zupa - 39353 przepisów (strona:1838/2624)

PUSZYSTE PLACUSZKI NA SERKU HOMO Z JAGODOWYM SOSEM 172

szybki , nieskomplikowany przepis gwarantujący nam 💗💗💗  uuuucztę dla podniebienia! Puszyste, lekko waniliowe placuszki zachwycą małych i dużych. Możemy zaserwować je na obiad np. jako II danie po niezbyt treściwej zupie, albo zwyczajnie jako deser. Są pyszne bez żadnych dodatków ale posypane odrobiną cukru pudru lub polane owocowym sosem to już całkowita eksplozja smaku!  Składniki: 500 g serka homogenizowanego waniliowego

Walijskie Pichcenie
Domowe prażynki z papieru ryżowego 108

niesamowicie szybka i pyszna przekąską, która naprawdę wciąga! Są leciutkie, kruche i takie chrupiące. Idealnie smakują w wersji solo, ale można również ich użyć do posypania sałatki, czy zupy. Nawet sprawdzą się jako składnika panierki. Rewelacja! 1 opakowanie papieru ryżowego (*) olej do głębokiego smażenia sól i/lub ulubione przyprawy Papier różowy przełamać lub pociąć nożyczkami na mniejsze kawałki. Prażynki należy smażyć

Di gotuje
Rugelach – rogaliki z nadzieniem orzechowym 212

smarujemy jajkiem. Pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/rugelach-rogaliki-nadzieniem-orzechowym/ MieszamWGarnku   Artykuł Rugelach – rogaliki z nadzieniem orzechowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Łatwy chleb pszenny z ziołami prowansalskimi, pieczony w garnku 146

Studzimy poza piekarnikiem, na kratce. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/latwy-chleb-pszenny-ziolami-prowansalskimi-pieczony-garnku/ MieszamWGarnku   Artykuł Łatwy chleb pszenny z ziołami prowansalskimi, pieczony w garnku pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Polędwiczka w sosie porowo- śmietanowym. Przepis krok po kroku. 145

Wiem, że ciągle szukacie takich szybkich przepisów. Mało kto ma czas w tygodniu pełnym pracy stać godzinami w kuchni i przyrządzać obiad taki z zupą, drugim daniem, deserem i jeszcze kompotem. Nawet jeśli ktoś ma czas to czy zawsze musi mieć ochotę? Zwłaszcza, że mięso i pora można pokroić wcześniej

kuron.com.pl
WEGAŃSKI SOS CZOSNKOWY z miso 148

Japonii przy użyciu tradycyjnych metod . Taka pasta miso nie zawiera konserwantów, barwników oraz wzmacniaczy smaku . Osobiście polecam skorzystać z oferty sklepu Wesoil Pastę miso możesz wykorzystać też do zup i innych dań – jednak pamiętaj, że nie należy jej gotować . Link do pasty miso – https://wesoil.pl/miso/466-pasta-miso-white-jasna-400g-japonia.html?search_query=miso&results=5 Składniki: 115 ml oleju 50 ml wody 4 ząbki czosnku 3 łyżeczki

Via Gusto
EKSPRESOWE DANIE Z PIECZONYM MIĘSEM 117

mnie szynka) * , 1/2 papryki zielonej, ogórek kiszony średniej wielkości, 2 łyżki oleju, słodka papryka wędzona Cykoria , sól, papryka ostra, zioła prowansalskie, curry. *  Można również użyć mięsa gotowanego z zupy. :) Dodatkowo: garść posiekanego koperku, sos czosnkowy. Przygotowanie: Ziemniaki obieram, kroję w kostkę, gotuję w osolonej wodzie przez 20 minut, odcedzam. Na rozgrzanym oleju podsmażam ziemniaki z dodatkiem przypraw - papryk, soli

