zupa - 39805 przepisów (strona:1775/2654)

KUCHENNA APTEKA #20 - JARMUŻ 122

prowadzi do ulatniania się tych związków pod wpływem wysokiej temperatury jarmuż jest niskokalorycznym warzywem o znikomej zawartości tłuszczu - zawiera około 50 kcal w 100 g Przepisy z jarmużem 1) ZUPA KREM Z JARMUŻU Z JAJKIEM I CHIPSAMI 2) SOK CYTRYNOWY DETOKS

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #26 - IMBIR 165

spożywanie imbiru zmniejsza apetyt i hamuje ochotę na niezdrowe, słone przekąski Przepisy z wykorzystaniem imbiru  ➨ link 1) KURCZAK SŁODKO-KWAŚNY 2) ROSÓŁ ORIENTALNY Z KREWETKAMI I KURCZAKIEM 3) ZUPA DYNIOWA - NAJLEPSZA! 4) MAKARON Z FASOLI MUNG Z WARZYWAMI W STYLU ORIENTALNYM

Kuchnia MagdaLeny
Francuskie z botwinką 155

dolne ), - mozzarella ( lub feta ), - filet z kurczaka pieczony, smażony lub grillowany, - sól, pieprz, - świeży tymianek. Wykonanie : Botwinkę umyć, odciąć korzonki i liście ( część liści posiekać, z reszty można ugotować zupę ). Wrzucić na chwilę do osolonego wrzątku. Wystudzić. Ciasto pokroić na większe prostokąty. Układać na nim posiekane liście botwinki, paski mięsa, paski mozzarelli i buraczki z łodyżkami. Całość przyprawić solą, pieprzem

Przepisy Mikołaja
Rosół z wiejskiej kury i indyka 127

Czas Przygotowania : 15 min Czas Gotowania : 2 h 30 min Gotowe w : 2 h 45 min Liczba porcji : 10   W każdą niedzielę w moim domu

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
GIGANTYCZNA CUKINIA NADZIEWANA KASZĄ JAGLANĄ Z KURKAMI 145

zapomniała" ode mnie zabrać zmutowanej, gigantycznej cukinii. Przez dwa dni ja i cukinia przeszywałyśmy się wzrokiem aż wreszcie musiało dojść do bezpośreniej konfrontacji. Pomysłów było kilka: "zrobię z ciebie zupę-krem i odczep się już ode mnie cukinio ;)". Stanęło jednak na tym, że z lenistwa i upału postanowiłam ją nafaszerować, wstawić do piekarnika i uciec. Miałam też zakupione kurki

Cytryna&Co.
TAGLIATELLE ZE SZPINAKIEM, GORGONZOLĄ, POMIDORKAMI I ORZECHAMI + CIELĘCINA Z SZAŁWIĄ I CYTRYNĄ + KURKI Z ESTRAGONEM 139

Jeszcze niestety trzyma mnie przeziębienie i zamiast popołudniu położyć się do łóżka, naszło mnie na gotowanie. Zrobiłam zupę tajską z krewetkami, pieczoną paprykę z fetą, szpinak z gorgonzolą, kurki, cielęcinę... Ech! Zaraz się chyba jednak położę, bo limit energetyczny na dziś został wyczerpany ;) SOS ZE SZPINAKU 500g świeżego szpinaku oliwa z oliwek łyżka masła 3 ząbki czosnku 1/2 gałki muszkatołowej

Cytryna&Co.
ZAPIEKANY TOPINAMBUR ZE SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 173

Ostatnio wszyscy gotują topinambur, jarmuż a nawet znajomi wyhodowali w zeszłym roku w ogródku wężymord! Zupę z topinamburu jadam w restauracji i nawet mi smakowała, choć nie był to jakiś szalony zachwyt kulinarny. Postanowiłam sama zmierzyć się z tymi starymi-nowymi warzywami. Efekt całkiem fajny, na pewno do powtórzenia. Składniki: pół kilo topinamburu 200g szpinaku - może być mrożony w listkach

Cytryna&Co.
Piję kranówkę i dobrze mi z tym - opinia o dzbanku filtracyjnym 194

pół roku odkamieniałyśmy raz czajnik, bo filtry z dodatkiem magnezu nie oczyszczają tak dokładnie wody z kamienia. Do przygotowywania posiłków. Makarony kasze, ziemniaki gotujemy w wodzie filtrowanej. Tak samo zupy, sosy czy chleb robimy na bazie wody filtrowanej. Czy są minusy filtrowania wody w dzbanku filtracyjnym? Tak, są: Przede wszystkim trzeba pamiętać o filtrowaniu i zmianie filtra. Jest aplikacja

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Topinambur -co to za warzywo ? 144

Zupa z topinamburu (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto

Kulinarne przemyslenia
Pierogi z rybą 146

Wrzucać do wrzącej osolonej wody, zamieszać, przykryć pokrywką. Gotować 3 - 4 minuty od zagotowania. Gdy pierogi się ugotują należy je wyjąć, najlepiej łyżką cedzakową. Podawać z masłem lub w zupie rybnej . zastawa

królestwo garów
Budyń jaglany z karmelizowanymi jabłkami 160

Można ją przygotować na wiele sposobów, ugotować w wodzie, w mleku, na słodko lub wytrawnie. Stanowi doskonały zamiennik ziemniaków, ryżu i makaronu. Sprawdzi się jako dodatek do mięs, zup, sałatek a także deserów. Ja najbardziej lubię ją właśnie na słodko. Najczęściej gości u mnie jaglanka z owocami, jabłkami, bananami, truskawkami. Dodaję do niej bakalie, orzechy, czy inne ziarenka

Cynamonowe szczęście
Kluski lane z kurczakiem, papryką, pieczarkami i cukinią 168

było w przypadku tej potrawy 😊 Robiłam ją 2 dni z rzędu i dziś, po tygodniu robię ponownie. Kluski lane, zapewne dla większości z Was kojarzą się najbardziej z zupą mleczną, ale powiem Wam, że podane wytrawnie smakują naprawdę fantastycznie, wszak to... makaron, tylko jajeczny 😉 Moje kluski są kupne, ale jeżeli macie więcej czasu (i chęci), to śmiało można pokusić się

Kraina Miodem Płynąca
Szpinak kremowy – gęsty i dobrze doprawiony 171

nikt nie karmił łyżką pełną zielonej papki pachnącej trawą. Uwielbiam szpinak w każdej postaci – na surowo w zielonym smoothie i sałatce, dodany do kanapki zamiast sałaty, na ciepło w zupach czy szakszuce, albo dodany do makaronu w szybkim włoskim sosie. Szpinakowe pierogi i naleśniki? Dwa razy mnie namawiać nie trzeba! Szpinak to bardzo zdrowe i bardzo wszechstronne warzywo – przygotowany według

Karo in the Kitchen
Sos koperkowo ogórkowy 149

koperkowy na bazie kwasu z ogórków kiszonych. Tak, nie wylewajmy wody, w której kiszą się ogórki. Zawsze zostawiam i dodaję do zup (na przykład rosolnik ), sosów... 30 g masła, 20 g mąki, łyżka siekanego koperku, 150 – 200 ml kwasu z ogórków kiszonych, 150 – 200 ml wody lub bulionu, 100 g gęstej śmietany 18%, sok z cytryny, sól, cukier Zasmażyć masło

królestwo garów