Mamy chyba rekord. Zupę, którą Wam dziś przedstawiam, robiłam jakieś 20 minut. Ten przepis pochodzi z bloga rngkitchen . Sama przyjemność robić takie cuda, tu się pokroi, tam się podsmaży, doleje, doprawi, zagotuje, je. Nie chciałam jednak kopiować przepisu w 100%, więc zmieniłam go nieznacznie. Składniki: 1 l wody 3 średnie ziemniaki 1 marchewka 1 czerwona papryka biała część(...)solą, pieprzem i wędzoną papryką, gotujemy do miękkości papryki (trwa to dosłownie 2-3 minuty). Przed podaniem posypujemy natką pietruszki, szczyptą wędzonej papryki i skrapiamy ewentualnie oliwą. Artykuł Zupa pomidorowo-fasolowa pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyZima, zupy, te sprawy. Pierwszy raz zrobiłam krupnik z kaszą jęczmienną perłową, zawsze ładowałam do niego pęczak. Obie opcje są super. Najlepszym jednak pomysłem jest dodanie ogórków kiszonych. Jest ich na tyle niewiele, że nie dominują, czuć je umiarkowanie, dokładnie tak jak chciałam. W innym wypadku wyszłaby ogórkowa z kaszą, co w sumie też nie jest głupim pomysłem (już sobie(...)dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy 5 minut. Pod koniec wrzucamy pokrojone w kostkę ogórki, doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy parę minut. Na koniec wsypujemy poszatkowaną natkę pietruszki. Jeżeli zupa wyszła za gęsta, możecie dolać trochę wody. Podobne przepisy: Krupnik z kaszą jęczmienną Krupnik ze szczypiorkiem Artykuł Krupnik z ogórkami kiszonymi pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovymomentu aż wypłyną. Podobne przepisy: Barszcz ukraiński Barszcz czerwony z ziemniakami i ciecierzycą Barszcz czerwony z ziemniakami Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami Barszcz czerwony z ziemniakami i jajkami Zupa z burakami i czerwoną fasolą Zupa jarzynowa z burakami Artykuł Barszcz czerwony z uszkami pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovystarte na grubych oczkach marchewkę, pietruszkę, seler i ogórki kiszone, a także zalewę z ogórków, wszystko gotujemy 5 minut. Pod koniec wrzucamy poszatkowany koperek i świeżo mielony pieprz. Jeżeli zupa jest mało słona, doprawcie ją. Przed podaniem wlewamy śmietanę. Artykuł Zupa ogórkowa pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyMiałam dziś opublikować zupełnie inny post, ale jak patrzę na pogodę, to jedyne co jest dziś odpowiednie to zupa. Na dodatek nie byle jaka, bo gołąbkowa. Nie byłam na początku jakoś bardzo entuzjastycznie do niej nastawiona… a potem ją spróbowałam. Pyszna (myślę, że nawet i bez mięsa byłaby spoko ;)). I chyba nie jest jakimś dużym zaskoczeniem, że naprawdę smakuje(...)Gołąbki bez zawijania z indykiem i włoską kapustą Gołąbki z pęczakiem i mięsem mielonym Gołąbki z mięsem i czarnym ryżem z sosem pomidorowym Pieczone gołąbki z młodej kapusty Artykuł Zupa gołąbkowa pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyrozdrobnione ząbki czosnku i paprykę, chwilę smażymy. Całość zalewamy wodą, dodajemy przepłukany groch, liście laurowe, ziele i majeranek, gotujemy do miękkości grochu (ma się właściwie już rozpadać). Następnie do zupy dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy 5 minut. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podobne przepisy: Grochówka z białą kiełbasą Wegetariańska grochówka z włoską kapustą Grochówka Wegetariańska zupa grochowa
Kardamonovydorzucamy do tego rozdrobnione ząbki czosnku. . Całość zalewamy wodą, dodajemy przepłukany groch, liście laurowe, ziele, paprykę i majeranek, gotujemy do miękkości grochu (ma się właściwie już rozpadać). Następnie do zupy dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy 5 minut. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podobne przepisy: Wegetariańska grochówka z włoską kapustą Grochówka wegetariańska Grochówka Wegetariańska zupa grochowa z pomidorami Artykuł
