zupa - 39353 przepisów (strona:1852/2624)

Chowder z kukurydzą 133

Thermomix przepisy. Chowder z kukurydzą i kurczakiem Przepis na Thermomix TM5 i TM31 Składniki: 200 g cukinii 100 g marchewki 250 g ziemniaków 80 g cebuli

Themo przepisy
Kluski śląskie z sosem grzybowym 198

Krakus.  Koncentraty Krakus oparte są na starannie wypracowanej recepturze, nie zawierają konserwantów i sztucznych dodatków, więc idealnie sprawdzają się w kuchni. Można użyć ich jako bazę do sosów, zup czy dań z kaszą lub makaronem. Wystarczy wlać koncentrat bulionu do garnka z wrzącą wodą, dodać ulubione dodatki, zagotować i potrawa gotowa. Dzisiejszą propozycję można także podać z ulubionym makaronem

Bon appetit mon amie
Jak przechowywać żywność w lodówce? 155

żywności w słoikach jak dżemy, powidła itd. Jest to też odpowiednie miejsce do przechowywania ciast np. sernika na zimno. Środkowa półka. Idealna do przechowywania nabiału, wędlin, jak również gotowych zup w garnku czy innych tego typu potraw. Na dolnej półce lodówki należy przechowywać mięso i ryby. Uwaga! Należy pamiętać, aby nie trzymać surowego mięsa w opakowaniu foliowym i nie dłużej

Słodkie okruszki
Pasta do chleba z makreli wędzonej z serem 138

Dodajemy przyprawy, keczup i olej. Mieszamy. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/pasta-chleba-makreli-wedzonej-serem/ MieszamWGarnku   Artykuł Pasta do chleba z makreli wędzonej z serem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Odcienie fioletu - sernik z czarnym bzem i figami 194

energii, o które bym się nie podejrzewała. Odkurzę, zrobię pranie, wyjdę na długi spacer z psami, z którego wrócę z kieszeniami pełnymi kasztanów i żołędzi. Zrobię ciasto, ugotuję rozgrzewającą zupę-krem, którą zjemy w kuchni w promieniach zachodzącego słońca. Mogę góry przenosić! Bo zaświeciło słońce... Też tak macie? Cz ja już zupełnie zwariowałam...? Dzisiaj mam dla Was kolejny z figowych

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Klopsiki z wołowiny z pieczarkową wkładką 175

pyszne dania. Koncentraty Krakus oparte są na starannie wypracowanej recepturze nie zawierają konserwantów i sztucznych dodatków, więc idealnie sprawdzają się w kuchni. Można użyć ich jako bazę do sosów, zup czy dań z kaszą lub makaronem. Wystarczy wlać koncentrat bulionu do garnka z wrzącą wodą, dodać ulubione dodatki, zagotować i potrawa gotowa.  Dzisiaj na obiad szybkie klopsiki z mielonej

Bon appetit mon amie
Do szkoły z Bacówką – Praktycznie i zdrowo 179

tego warzywa, najlepiej świeże lub kiszone, takie jak kiszone ogórki i kapusta. W kolejnym dniu ugotujmy danie z roślin strączkowych. Z fasoli, soczewicy lub ciecierzycy można przygotować nie tylko zupę, ale także kotleciki, pasztety i sałatki. Jeżeli dziecko lubi makaron, to kupujmy pełnoziarnisty albo gryczany lub z grochu. Podajmy go z sosem warzywnym. Bacówka proponuje szeroki wybór dań garmażeryjnych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron z dynią i suszonymi pomidorami 220

Dynia to bogactwo minerałów i witamin. Większość z nas nie zdaje sobie sprawy na jak wiele sposobów możemy wykorzystać dynię w kuchni. Chyba najpopularniejszym daniem z dyni jest „zupa krem z dyni” jednak wystarczy odrobina fantazji i możemy przygotować wyśmienity makaron z wykorzystaniem dyni. Aby to danie było zdrowe użyjemy do jego przygotowania makaronu razowego . Makaron z dynią

