Dzisiaj propozycja dla wszystkich miłośników sałatek, którzy nie lubią marnować jedzenia. Przyznam się, że często zdarzało mi się wyrzucać resztkę otwartej puszki czy to z groszkiem czy to z kukurydzą. Ta sałatka pozwala na zużycie resztek i cieszenie się całkiem smaczną sałatką W składnikach podaję pełne puszki, ale to wy decydujecie ile czego dajecie, a dajecie to, co macie pod ręką w takiej jakiej macie ilości. Czyli jak zwykle, traktujecie tą listę czysto pomocniczo. Pierwszy raz też gotowałam pieczarki. ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...