JejKuchnia
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami 138

Drożdżowe paszteciki z dobrze doprawionymi pieczarkami to idealny, wegetariański dodatek do wszelkich zup. Sprawdza się podczas Świąt Bożego Narodzenia do barszczu, czy jako przekąska na sylwestra. Wcześniej przygotowane bardzo dobrze się przechowuje – można je przygotować dzień wcześniej, przechować w lodówce, a następnie odgrzać w piekarniku. Ciasto drożdżowe: 500g mąki pszennej 300ml mleka 2 łyżki masła 35g świezych drożdży

AleTorcik
SZKOCKIE BUŁECZKI ŚNIADANIOWE 98

bułeczki zwane „Scottish Morning Rolls”. Delikatne, miękkie z chrupiącą skórką.  Łatwe i szybkie w przygotowaniu. Podawane w wersji na ciepło lub zimno, a także jako dodatek  do zup i dań gorących J Zapraszam do wspólnego pieczenia ! SKŁADNIKI: 450 g mąki pszennej 20 g świeżych drożdży 2 łyżeczki soli 150 ml ciepłego mleka 150 ml ciepłej wody PRZYGOTOWANIE

Marcepanowa kuchnia
Gołąbki z kapusty włoskiej z mięsem, kaszą gryczaną i sardynkami 201

sobie około 0,22%, parmezan już całkiem sporo, bo 1,2% (pisałam o nim przy okazji tatara z sardynkam i ). Wodorosty kombu, używane do bulionu na zupę miso –to aż 2,2%. Znajduje się też m.in. w grzybach, pomidorach (sosik!), orzechach, winogronach, brokułach.   Mięso przekładamy do dużej miski, takiej w jakiej łatwo nam będzie wszystko wymieszać. Sama wołowina byłaby

Karo in the Kitchen
Gratin de l'oignons - francuska zapiekanka z cebuli 152

ebula to trochę zaniedbywane warzywo. Z jednej strony to podstawa większości zup oraz sosów, ale z drugiej traktowana jest trochę po macoszemu, niczym aktorka trzeciego planu, stanowiąca bazę dania, lecz nigdy niebędąca jego królową. A to poważny błąd, bo z cebuli wyczarować można całkiem sporo! Na przykład fenomenalną zapiekankę! Gratyna (z francuskiego gratin ) to jeden z moich ulubionych sposobów

Food Square
Curry z brukselką i ziemniakami 158

uwielbiam i jedno i drugie, i o ile ze szpinaku można cuda wyczarować, to już z brukselką tak do końca nie wiadomo co zrobić, zazwyczaj błądzi w jakieś warzywnej zupie. Tymczasem odpowiednio potraktowana może stanowić jedne z głównych składników curry, cudownie komponuje się z z ziemniakami, kukurydzą, o którą śmiało można wzbogacić ten przepis i papryką. Moje dziecko

greenscarf
Domowe sposoby na ketchup 193

suszone zioła. Czas obróbki wynosi około 20 albo do wyparowania wody z pomidorów. Gotowy ketchup przelewasz do słoiczków i pasteryzujesz. Ketchup z pomidorów świetnie się nadaje na bazę pod zupę pomidorową. Post Domowe sposoby na ketchup pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czosnek kiszony w zalewie 175

antybiotykowy czosnek to w postaci kiszonek ma mnóstwo pożytecznych bakterii które wspomagają odporność. Samo zdrowie, a i nie pachnie tak jak świeży, ten kiszony. Idealny do sosów, sałatek, zup i czego tam zechcecie. Zachęcam do kiszenia nie tylko czosnku. Czosnek kiszony w zalewie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka jarzynowa bez groszku z zieloną ciecierzycą i czarnuszką 141

zawsze obecna na dosłownie każdej rodzinnej imprezie. Rozgotowane i wygotowane ze smaku warzywa z rosołu wraz zielonym groszkiem z puszki skutecznie mnie odstraszały. Przygotowując jednak ostatnio wywar warzywny do zupy grzybowej, została mi dość smaczna włoszczyzna. Szkoda było ją wyrzucić. Do tego miałam ugotowaną parę dni wcześniej zieloną ciecierzycę (green chana), której część zużyłam do wigilijnej kapusty z grzybami. Postanowiłam

Moja Delicja

Proponowane wyszukiwania