dodajemy bulion przyprawiamy 1 łyżeczka cukru, sól ,pieprz ,oregano, papryczka chili wszystkie przyprawy według uznania. Ja dodałam dużo oregano. Gotować bez przykrycia. Można również dodać śmietanę kremówkę. Zupę rozlać na talerze udekorować świeżą bazylią posypać oregano. Podawać z grzankami :) Bon Appetit
Kukuleczkidzięki temu nasz rosół będzie klarowny i nie będzie miał szumowin). Kiedy się zagotuje dodajemy liść laurowy, ziele, solimy. Przypalamy na palniku cebulkę, czosnek. Obieramy włoszczyznę kroimy ,dodajemy do zupy. Gotując nadal na małym ogniu przez 3h, na końcu dodajemy sos sojowy, przyprawiamy. Smacznego
Kukuleczkiintensywniejszy smak. Wystarczy wiórka przelać 1 szklanką ciepłej wody zblendować i wycisnąć. Tak przygotowane mleczko kokosowe można przechowywać do kilku dni w lodówce. Dodawać je można do owsianki, zup, kremów, ciast
KukuleczkiNajlepszą zupę kminkową robi moja mama. Chociaż bardzo dawno ją jadłam to jednak jej smak czuję do dzisiaj. Postanowiłam też ją zrobić :) i muszę przyznać, że wyszła bardzo dobra. Składniki: 60 g ziaren kminku 1,5 l wywary warzywnego sól, pieprz pietruszka 4 ziemniaki Przygotowanie: Obrałam ziemniaki,umyłam i pokroiłam w kostkę.Wrzuciłam do gotującego się
Kukuleczkioraz zielem angielskim. Całość gotowałam na małym ogniu do miękkości. Gdy groch zmiękł wyjęłam boczek ziele i liść. Całość zmiksowałam. Oliwę wymieszałam dokładnie z mąką, dolałam mleko i trochę zupy. Wlałam do garnka. Ponownie gotowałam na małym ogniu. Podałam z grzankami
KukuleczkiZupa botwinka rewelacyjnie smakuje. Jest słodka, a zarazem lekko kwaskowata.Udało mi się znaleźć ostatni zamrożony woreczek botwinki :) Składniki: 1,5 Bulionu warzywnego lub mięsnego 1 nieduży burak pęczek botwinki 1 korzeń pietruszki 1 marchewka 2 łyżki soku z cytryny śmietanka 18% sól i pieprz Przygotowanie: Do bulionu dodałam startą na dużych oczkach marchewkę, pietruszkę oraz
Kukuleczkiłyżeczkę mąki i dokładnie wymieszaj, tak aby nie było grudek. Podlej bulionem, dodaj liść laurowy. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Dopraw solą i pieprzem. Zupę możesz zblendować na krem. Przelej do miseczki żaroodpornej posyp startym serem i włóż do nagrzanego piekarnika na program grill i piecz około 5 minut, tak aby ser tylko się lekko
Kukuleczkimasło, podsmaż pokrojoną w piórka cebulę, dodaj posiekany czosnek. Cukinie pokrój w kostkę wrzuć do rondelka i chwilę podsmaż. Całość zalej bulionem i gotuj, aż cukinia zmięknie. Zupę dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Całość zmiksuj. Możesz dolać trochę rosołu, jeśli będzie zbyt gęsta. Krem posyp pestkami słonecznika i dyni z kleksem śmietany
Kukuleczkiumyj. Możesz je pokroić na mniejsze kawałki lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kaszę jaglaną przepłucz na sitku pod zimną wodą i przelej wrzątkiem. Dodaj do zupy, dopraw i gotuj jeszcze około 15-20 minut. Podaj z natką pietruszki. Smacznego
Kukuleczkismażymy, aż cała woda odparuje. Pieczarki z patelni podajemy na gorąco jako dodatek do dania głównego lub przekąskę. Fanom pieczarek polecam inne przepisy na te popularne grzyby: Kremowa zupa z pieczarek Sałatka ze szpinaku i pieczarek Pasta z jarmużu i pieczarek Bukiet warzyw z patelni
My Chcemy JeśćSezon na szparagi trwa krótko więc korzystajmy z tych pysznych i zdrowych warzyw. Do jedzenia w całości zdecydowanie preferuję te zielone ale jeżeli chodzi o zupy to zdecydowanie białe są moim faworytem. Po okresie zachwytu czystym kremem szparagowym przyszła pora na modyfikacje. Dziś proponuję gęsty, sycący krem na bazie białych szparagów i kalafiora. Uważajcie, żeby nie przesadzić z ilością kalafiora
Milion SmakówSeler. Niewykorzystane dobrodziejstwo. Wyławiany z zupy i czasami zapomniany, a to błąd. Ruszamy z cyklem pomysłów na selera, a dzisiejszy przepis jest jego początkiem. Wyobraźcie sobie dobrze upieczonego selera, pachnącego ziołami, czosnkiem, który posiada słodkość gruszki... niezły pomysł, co? Bez obaw, przepis jest bardzo prosty i tani, chociaż wymaga odrobinę cierpliwości, ale dla pieczonego selera w gruszkowej marynacie, chyba można
Bananowe Poleotworzyć i pochrupać :) Tym razem z gruszką, bakaliami i oczywiście jogurtem naturalnym. Nie robiłaś nigdy granoli? zajrzyj tutaj i już więcej nie kupuj gotowca ze sklepu, ok? Zupa Krem z cukinii i brokułów, do tego słonecznik i kiełki. Mnóstwo warzyw w miseczce - marchewka, cebula, pietruszka, seler, cukinia i brokuły. II danie Odkąd zaczęliśmy sami robić placki
lady-och-mistrzyni.blogspot.comskrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy posiekaną cebulkę, przyprawy i świeżą kolendrę. Mieszamy. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/guacamole/ BosowKuchni Artykuł Guacamole pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuuważam to, za powód do szczęścia. To jedno z moich ulubionych warzyw. Nie tylko idealnie sprawdza się jako dodatek do potraw ale również jako danie główne – od przepysznej zupy szparagowej do sałatki ze szparagów czy prezentowanych dzisiaj szparagów z sosem holenderskim. W sklepach czy na targowiskach mamy do czynienia z trzema rodzajami szparagów. Białymi, zielonymi i fioletowymi. I mimo
Jacob Tastes