Rozkładamy DYNIĘ na czynniki pierwsze

Rozkładamy DYNIĘ na czynniki pierwsze

Sezon na dynię trwa sobie w najlepsze. Od jej odmian i przepisów na nią aż ugina się internetowy stół (i nie tylko internetowy). A my tu dziś popatrzymy na to warzywo od jeszcze innej strony. Co takiego dynia w sobie, że warto korzystać ile wlezie? A proszę bardzo zapraszam do lektury. Ogólnie: W dyni surowej / ugotowanej Wartość energetyczna – 26/20 kcal Białko ogółem – 1.00/0.72 g Tłuszcz – 0.10/0.07 g Węglowodany – 6.50/4.90 g (w tym cukry proste 2.76/2.08) Błonnik – 0.5/1.1 g W...

Czytaj dalej na blogu Kate's Kitchen

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Kate's KitchenKate's Kitchen

O mnie

Dietetyk, doradca żywieniowy, biolog. Jestem pasjonatką kuchni i dobrego zdrowego jedzenia. Uwielbiam podróże i sport.

Ciągle poszerzam swoją wiedzę w oparciu o studia oraz dodatkowe kursy specjalistyczne z zakresu dietetyki, suplementacji oraz coachingu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, frytki, kopytka, ciasto, diety, spaghetti, ser biały, dieta, zupa, babeczki, tort, ciasteczka, torty, sałatki, sałatka, pieczywo, krem z dyni, prosta zupa, proste ciasto, ciasto na zimno, tort orzechowy, salatka makaronowa, salatka z makaronem, ciasta z kremami, ciasto z kremem, zupa krem

Inne przepisy z Kate's Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.