idealna propozycja dla tych, którzy nie przepadają za mięsem, a lubią się zdrowo odżywiać. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki
Kulinarne przygody Gatitymolekularnej:) Czas : 1 godz. 15 minut w tym godzina na pieczenie Poziom trudności: Łatwe Wierzcie, że zrobienie tej tarty to niesamowita frajda. Kupujesz kalafiora i zamiast ugotować z niego zupę, jak pan Bóg przykazał, zamieniasz go w coś zupełne niesamowitego. Magia i kuchnia molekularna, tyle że bez żadnych tricków. Musicie zrobić to ciasto dla gości – zobaczycie jakie będą mieli miny
Niedzielny kucharzetapie zakończyć i mamy mleko bardziej esencjonalne np do picia. Jeśli ktoś ma ochotę na mleko jeszcze bardziej treściwe, należy zmniejszyć ilość wody. Przygotowując mleko które ma być bazą zupy lub sosu, zalewam wiórki kokosowe jeszcze raz. Tym razem 0,5 litra wrzątku, ponownie blenduję i przecedzam. Mleko przechowuję w szklanej, zakręcanej butelce do 3 dni w lodówce. Podczas
Szkrab Je Samwytrzyma w lodówce kilka dni, możemy sięgać po nie wedle potrzeb i używać do różnych potraw. Jak? Mieszając z makaronem, smarując ciabattę, dodając do sałatki caprese lub łyżkę do zupy, faszerując bądź marynując chude mięso… Moim zdaniem rewelacyjnie wzbogaca smak dań i może być niepowtarzalnym balsamicznym wykończeniem. Dodaje również mnóstwo wartości odżywczych, witamin, minerałów i błonnika. Poniżej moja propozycja
Fitsweet.mefetą i natką jeśli lubimy i pestkami dyni. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/dania-z-kasza/kasza-jaglana-z-suszonymi-pomidorami-i-oliwkami/ MieszamWGarnku Artykuł Kasza jaglana z suszonymi pomidorami i oliwkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuefektem końcowym :) Chłodnik z groszku jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Dzięki użytym składnikom, dodatkowo podawanym na surowo jest bardzo zdrowy. Na dodatek bez glutenu i bez nabiału. Zupa składa się bowiem z mrożonego groszku, szpinaku, imbiru, chilli, świeżej mięty oraz mleka kokosowego i wody kokosowej. Wszystko jest miksowane w malakserze i gotowe do spożycia bez gotowania. Przepis
Moja Delicjaręczniczku i posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/kruche-faworki-chrust/ MieszamWGarnku Artykuł Kruche faworki – chrust III pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuprzepis na włoski sos do pizzy. Taki sos możesz zrobić ze świeżych pomidorów, pomidorów z puszki czy passaty. Ten sos na spód pizzy jest też idealny do makaronu i zupy. Po wyjęciu pizzy z pieca polecam ponownie użyć sosu do posmarowania kawałków pizzy. Część pizzy można też polać najlepszym sosem czosnkowym
AniaGotuje.plnadają się żadne mini blendery, wynalazki typu nutri-bullet czy blender- łapka (immersyjny). Zastanawialiście się kiedyś czemu ma taki, a nie inny kształt? Został zaprojektowany z myślą o zupach kremach (z ugotowanych, miękkich komponentów) i emulsyfikacji sosów. Zwykłe miksery tylko mieszały, nie cięły, a wkładanie wąskiego i wysokiego narzędzia do garnka lub kubka ułatwiało manewrowanie nim, mieszanie, cięcie lub ubijanie
Karo in the KitchenJeszcze gorące obtaczamy w zwykłym cukrze. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/wloskie-paczki-kremem-cytrynowym/ MieszamWGarnku Artykuł Włoskie pączki z kremem cytrynowym – castagnole pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuPoczątkowo miałam w planach zupę, ale w trakcie przygotowań do gotowania, zmieniłam koncepcję i powstało całkiem smaczne danie :) Czytaj więcej
Kasia Sarnazawiera glutenu, a dzięki temu, że jest bezzapachowa i ma neutralny smak, może być używana zarówno do potraw słodkich, jak i wytrawnych. Znalazła ona zastosowanie jako zagęstnik do zup i sosów, a także jako składnik deserów, budyniów, puddingów, naleśników. Dziś u mnie tapioka na słodko w formie deseru w pucharkach, o smaku czekoladowo-korzennym z wiśniami oraz jogurtem naturalnym
Kuchnia MagdaLenyrosołu to u nas zimowy klasyk. Wierzę w jego dobroczynne właściwości to po pierwsze, a po drugie- Emilka go uwielbia. A po trzecie gar rosołu to jedzenie na tydzień:) Zupa, z której jak się znudzi to można zrobić potem pomidorówkę (też uwielbiana), warzywa można przerobić na sałatkę albo na kotlety ), no i mięso. Z mięsa do tej pory najczęściej robiłam
Cooking for Emilygotowania. My lubimy takiego lekko twardawego, więc ja gotuję go dokładnie tyle ile w przepisie. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym frytki z dyni
Kulinarne przygody Gatitybardzo zdrowa. I zdecydowana większość jej nie lubi ze względu na złe wspomnienia z dzieciństwa. Rozgotowana, bez koloru, mdła. Ja od zawsze należałam do wyjątków. Nawet ta rozgotowana z zupy jarzynowej mi smakowała :-) Przepis na brukselkę z masłem, pyszną, jędrną i chrupiącą na pewno przypadnie Wam do gustu i zmieni nastawienie do brukselki :-) Brukselka z masłem Składniki: dowolna ilość
Marta próbuje