zupa ze świeżych grzybów - 1000 przepisów (strona:58/67)

Arabskie pierożki z daktylami 158

Arabskie pierożki z daktylami  przepis na pierożki sambousek na słodko Jeśli jeszcze nigdy nie jedliście pierożków sambousek z daktylami, wiele straciliście. To pierwsza i najważniejsza

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Zupa z kurczaka z dzikim ryżem i warzywami – kremowa, sycąca i zdrowa 289

mąkę i wszystko bardzo dokładnie razem mieszamy – warzywa muszą się tą mąką oblepić. Stale warzywa mieszając, do garnka wlewamy wrzątek. Zupa zrobi się jasna i rzadka, ale za kilka chwil zacznie gęstnieć. Dodajemy kostki bulionowe, mieszamy do rozpuszczenia.   Zupa będzie pyszna również na domowym rosole – pamiętajcie tylko, że do warzyw przesmażonych z mąką należy wlać płyn na granicy wrzenia(...)minut. Po tym czasie do zupy dodajemy ugotowany i odsączony z wody ryż dziki i brązowy, wsypujemy posiekaną zieleninę. Śmietanę hartujemy łyżką gorącej zupy w kubeczku. Mieszając zupę w garnku jednocześnie wlewamy do niej zagrzaną w ten sposób śmietanę. Próbujemy, dosalamy i dopieprzamy do smaku, gotujemy razem jeszcze 5 minut i podajemy. Zupa jest bardzo gęsta i bardzo kremowa

Karo in the Kitchen
Restauracja UKIM, pysznie jak u wietnamskiej mamy 202

Azjatyckie knajpki wyrastają na warszawskiej mapie kulinarnej jak grzyby po deszczu. Można w nich wybierać i przebierać! Niedawno otworzyła się kolejna. Dziś zapraszam Was na recenzję

Kulinarne przygody Gatity
Kalendarz przygotowań Świątecznych 722

Kalendarz przygotowań Świątecznych to mój niezawodny patent na to, by przygotowania świąteczne nie pochłonęły całego naszego wolnego czasu i energii. Pozwala

kuron.com.pl
Nowe menu sezonowe - Stekówka - steki i burgery 158

O dobrym jedzeniu mogłabym rozmawiać godzinami, tak jak i godzinami mogłabym jeść 💓 Stekówka - Steki i Burgery sprawiła, że moja miłość do jedzenia pogłębiła się jeszcze bardziej

Cooking Monster
Co zrobić z makaronu – 22 przepisy 206

Ze sklepów zniknęły makarony, został się tylko ryżowy i z mąki razowej:) Co zrobić z makaronu, który zalega w spiżarniach? Na szczęście przepisów jest mnóstwo. Spaghetti

Niedzielny kucharz
Kopytka dyniowe 127

Dynia to królowa jesieni. Warto dobrze wykorzystać sezon – nie tylko robiąc z niej różnego rodzaju dekoracje, ale też zamieniając ją w wyjątkowo smaczne potrawy. Co

okolicepalnika.pl
Kopytka dyniowe 141

Dynia to królowa jesieni. Warto dobrze wykorzystać sezon – nie tylko robiąc z niej różnego rodzaju dekoracje, ale też zamieniając ją w wyjątkowo smaczne potrawy. Co

okolicepalnika.pl
Jajecznica z kiełbasą, szczypiorkiem i smażone pomidory 193

Leniwy niedzielny poranek to idealny czas na przygotowanie pysznej jajecznicy z kiełbaską, szczypiorkiem, smażonej na masełku. Idealnymi dodatkami będzie świeże pieczywo z masłem i smażone pomidory

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Filtr do wody kranowej TAPP Water – recenzja 153

Filtr do wody kranowej, który zamontujesz szybciej niż odkręcisz kran Filtr do wody kranowej TAPP Water montowany jest bezpośrednio na domowy kran. Polepsza smak, zapach i

kuron.com.pl
Przechowywanie żywności - rób to dobrze 186

Obecne ograniczenia wprowadzone przez rząd zachęcają nas, a nawet niejako wymuszają, kupowanie na zapas. Powinniśmy do minimum ograniczyć kontakt z innymi osobami, zdecydowanie rozsądniejszym wyjściem jest

Z notatnika dietetyka
Żurek z klopsikami i grzybami wg Aleex 237

Dzisiaj Niedziela Palmowa. Jest ona też nazywana Niedzielą Męki Pańskiej, Niedzielą Kwietną lub Niedzielą Wierzbną. Niedziela Palmowa to ruchome święto w kalendarzu chrześcijańskim, przypadające 7 dni

W mojej kuchni
Postne półkruche paszteciki z kapustą, pieczarkami i suszonymi grzybami 731

drobno kroimy lub siekamy w malakserze. Dodajemy do posiekanej kapusty. Wywar po gotowaniu grzybów możecie przelać do butelki lub słoika i wstawić do lodówki, albo wlać do worka na mrożonki i zamrozić. Później wykorzystać ten grzybowy wywar do przygotowania wigilijnego czerwonego barszczu lub do zupy grzybowej.   Pieczarki i cebule oczyszczamy i bardzo drobno siekamy, można też potraktować(...)nagrzanego piekarnika i pieczemy około 35-40 minut, do zezłocenia.   Pyszne są i na ciepło, i na zimno. I same, i podane do czerwonego barszczu czy czystej zupy grzybowej. Te paszteciki idealnie się mrożą – potem wystarczy tylko odmrozić je w lodówce i odgrzać w piekarniku. Możecie też od razu zrobić je z kilograma mąki i zamrozić sobie na później

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania