zupa - 39353 przepisów (strona:1772/2624)

Pesto z czosnku niedźwiedziego 124

bardzo szerokie zastosowanie. Podobnie jak tradycyjna wersja z bazylii, pesto z czosnku niedźwiedziego można użyć do sałatek oraz oryginalnej wersji bruschetty. Można przygotować z nim makaron, twarożek, czy zupę. Świetnie sprawdzi się w daniach mięsnych oraz jako dodatek do warzyw czy ryb. Wszystko zależy od Waszej kreatywności w kuchni! Notes - do klasycznego pesto używa się orzechów. Ja jednak je pominęłam

Wędrówki po kuchni
Bułki czosnkowo-ziołowe posypane serem 110

ochotę na domowe, miękkie, puszyste i lekko czosnkowe bułeczki drożdżowe? Wierzch bułek posypałam startym serem. Poniższe bułeczki idealnie smakują podane do sałatki, zupy czy też posmarowane samym masłem. Zachęcam do pieczenia.  Składniki na 15 mini bułek: 2 i 2/3 szklanki mąki pszennej (400 g) 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki przegotowanej, letniej wody 1/4 kostki świeżych drożdży

Ugotować
Szparagi w boczku i cieście francuskim 120

wyłożoną papierem do pieczenia. Pozbywamy się zdrewniałych końcówek szparagów. Wystarczy, że lekko je wygniemy, a same złamią się i oddzielą od dobrej części. Z twardych końcówek można zrobić np. zupę. Ciasto francuskie kroimy w paski o grubości ok. 1 cm. Powstałymi paskami owijamy szparagi zostawiając miejsce na boczek. Następnie powtarzamy czynność z boczkiem. Szparagi układamy na blasze zachowując kilkucentymetrowe odstępy

Mostek w kuchni
Kuchnia polska Receptury mojej babci - recenzja książki Ewy Aszkiewicz 82

oraz co bardzo ważne - pyszne dania, które pozwolą powrócić do smaków dzieciństwa i przypomnieć sobie beztroskie lata. Wszystkie przepisy, a jest ich ponad 140 zostały ujęte w 8 rozdziałach : zupy, staropolskie potrawy na postne dania i nie tylko, jarzyny, surówki i sałatki, dania codzienne, ryby, drób i inne mięsa, święta Wielkanocne, Boże Narodzenie. Zaprezentowane pyszności opatrzono apetycznym zdjęciami, a produkty

Di gotuje
Orkiszowy zakwas do żurku 162

ciepłe miejsce ( ja postawiłam na oknie, na słońcu ). Codziennie mieszamy zakwas. Po około 4 - 5 dniach zakwas jest gotowy. Przelewamy do butelki przez sito. Możemy użyć go bezpośrednio do zupy lub wstawić do lodówki na kilka dni. I gotowe. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
Ciasto czekoladowe z burakami bez jajek 235

swój smak, zapach, świeżość, wartości odżywcze i co ważne produkty nie wchłaniają innych aromatów. Pakowanie próżniowe jest idealne do każdego rodzaju żywności.  Możemy pakować mięso, warzywa, owoce, sosy, zupy, sery, ciasta, pieczywo a także produkty suche takie jak kasze, płatki czy bakalie. Dzięki próżniowemu pakowaniu zaoszczędzimy też sporo miejsca w lodówce czy zamrażarce. Zgrzewarka  FoodSaver FFS005x ma świetny

Ala piecze i gotuje
Moskole – placuszki z ziemniaków 116

przykryte ściereczką. Formujemy płaskie placuszki, które smażymy bez tłuszczu na gorącej patelni. Artykuł Moskole – placuszki z ziemniaków pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Polędwiczka w sosie z ogórkami kiszonymi, pycha 159

wodą, ponieważ podczas gotowania woda wyparuje. Jak już mięso jest prawie miękkie dodać ogórki kiszone pokrojone w kostkę. Na koniec nie dolewajcie już zbyt dużo wody, żeby nie powstała zupa Mąkę rozmieszać z małą ilością wody i wlać do gotującego się sosu. Na koniec dodać śmietanę, wymieszać i gotowe. Podawać z ziemniakami i dodatkowo ogórkiem kiszonym. Danie bardzo smaczne, polecam

Kuchnia Pokoleń
Pikantne skrzydełka pieczone. Przepis krok po kroku. 161

minut w temperaturze 180°C.     Idealna przekąska   Skrzydełka to jeden z moich ulubionych kawałków mięsa. Są uniwersalne, można z nich przygotować zupę, wywar lub samodzielne danie pieczone lub smażone. Cena tego mięsa nie jest wygórowana, co uwielbiałem jako student (teraz także mi to nie przeszkadza Skrzydełka świetnie sprawdzają się

kuron.com.pl
Hummus 146

miseczki. Można przechowywać w lodówce do kilku dni. Cieciorkę zawszę moczę przez noc w większej ilości. Na drugi dzień gotuję i przygotowuję z niej oprócz pasty jeszcze np. zupę i/lub ciasto. Żeby pominąć moczenie i gotowanie można użyć cieciorki z puszki (1 puszka

Ze smakiem i z pasją
Sałatka jarzynowa z kaparami 117

Warzywa z zupy można zagospodarować. Składniki: 4 marchewki 2 pietruszki  1 por 1 seler 2 jajka 1 mała puszka groszku konserwowego 1 mały słoiczek kaparów 3 łyżki posiekanego lubczyku 1 łyżeczka musztardy koperkowej 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Ugotowane marchewki, por, pietruszki i seler kroimy w kostkę. Podobnie jajka. Groszek i kapary osączamy z zalewy. Wszystkie   składniki

R'n'G Kitchen
WOLNOWAR W KUCHNI LCHF 166

może pracować w nocy, gdy śpimy. Uniwersalny i bardzo elastyczny jeśli chodzi o możliwe do przygotowania potrawy typowe na LCHF i nie tylko jak gulasze i wszelkie dania jednogarnkowe, zupy oraz buliony (rosół długo gotowany to po prostu bajka!) bigos, wszelkie mięsa, ryby, sosy, przetwory z warzyw i owoców itp. Artykuł WOLNOWAR W KUCHNI LCHF pochodzi z serwisu

Ola la LCHF
Delikatny dahl z dynią 118

pyszny, gęsty, wege gulasz z aromatycznymi przyprawami, do podania z ryżem. Wersja z dynią, soczystymi pomidorkami i szpinakiem powstała tak naprawdę trochę z przypadku – kawałek dyni został po zupie, pomidorki kupuje w ilościach hurtowych i zawsze są w kuchni a szpinak ostał się po koktajlach. Jeśli nie macie tylko warzywnych ,,resztek” co ja, możecie pominąć, ale nie ukrywam

Smaczna Strona
Steki z kalafiora 261

wykroisz 2-4 plastry, tak aby się nie rozsypały i aby upiec je w całości. A resztę kalafiora wykorzystaj robią jeden z tych przepisów: – pyszna kalafiorowa – placki z kalafiora – zupa krem z kalafiora – kalafiorowa z bułką tartą – sałatka z pieczonym kalafiorem – curry z kalafiora – wegeburer z kalafiora – makaron z pieczonym kalafiorem Ilość porcji: 1-2 Przygotowanie

nietylkopasta.pl

Proponowane wyszukiwania