcik z Morelami i Orzechami Włoskimi 8 porcji (1 porcja to ok. 300 kcal) Składniki: masło roztopione 55g ksylitol lub cukier 55g olej roślinny
rabarbarowotrzeba zacząć na długo przed tym, zanim będzie można zasiąść do stołu. Surowe ciasto musi bowiem długo dojrzewać, a mianowicie - według różnych źródeł - od 2 aż do 6 tygodni. Nie tracąc zatem więcej czasu, zapraszam na pierwszą część przepisu na wyjątkowy, aromatyczny i prawdziwie świąteczny... Piernik staropolski przepis na 3-4 podłużne, przekładane pierniki Będziemy potrzebować: 500 g miodu(...)będzie płynna i jednolita. Gorącą mieszankę wylewamy na mąkę i zaparzamy ją. Mieszamy drewnianą łyżką, a następnie odstawiamy do lekkiego ostygnięcia. W zimnym mleku rozpuszczamy sodę i dodajemy do ciasta wraz z solą. Ponownie mieszamy (można to robić łyżką lub mikserem z końcówką do ucierania, ale można również - po wstępnym wymieszaniu - przełożyć całość na stolnicę i zagniatać rękami). Następnie dodajemy
Ratunku obiadmisie gwarantują ochy i achy wszystkich, którzy je zobaczą. Sam przepis to korzenna modyfikacja tego, który dostałam od Dzid wraz z łowickim wałeczkiem z pracowni Stodoła . To ciasto nadaje się idealnie bo jest bardzo gładkie i nie rośnie, dzięki czemu misiaki nie deformują się przy pieczeniu. NIE TYLKO ŚWIĄTECZNE MISIE Z MIGDAŁAMI W ŁAPKACH 1 jajko 150g cukru pudru 200g
les mirabellesTort Tiramisu to klasyczny tort kawowy bez pieczenia. Moja wersja jest dodatkowo wzbogacona o maliny. Robi się go bardzo szybko i smakuje
KuchniaWeDwoje.plPo świątecznym obżarstwie, czasie gdy na stole królowały tradycyjne potrawy jak pierogi, bigos, krokiety czy barszcze, chciałam Wam zaproponować coś zupełnie innego:) Potrawa, której smak przeniesie
Kuchnia Pełna PasjiJesli zadajemy sobie trud wypiekania domowych slodkosci,zadbajmy rowniz o skladniki do nich najwyzszej jakosci bez chemicznych dodatkow.Wiekszosc ciast i deserow wymaga dodatku cukru waniliowego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Barszczyk na Wigilii być musi, bynajmniej u mnie. Czasem zamiast takiego z uszkami podaję z pakiecikami z ciasta francuskiego- coś do przygotowania na szybkoSkładniki:barszcz: 1
Z Majeczką w kuchnizima! Śniegu za oknem wprawdzie jeszcze nie widać, choć wydaje mi się, że pozostaje to kwestią czasu. Ale w mojej kuchni już panuje zimowo-świąteczna atmosfera, co chyba widać po lekko oszronionych śniegiem żurawinach. :). Dzisiejszy przepis to jeden z najlepszych serników, jakie dotychczas wypróbowałem. Wspaniały spód ze słynnych ciastek oreo, delikatna i kremowa, bo pieczona w kąpieli wodnej, masa serowa(...)włóż do misy miksera i zmiksuj aż do połączenia i powstania gładkiej, jednolitej masy. Wyjmij z lodówki formę i pokryj ją dwukrotnie od spodu aluminiową folią do pieczenia, ponieważ ciasto będziemy piec w kąpieli wodnej. Następnie wylej serową masę na ciasteczkowy spód. Piekarnik nagrzej do 150ºC. Formę z sernikiem umieść w drugiej większej formie, najlepiej prostokątnej i wlej do niej
Food SquareZapach świąt to dla mnie przede wszystkim zapach jaki unosi się w kuchni w trakcie pieczenia świątecznego piernika. Korzenny aromat, delikatny wilgotny smak, kwaskowatość powideł to
Bernika - moj kulinarny pamietnikreguły każdy ma w domu. Dla wszystkich zapracowanych lub leniwych, którzy świąteczne wypieki zostawiają na ostatnią chwilę albo kiedy goście są w drodze, a my nie mamy akurat niczego, czym moglibyśmy ich poczęstować 🙈 Przepis znalazłam na blogu Niebo na talerzu , a jego autorka przekonuje, że to najprostsze ciasto na świecie! I nie sposób się z tym nie zgodzić
Słodko-Słony Świat Ilony