Kardamonovyzimną wodą, odstawiamy. Namoczone grzyby wyjmujemy z garnka, kroimy w mniejsze kawałki, z powrotem wrzucamy do bulionu i gotujemy do miękkości pod przykryciem około 30 minut. Pod koniec gotowania zupę doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, dodajemy do niej śmietanę, mieszamy. Podajemy ją z łazankami i poszatkowaną natką pietruszki. Artykuł Wigilijna zupa grzybowa pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovymasa wyjdzie bardzo gęsta, uprzedzam. Kaszę wykładamy do prostokątnej lub kwadratowej foremki, ja użyłam keksówki. Kaszę porządnie studzimy i kroimy w kostkę. Pamiętajcie żeby przed podaniem podgrzać ją w zupie. Artykuł Kostki z kaszy manny do zup pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyProsta propozycja pełna witamin. Zupa jest pożywna i pyszna! Co nam trzeba? duża żółta cebula łyżka masła czubata 4 marchewki 1 duża pietruszka kawałek selera różyczki z jednego brokuła rukola- 2 garście przyprawy, po pół łyżeczki: sól, pieprz czarny młotkowany z kolendrą, papryka słodka, papryka ostra 2 łyżki śmietany 12% opcjonalnie: groszki ptysiowe do posypania Robimy! Szykujemy garnek(...)gładki krem. Podajemy z kleksem śmietanki, z posiekanymi listkami świeżej rukoli lub z groszkami ptysiowymi Każda opcja pyszna. Smacznego Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Zupa krem z warzyw z rukolą first appeared on Latosiowy
Latosiowydomburaka ćwikłowego to samo zdrowie. Można je jeść na surowo, np. w sałatkach, na ciepło, jako dodatek do obiadu - krótko duszone na podsmażonej cebulce na maśle lub w zupie. Dziś proponuję szybki barszczyk z tego cennego warzywa, polecam :) Składniki: - 1 marchewka (nieduża ) - korzeń pietruszki -kawałek bulwy selera -dwa pęczki świeżej botwinki -cebula dymka wraz(...)Dolać sok z buraków lub dokwasić sokiem z cytryny dozując stopniowo do uzyskania odpowiedniej kwasowości. Doprawić łyżeczką cukru, solą i pieprzem. Roztrzepać śmietanę, zahartować gorącym wywarem i wlać do zupy. Barszcz podawać z jajkiem ugotowanym na twardo, z młodymi ziemniakami ugotowanymi osobno, omaszczonymi podsmażoną cebulką, obficie posypać koperkiem i pozostawioną wcześniej botwinką. (function
Kulinarne przemysleniaRamen to zupa wywodząca się z kuchni japońskiej. Składa się z esencjonalnego bulionu, makaronu oraz pozostałych składników, dodawanych według własnych preferencji. Nie ma jednej, jedynej, prawilnej wersji. Dzisiaj przygotowałem dla Was wegański ramen , z kremowym i bardzo aromatycznym bulionem. Jest to moja wariacja na temat tej popularnej zupy. WEGAŃSKI RAMEN Co sprawia, że mój bulion jest taki aksamitny, kremowy
Blendmandnie (jak śpiewa Patrycja Markowska) zamrażalnika, to uskutecznijcie szpping kupując produkty z listy poniżej (możecie jeszcze coś przy okazji z promocji wyhaczyć) i gotujcie tę oto bovską zupę o cudownym smaku jesiennego lasu. Składniki: 2 litry bulionu warzywnego 400 g mrożonych grzybów leśnych 150 g cebuli 3 średniej wielkości ziemniaki 100 g kiszonych ogórków(...)lubimy, parówki na plasterki. Dodajemy do grzybów razem z koncentratem pomidorowym, zielem angielskim i liśćmi. Całość zalewamy bulionem, gotujemy około 20 minut. Śmietanę hartujemy z chochlą gorącej zupy, dodajemy do całości, dokładnie rozprowadzając. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki
R'n'G KitchenDziś zapraszam na żołądki drobiowe. W domu uwielbiam tylko ja więc uczta tylko dla mnie. Ugotowałam sobie na nich zupę. Jest prosta i pożywna, z dodatkiem ryżu i pieczarek. składniki: 700 g żołądków drobiowych ok 2l wody 2 marchewki 1 cebula 7 średnich pieczarek pęczek włoszczyzny (liść selera i pora, natka pietruszki) 5 łyżek białego ryżu 2 łyżki koncentratu(...)tarce o grubych oczkach, pieczarki pokroić w plastry. Gdy żołądki będą już miękkie dodać przygotowane składniki, koncentrat pomidorowy, majeranek oraz ryż. Gotować aż wszystkie składniki będą miękkie. Jeśli zupa będzie za gęsta można dolać jeszcze trochę wody. W trakcie gotowania doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem
Monia miesza i gotujesię marnować, a już na pewno nie szkielet upieczonego kurczaka, czy innego drobiu. Wszystko to może stać się podstawą kolejnego pysznego, zdrowego, wywaru, rosołu jako podstawa do wielu innych zup. W ten sposób uzyskamy pyszny, ale lekki, odchudzony rosół. Warunek jest jednak jeden, że nie można dawać za dużo wody, bo powstanie rozwodniony wywar. Tym razem inspiracją do takiego wywaru(...)była nasza ukochana azjatycka zupa czyli pho. Robiłam już ją na kurczaku, na pieczonej kaczce, czy wołowinie. Tym razem jest na resztkach z upieczonego wcześniej kurczaka. Polecam, bo to pyszny sposób na niemarnowanie. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik