zupa - 39353 przepisów (strona:1842/2624)

Jak zrobić zakwas na barszcz wigilijny? – wideo 285

Czym byłyby święta Bożego Narodzenia bez czerwonego barszczu, a czym byłby ten właśnie barszcz bez prawdziwego zakwasu! Prosty i sprawdzony przepis na zaczyn pod barszcz czerwony

MarcinChef
Łazanki z kapustą kiszoną i boczkiem 150

głęboka patelnia. Jeśli takiej nie macie może tutaj coś znajdziecie dla siebie. Z przepisów polecam wam także zapiekankę ziemniaczaną z czterech składników . Możecie także spróbować mojego przepisu błyskawicznego na zupę pomidorową . Zobacz mój film z przygotowania łazanek Składniki – Łazanki z kapustą kiszoną i boczkiem 250 g łazanek – tu możecie zamówić łazanki 0,5 kg kapusty kiszonej

Kuchennyviral.pl
Paszteciki wigilijne 274

więc czas zacząć myśleć o świątecznym menu. Paszteciki z kapustą i grzybami wydają się być bardzo na miejscu. Nasze paszteciki są kruche dlatego świetnie komponują się z kubkiem gorącej zupy grzybowej. Możecie wykorzystać mięso z rosołu i przygotować paszteciki z mięsnym farszem. Składniki (ok.45 pasztecików): • kapusta kiszona 400g • grzyby suszone 40g • mąka migdałowa 300g • jajko 4szt • ser gouda 60g • śmietana

Keto Przepisy
Tarta z wątróbką i warzywami 155

też wszelkie zapiekanki i tarty z różnym nadzieniem. Szczególnie takie kolorowe i pyszne jak ta dzisiejsza. Wystarczyła na solidny posiłek dla dwóch bardzo głodnych osób, a jeśli wcześniej podacie zupę to tarty wystarczy na 4 mniejsze porcje. Smacznego życzy Smaczna Pyza! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Chlebek z łososiem wędzonym 172

ciasto razem z łososiem - i upiekłam. Wyszło pysznie! Co prawda najlepszy jest w dniu pieczenia (następnego warto lekko go podgrzać), ale znika niesamowicie szybko. Idealny jako dodatek do zupy kremu, na szybkie śniadanie (nie trzeba robić kanapek), czy na kolację.  Spróbujecie...? Drożdżowy warkocz z wędzonym łososiem Składniki: (na 2 chlebki) 600 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Śniadaniowy koktajl z jarmużem 162

formie koktajlu. Ma dużo witamin, więc w tym momencie kiedy jestem w dwupaku jem go znacznie częściej. Muszę spróbować w końcu chipsów z jarmużu albo dodać go do zupy. Tutaj miks razem z płatkami śniadaniowymi i miodem, dzięki czemu szklanka koktajlu zapewnia uczucie sytości na długo. Miód łamie kwaśny smak jarmużu, dzięki czemu całość pysznie się łączy. Przepis ten bierze

Justa próbuje gotować
Wigilijny karp smażony w miodzie i curry 165

dwojakie znaczenie: z jednej strony odwołuje się do chrztu (żywiołem ryby jest woda), a  z drugiej strony symbolizuje eucharystię – pokarm chrześcijan. Możemy przygotować ją w galarecie, w zupie, w sałatce, w formie pulpecików, a także podawać  zapieczoną lub smażoną. Polacy najczęściej decydują się na wybór tradycyjny i polski: czyli karp , choć coraz częściej pojawiają się także łososie, dorsze

Tradycyjna Kuchnia
Pierniczki dojrzewające – piernik staropolski 286

Ostygnięte pierniczki możemy lukrować lub polać polewą czekoladową. 4.20 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/pierniczki-dojrzewajace-piernik-staropolski/ MieszamWGarnku Artykuł Pierniczki dojrzewające – piernik staropolski pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pieczone pierożki z nadzieniem dyniowym 128

pierożkami. Zrobiłam je "przy okazji" i na próbę. Zostało mi tłuczonych ziemniaków, a w lodówce był otwarty słoiczek dyniowego puree, który czekał na właściwy moment, by go wykorzystać. Kremowych zup dyniowych moje chłopaki nie lubią, więc robię małe porcje dla siebie, a tu mnie mile zaskoczyli, bo po upieczeniu, po przestudzone chętnie sięgali. Cieszy mnie to ogromnie, bo ich "dieta

Kuchnia w czekoladzie
Schab z grzybami w sosie pomidorowym 424

szerokim dnem. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać obgotowane grzyby, liść laurowy, ziele angielskie i chwilę smażyć. Przełożyć do obsmażonych kotletów, wlać bulion i koncentrat do zup. Doprawić i dusić około godziny, wlewając pod koniec śmietankę. Kiedy sos uzyska odpowiednią gęstość można podawać np z ziemniakami lub kaszą. Smacznego :) Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca

https:KKuchniaMniam
Rosołek jak u Mamy – przepis 107

mój przepis na przepyszny rosołek wyłącznie na kurczaku. Aromatyczny i rozgrzewający. Przepis z gatunku Łatwy, choć czasochłonny. Ten rosołek często służy u mnie jako baza do wielu, wielu innych zup (tej poniedziałkowej pomidorowej również). Składniki: 1 nieduży kurczak kukurydziany (maks. 1,5 kg) 4-5 marchewek 2-3 nieduże korzenie pietruszki ¼ średniego lub ½ małego selera 10 – 15 cm pora

Kate's Kitchen
minimum pracy, maksimum smaku, najlepsze ciastko bez pieczenia blok czekoladowy 159

mroźno za oknem być zaczyna. Dziś nadal w sferze relaksu, ale podniebienia. Po dniu spędzonym z całą moja trójką, kiedy usłyszałam setki razy – „coś byśmy mamo zjedli, ale nie zupę” i kiedy usłyszałam, że córka moja Nela nazwała mnie – „moja mordeczka” […] Artykuł minimum pracy, maksimum smaku, najlepsze ciastko bez pieczenia blok czekoladowy pochodzi z serwisu wkawiarence.pl

W Kawiarence
Weneckie ragù z kaczki – ragù alla veneta 216

minut – próbujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos powinien być gęsty od mięsa i warzyw, w żadnym wypadku nie będzie przypominał konsystencją lekkiego gulaszu czy gęstej zupy.   W rejonie Wenecji ragù z kaczki podawane jest z grubym makaronem pszenno- gryczanym nazywanym bigoli . Równie dobrze do tego ciężkiego sosu sprawdzi się klasyczne pszenne bucatini, szerokie wstążki pappardelle, grube rurki

Karo in the Kitchen
Bigos z dynią i pieczarkami 225

Dynia jest genialnym, bardzo zdrowym dodatkiem pasującym do wielu dań. Oprócz musu, dyniowego ciasta, kremowej zupy czy dyniowej latte można przygotować z jej dodatkiem wiele innych potraw. Po jesiennym leczo przyszła pora na bigos z dynią. Pyszny! A do czego Wy lubicie dodawać dynię? Na średni garnek bigosu: 600 g łopatki wieprzowej bez kości 300 g dyni hokkaido

Ze smakiem i z pasją
Focaccia z cebulą i czosnkiem 176

Miękkie, delikatne i puszyste, z puszną prażoną cenulką. Idealne jako dodatek do zupy krem lub barszczu. U nie był barszcz czerwony. Wykonanie ciasta – drożdże pokruszyć do kubka, posypać łyżką mąki, dodać cukier, sól i jedną łyżkę mąki. Wlać 1/2 szklankę ciepłej wody. Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Na stolnicę wysypać pozostałą mąkę, zrobić dołek. Do dołka wlać pozostałą ciepłą

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania