Kapuśniak na szybko. Okazało się, że nawet kapuśniak można ugotować błyskawicznie jak tylko sie zrobi odpowiedni przegląd lodówki. Kompletnie nie miałam dziś pomysłu na obiad.Otwarłam
Kuchnia z widokiem na ogródFlaczki drobiowe z kurczaka i żołądków drobiowych. Pyszne danie lub jak ktoś woli gęsta mięsna, rozgrzewająca zupka. Idealny obiad na jesienne i zimowe dni. Polecam :) Składniki
Kuchnia z widokiem na ogródBarszcz czerwony przygotowuję na różne sposoby, dziś proponuję chyba najlepszy z nich. Barszczyk z marynowanych buraczków. Buraczki zamarynowałam niedawno,dzisiejszy barszczyk jest z buraczków przetworzonych w
Kuchnia z widokiem na ogródDelikatne mięsko i domowy przecier ogórkowy, uwielbiam taka ogórkową. Do tego zaciągnięta śmietanką. Pycha! 500 g mięsa gulaszowego 1 marchew 4 ziemniaki 300 g domowego przecieru
VioletoweKucharzenieBarszcz czerwony gości u nas bardzo często w różnych postaciach, a to czysty, a to zabielany, innym razem z botwinką lub na zakwasie. Możliwości jest wiele
Kuchnia domowa Anibez śmietany Ile kuchni tyle jest pewnie i wersji na barszcz czerwony. Kolor niewątpliwie zachęca do jedzenia. Podpowiem co ja robię, aby taki kolor pozostał
Kuchcik gotujeU nas w domu w piątki nie jemy mięsa, a ten przepis Mama zna jeszcze z Wilna. Robimy go głównie w lecie, ale teraz
Gosia gotujeZa tradycyjnym rosołem z makaronem specjalnie nie przepadam, ale ten z kluseczkami lanymi zawsze zjadam bardzo chętnie. Nawet najlepszy domowy makaron ugotowany w wodzie, nie ma
Gosia gotujeTo danie jednogarnkowe z kategorii tych, które się albo uwielbia, albo nie bierze do ust. Ja jestem gdzieś pośrodku tej konfiguracji.Zawsze gdy z Mamą je gotujemy
Gosia gotujeJeśli lubicie rosół tak, jak lubił go mój Brat, to polecam ten z prawdziwym domowym makaronem i dużą ilością warzyw. Dawno go robiłam, ale załuguje na
Gosia gotujeDzisiaj zapraszam na pyszny rosół z trochę niecodziennymi przyprawami, anyżem, goździkami, imbirem i sosem ostrygowym. Jadlam go jakiś czas temu u mojej koleżanki i bardzo mi
Gosia gotujeDomowy rosołek już się znudził? No problem! W bardzo prosty sposób możemy "przerobić" taką zupkę na aksamitny krem dyniowy. Wykorzystujemy zapasy mrożonej dyni lub używamy
Chocolate Muffin Blog