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jarzynka a la Vegeta – prosty przepis krok po kroku 468

się z Wami moim sprawdzonym przepisem na jarzynkę, która świetnie się sprawdza w trakcie zimowego gotowania. Jest ona nie tylko idealnym dodatkiem do potraw, ale również świetną bazą do zup i sosów. Dzięki niej, można w szybki sposób przygotować wywar, bez konieczności stosowania kostek rosołowych, czy przypraw typu Vegeta. W dodatku jej przygotowanie jest bardzo proste, choć wymaga nieco czasu

Okiem Blondynki by McBlondi
ROSZPONKA Z GRUSZKĄ / CORN SALAD WITH PEAR 97

18/07/2016 BAZYLIOWY HUMMUS / BASIL PESTO HUMMUS 0 Comments / 15/07/2016 PIEROGI Z BOBEM / BROAD BEANS PIEROGI 2 Comments / 12/07/2016 KURCZAK, SZPARAGI I PAPPARDELLE / CHICKEN ASPARAGUS PAPPARDELLE 0 Comments / 07/07/2016 KOKOSOWA ZUPA Z KURCZAKIEM / COCONUT CHICKEN SOUP 0 Comments / 05/07/2016 POMIDOROWA / TOMATO SOUP 0 Comments / 25/06/2016 ROSÓŁ DROBIOWY / CHICKEN BROTH 1 Comment / 22/06/2016 ŻYTNIA TARTA ZE SZPARAGAMI / RYE ASPARAGUS TART 0 Comments

Martyna Cooks
DYNIOWE RISOTTO / PUMPKIN RISOTTO 144

trochę do bani… Ale za to jest idealny czas na dynię! To tanie, szeroko dostępne warzywo jest bardzo dobre do różnego rodzaju dań – jako dodatek do mięsa, zupa krem, świetnie łączy się z makaronem. W mojej kuchni wybór dziś padł na risotto z dynią i uważam, że efekt jest świetny, idealny dodatek do mięsa, idealne wegetariańskie danie

Martyna Cooks
Sos grzybowy ze świeżych grzybów 205

suszone. Taki sos to doskonały dodatek do wielu dań mięsnych i makaronowych. Składniki na 3 porcje: 500 gram świeżych grzybów 100 gram masła 1 cebula 200 gram śmietany do zup i sosów 1 łyżka mąki 500 ml wody  sól ziołowa pieprz cytrynowy Przygotowanie: Grzyby oczyszczamy, płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy na durszlaku. Na patelni lub w rondelku rozpuszczamy

Życie zaczyna się w kuchni
Placuszki z kurczakiem i dynią 189

rodziny gotowy w 30 minut, który można przygotować dzień wcześniej. Jesień to niewątpliwie sezon na dynię, dlatego warto wykorzystać ją nie tylko do zup, ale i innych potraw. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 12 sztuk (4-6 porcji) Składniki: 500 g dyni (300 po obraniu o wydrążeniu nasion

KuchniaWeDwoje.pl
Domowy sok warzywno-owocowy – z buraka, selera, marchewki i jabłek 169

lodówce do 2 dni. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/do-picia/domowy-sok-warzywno-owocowy-buraka-selera-marchewki-jablek/ MieszamWGarnku Artykuł Domowy sok warzywno-owocowy – z buraka, selera, marchewki i jabłek pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Spaghetti z parówkami – dla dzieci 229

kapryszą przy jedzeniu. Rodzicom nie pozostaje nic innego jak uzbroić się w cierpliwość i czekać, aż ten okres kulinarnego buntu minie. Nie pomoże podsuwanie pod nos zdrowych warzyw, surówek, zup itd. Maluch nie ma na nie ochoty i już!;) Osobiście jestem zdania, że „NIC NA SIŁĘ”:) Kiedy więc moje dziecko chce jeść suchy makaron (w sensie ugotowany

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania