DYNIA NA OSTRO

DYNIA NA OSTRO

Uwielbiam dynię, przyrządzam ja na kilka sposobów. W zeszłym roku królowała na stole w postaci zupy-krem oraz ciasta. W tym roku opychamy się "gulaszem dyniowym". Składniki: dynia wędzony,surowy boczek 1 papryczka chilli 1łyżeczka  rozmarynu garść świeżej pietruszki 2 łyżk oliwy z oliwek Dynię obieramy ze skóry i kroimy w solidną kostkę, następnie gotujemy na parze do średniej miękkości. Na dużej patelni lub garnku rozgrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojony boczek, wraz z chilli i rozmarynem. Smażymy na z...

Czytaj dalej na blogu Cytryna&Co.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję