skóry oraz do kąpieli w chorobach reumatycznych.Pomaga obniżyć nieznacznie poziom glukozy we krwi i dlatego polecana jest cukrzykom,ale to też PRZYPRAWA w kuchni do mięs,warzyw i zup... 1 łyżka szałwii kilka ziarenek czarnego pieprzu 1 łyżeczka miodu naturalnego ************************************ Szałwię zaparzyć wrzątkiem ,przykryć talerzykiem.Po 5 minutach odcedzić,dodać pieprz i doprawić miodem
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkikruszonką. Pieczemy ok 40 min w 180 stopniach. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/placek-drozdzowy-warstwa-serowa-sliwkami/ BosowKuchni Artykuł Placek drożdżowy z warstwą serową i śliwkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkumiski (warstwy oddzielam papierem do pieczenia, aby pierogi się nie posklejały) i schować do lodówki. Do pierogów wykorzystuję obrane i zamrożone mięso z kości schabu, na których gotowana była zupa np. pomidorowa
Na Ciasteczkowych Papierachkiście winogron. Często stosowany jest w kuchni tajskiej. Pieprz dodaje potrawom ostrości i intensywności jednak nie aż tak bardzo jak pieprz czarny czy biały. Idealnie nadaje się do zup, duszonych mięs i wg mnie do owoców morza. Nie szukałam wybitnie, czy sławni kucharze praktykują dodawanie zielonego pieprzu do krewetek, ale zaryzykowałam i wg mnie komponuje się idealnie. Już
gutfuttrzeba kroimy. Podajemy z sosem. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salatka-rukoli-malin/ BosowKuchni Artykuł Sałatka z rukoli, malin i brzoskwini z sosem miodowo-musztardowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkupasteryzujemy w piekarniku ok 15-20 min. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/salatka-cukinii-burakow/ BosowKuchni Artykuł Sałatka z cukinii i buraków do słoika pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkupowrocie z podwórka zasiadł do jedzenia i tyle z tej pomocy miałam ;-). Ciasto identyczne jak na pizzę, proste w wykonaniu, dodatki wedle uznania, na imprezę, my zjedliśmy też do zupy. Ja trochę bardziej rozwałkowałam ciasto i moje ogólnie cieńsze, niż na blogu z którego zaczerpnęłam przepis, ale stwierdziłam, że będzie lepiej wyczuwalny farsz, a nie samo ciasto. Polecam :-). Miłego dnia
kruche babeczkiszklanki, gorąca woda 1,5 szklanki, jajka 2 sztuki, mięso mielone drobiowe 30 dag, koperek 1 pęczek, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 5 sztuk, kucharek 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, olej rzepakowy - ile potrzeba, woda 1 szklanka kaszę kuskus zalać gorącą wodą, przykryć talerzem i odstawić na 10 minut z papryk ściąć czubki, usunąć
W Mojej Kuchni Lubięścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy sok z cytryny, cukier, sól, pieprz i olej. Mieszamy i… gotowe :) Polecam również inne dania z dynią w roli głównej: Pyszna irlandzka zupa-krem z dyni z ziemniakami i cebulką, doprawiona odrobiną curry Delikatny gulasz z kurczaka z dynią i papryką
Trzeci talerzjako jedno z zainteresowań! Ale nie mówię teraz o takich Nutellach , Snickersach i innych czekoladowych kremach, ale o takim prawdziwym maśle orzechowym! Zjadam je na kanapki, dodaję do zupy dyniowej , do wegetariańskich burgerów a nawet dań inspirowanych kuchnią indyjską . Zawsze smakuje rewelacyjnie i świetnie się komponuje! Dziś mam dla Was przepis na to ulubione! Koniecznie spróbujcie zrobić w domu takie
Ostra na Słodkosłońca, witamin i smaku. Jedzmy go na surowo, gotujmy, przerabiajmy... Teraz też jest najlepszy czas na zrobienie pomidorowych przetworów. Nie ma nic lepszego niż domowy przecier pomidorowy, jako baza zupy pomidorowej lub sosu do makaronu. Wybierajmy pomidory mięsiste i podłużne. Ja zawsze robię przeciery z pomidorów polnych. Warto jest się zaopatrzyć w taki specjalny przecierak
Kulinarne przygody Gatityposiekany czosnek. Zalewamy zalewą. Zakręcamy. Pasteryzujemy ok 25 min w piekarniku. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/pikle-wielowarzywne-sloika/ BosowKuchni Artykuł Pikle wielowarzywne do słoika pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuProsty i szybki sposób na przecier na zupę ogórkową. Zimą nie trzeba trzeć ogórków kiszonych na tarce wystarczy dodać słoiczek przygotowanego przez siebie przecieru i gotowe, a do tego jest o wiele lepszy niż ten ze sklepu. Składniki: ogórki gruntowe (ilość wedle zapotrzebowania) sól (łyżka na kilogram ogórków) gałązki kopru (najlepiej z kwiatostanem, czyli nasionkami) czosnek ziele angielskie Ogórki dokładnie
talerz przyjemnościPrzy okazji przygotowywania przepisu na pomidorówkę , upiekłam porcję pomidorów, z której zrobiłam domowy sos pomidorowy do makaronu. Z podanych proporcji wyjdzie mniej więcej tyle sosu, co
Kuchnia Bazyliiporcje jako główne danie: opakowanie ciasta francuskiego 400 ml niesłodzonego mleka sojowego 50 g mąki kukurydzianej 200 g grzybów 4 młode pory (biała część, resztę zostawiłam do zupy) lub ewnetualnie 2 średnie cebule płaska łyżeczka pieprzu płaska łyżeczka gałki muszkatołowej płaska łyżeczka czosnku suszonego (lub 2 ząbki świeżego) łyżeczka soli opcjonalnie i do przyprania 2 łyżki oliwy grzybowej orzechy laskowe
greenscarf