futbolowej więc można z niego zrobić kilka dań. Tak też się stało z tą, którą znalazłam pod koniec września. Kilka plastrów podałam a'la pizza , trochę trafiło do zupy, a reszta do tej właśnie zapiekanki. Ponieważ plastry były dość duże, część z nich przekroiłam nawet na połówki i pomyślałam, że przełożone smażonymi warzywami mogą stać się pyszną zapiekanką
Smaczna Pyzapracy. Razem ze słoiczkiem dostałam też przepis, więc głupio by było w końcu nie skorzystać. Przecier sam w sobie jest super, ale podany jako dip do przekąsek lub do zup- znacznie podnosi walory smakowe. Dodając mniej lub więcej papryki chili, sami dozujemy sobie ostrość. I co najważniejsze- jego przygotowanie wcale nie zajmuje tak dużo czasu, jakby się mogło wydawać
Kuchnia w czekoladziezłoty kolor. Krokiety z kapustą kiszoną i grzybami doskonale smakują z barszczem czerwonym. Smacznego. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Naleśniki z jabłkami, pomarańczami i sosem karmelowym Zupa grzybowa krem z leśnych grzybów Pikantne Skrzydełka KFC Artykuł Krokiety z kapustą kiszoną i grzybami pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakukuchni, ale przekonując się do niej teraz, poprzez poznawanie smakowych i zdrowotnych walorów mogę stwierdzić tak: jak dobrze że jesteś, moja kulinarna inspiracjo! . Z dyni robi się kotleciki, zupy, kremy, a na słodko rozmaite babeczki, ciasteczka i serniczki. Jej wszechstronność to ogromny plus, ale i małe utrapienie dla osoby wiecznie niezdecydowanej (jak ja), która nigdy
Kuchnia Elliestrączkowych, uprawianej na świecie od zarania dziejów. Soczewica obfituje w białko, kwas foliowy, żelazo i wapń. Jest niskokaloryczna i bardzo sycąca. Stanowi wyśmienite wypełnienie pierogów. Możesz ją dodawać do zup, sałatek, makaronów i pasztetów. Doskonale komponuje się z sosem czosnkowym i przyprawami. Nie wymaga gotowania. Cieciorka konserwowa Rolnik, zwana także włoskim grochem, to smaczny, zdrowy i sycący dodatek do wielu
Sama słodycz i szczypta chiliugniatamy. Zakręcamy i odstawiamy na ok. 1 tydz. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/domowa-kiszona-kapusta-sloikow/ MieszamWGarnku Artykuł Domowa kiszona kapusta do słoików pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuwiele sposobów – miękkie i dojrzewające chorizo podaje się na ciepło, po pokrojeniu w plastry i podsmażeniu – to jedno z najbardziej popularnych mięsnych tapas. Dojrzewające chętnie dodawane jest do paelli , zup, gulaszy (np. do fabada asturiana, dania przypominającego naszą fasolkę po bretońsku) i jako wędlina do kanapek. W garnku podgrzewamy rosół jarzynowy. Dodajemy do niego sos rybny albo granulowany bulion
Karo in the Kitchenrydze się zakiszą! Warto wspomnieć, że niegdyś w kuchni góralskiej kiszone rydze były bardzo powszechne, jadane jako przekąska - na ogół do potraw świątecznych i weselnych. Były podstawowym składnikiem zupy rydzowej (żuru na kiszonych rydzach) podawanej w okresie świąt Bożego Narodzenia, góralskiego karnawału i tradycyjnych posiadów. Przez ostatnich kilkadziesiąt lat niemal zupełnie zapomniane. Obecnie wracają do łask jako… prawdziwy rarytas. (adsbygoogle
Korniszonkiowsa z czarną porzeczką. Całość polałam odrobiną syropu z agawy. Soligrano to nie tylko owies. To także ekspandowany orkisz, gryka, amarantus, jęczmień i posypki zbożowe do zup. czy kupię ponownie
AZgotuj!słodko. Choc muszę przyznać się Wam, że nie lubiłam dyni. A teraz już lubię i kombinuję z nią różne dania. Jak wspomniałam w poprzednim poście na kalafiorowo - dyniową zupę zrobiłam też tort dyniowo - śmietanowy. I muszę stwierdzić, że jeszcze dobrze się nie przegryzł a już prawie go nie było. Same łasuchy dookoła. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnijuż nie raz Wam wspominałam- lubię "przetwarzać" mięso rosołowe, by zamiast mrożenia, od razu je wykorzystać. Ostatnio więc pokusiłam się o taki dodatek- głównie do zup, który wygląda niewinnie, a smakuje rewelacyjnie. Wystarczą w sumie tylko 3 składniki. Ja swoje podałam jako dodatek do kremu ziemniaczanego ale równie dobrze możecie je podać do kremu pomidorowego czy cebulowego.Sprawdzą się także
Kuchnia w czekoladziemarnujcie pestek kiedy robicie coś z dyni. Sprawdzą się one jako super zdrowa przekąska do szkoły lub pracy albo jako dodatek do sałatek, zup czy mięs. Składniki: pestki wydłubane z dyni 1 łyżka oliwy z oliwek lub olej rzepakowy szczypta soli himalajskiej opcjonalnie: słodka papryka w proszku, granulowany czosnek do obtoczenia Przygotowanie: Pestki dyni wydłubać, wymyć na sicie
Słodka Strefapodduszamy je chwilę. Następnie dolewamy stopniowo wywar warzywny i czekamy aż ryż wchłonie kolejne porcje. Nie należy wlewać całego płynu na raz, żeby nasze risotto nie zmieniło się w zupę. Dodajemy zioła prowansalskie oraz pieprz do smaku. Na koniec możemy zabielić i zagęścić risotto dodając mleko owsiane. Gotowe
Dieta bez mlekacienkie piórka. Oliwki kroimy wzdłuż na połowy, papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy ich miąższ w niezbyt grubą kostkę. Ziemniaki obieramy i kroimy w równą kostkę, jak do zupy. Przekładamy ziemniaki do garnka, zalewamy świeżo zagotowanym wrzątkiem i stawiamy na gaz. Solimy wodę i gotujemy ziemniaki tak długo, aż będą prawie miękkie. Na 4-5 minut przed końcem gotowania dorzucamy
Karo in the KitchenWytrawne drożdżowe bułeczki ślimaki do odrywania, nadziewane zielonym pesto z bazylii i posypane orzeszkami piniowymi. Smakują znakomicie jako samodzielna przekąska lub dodatek np. do zupy krem. Gwarantuję, że znikają w szybkim tempie ;) Składniki na 16 bułeczek: 3 szkl. mąki pszennej 30 g drożdży świeżych szkl. letniej wody łyżka cukru łyżka soli 3 łyżki oliwy z oliwek słoiczek pesto z bazylii
wyzwania kuchenne