Składniki: 1/2 kg mąki tortowej 1 żółtko 1 jajo 60 gram drożdży 150 gram cukru 150 gram margaryny 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki ciepłego mleka dżem do nadziewania do smarowania rogalików 1 jajo ziarno sezamu 2-3 łyżki cukru (ja używam perlisty) Wykonanie: Robimy rozczyn z drożdży - drożdże rozkruszamy, dodajemy łyżkę cukru, mąki i kilka łyżek ciepłego mleka, odstawiamy do wyrośnięcia. Żółtko, jajo ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na parze. Odstawiamy ubijając już po to by ostudzić masę, dodajemy mąkę, ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Jesteśmy kobietami które cenią tradycje. Nasze koło jest jednym z nielicznych z tak długim stażem działania. Naszą pasją jest rozpieszczanie podniebienia naszych rodzin oraz gości.