Bruschetty to typowo włoska przystawka, idealnie sprawdzi się na każde spotkanie i każdą imprezę. Tym razem propozycja na bruschetty z awokado. Sprawi ono, że będą jeszcze
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Słodka, ostra, słona i kwaśna jednocześnie. Kuchnia tajska pełna jest sprzecznych smaków, które potrafi – jak żadna inna – niesamowicie połączyć. I taka jest ta zupa. Jednocześnie pikantna, świeża, niesamowicie kremowa i… wciągająca! Gotową pastę służącą za bazę smakową do tej zupy kupicie w paczce, idealnej na jedną porcję dania. Polecam tą, z której sama korzystam – marki Kanokwan. Kupicie ją w Piotrze
Karo in the KitchenJeśli lubicie azjatyckie smaki to dzisiejszy wpis jest wręcz stworzony dla Was. Poznajcie mój przepis na naprawdę pyszną i aromatyczną zupę z kurczakiem i warzywami w tajskim stylu. Uwielbiam poznawać nowe smaki, dlatego staram się stale urozmaicać moje kulinarne menu o nowe, bardziej odważne wariacje. Polecam Wam to samo, to świetny pomysł na odkrycie zupełnie ... The post Zupa z kurczakiem(...)warzywami w tajskim stylu first appeared on Pogotujmy.pl . Artykuł Zupa z kurczakiem i warzywami w tajskim stylu pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl
Pogotujmy.plZawsze myślałem, że przygotowując curry musi być ono z mięsem i to był właśnie błąd. Tym razem zainspirowani przepisem znalezionym w internecie przygotowaliśmy tajskie curry z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 600 ml mleka kokosowego 400 ml wody 2 łodygi trawy cytrynowej 1 łyżka pasty Tom Kha 2 liście kafiru 1 dymka 1 papryczka
Tajskie smakitakie zupy, których jedzenie po prostu wciąga. Taki jest ten ramen w tajskim stylu. Esencjonalny wywar i mięso z kurczaka w roli sporej dawki białka, mleko kokosowe i olej kokosowy w roli zdrowych tłuszczy. Marchew, papryka, kiełki fasoli i groszek cukrowy jako tercet pełen witamin i błonnika. Pikantne zielone curry i kurkuma – dla zdrowia. I smak – nie do podrobienia! WYWAR
Karo in the Kitchenkuchni tajskiej nigdy nie brakuje w moich szafkach, trawę cytrynową uprawiam od wielu lat w mieszkaniu, więc długo się nie zastanawiałam nad ugotowaniem naprawdę smacznej i cudownie rozgrzewającej zupy w tajskim stylu. Składniki : 370 ml przecieru pomidorowego 400 ml mleka kokosowego marchew cebula 3 cm imbiru chili trawa cytrynowa 2 liście kaffiru sól łyżka oleju do smażenia Marchew obrać(...)garnka wlać mleko kokosowe oraz dodać marchew, liście kaffiru, trawę cytrynową (wcześniej stłuc końcówkę trzonkiem noża) i chili (w całości lub pozbawioną pestek). Gotować do miękkości marchwi. Do zupy dodać przecier pomidorowy. Zagotować. Doprawić zupę do smaku solą. Ewentualnie rozrzedzić wrzątkiem. Zupa świetnie smakuje bez dodatków. Ja jednak przygotowałam do niej kluski dyniowo-kokosowe
Weekendy w domu i ogrodziezupa z krewetkami, którą Tajlandia umieściła na liście niematerialnego dziedzictwa UNESCO w roku 2020. Zupa, której przepis jest oczywiście przekazywany z pokolenia na pokolenie, którą można zjeść wszędzie w Tajlandii i nie tylko. Danie, które powstało i pochodzi…i tu się zaczynają schody. Tajscy naukowcy i historycy, mają problem, skąd i gdzie powstała zupa. Na początek mój drogi czytelniku(...)ustalimy co znaczą słowa – Tom – i – Yum -. Pierwszy człon nazwy odnosi się do tajskiego czasownika, oznaczającego – gotować. Drugi człon zaś to tajski rzeczowniki, oznaczający – pikantną sałatkę. Tak jak wspominałem, ciężko jest stwierdzić, kiedy i gdzie powstała ta zupa. Prawdopodobnie powstała, na długo wcześniej, niż jej spisane przepisy i prawdopodobnie była to Tajlandia. Obfitość krewetek słodkowodnych
RafalCookracji braku obiadu, musiałam wymyślić coś na szybko. Dotargałam dynię do domu, obrałam, pokroiłam, upiekłam.. i ugotowałam zupę. W tajskich rytmach, z domieszką curry i włożonym w nią całym sercem. Połączenie polskich smaków z tajskimi wyszło pyszne. Zawirowania i obroty smakowe. Tak podsumuję smak i zapraszam do przepisu. Składniki: 500g obranej dyni 1 mała puszka (165ml) mleczka kokosowego
CzarnawisienkaZupy tego typu uwielbiam. Wystarczy mieć w domu dobry bulion by w kilkanaście minut wyczarować obłędny obiad. Warto ugotować w dużym garnku kilka litrów bulionu i
Mango Papajapokrywką i gotujemy zupę na małym ogniu przez 10-15 minut. Gotową zupę doprawiamy sosem sojowym i sokiem z limonki, który nada całości świeżości i lekkości. Ta zupa to typowo tajskie połączenie idealnie zbilansowanej słodyczy, słoności, lekkiej pikantności, świeżości i delikatnej kwasowości. Możemy zjeść zupę w takiej formie jak jest, albo wyłowić z niej liście limonki i całość zmiksować
Karo in the KitchenOryginalnie zupę przyrządza się bez mleczka kokosowego, jednak jest ona naprawdę BARDZO PIKANTNA, a mleczko wprowadza odrobinę słodyczy do potrawy. Mam nadzieję, że będzie Wam smakować
Tajskie smakiZdrowa japońska zupa. Powinno się spożywać jedną miseczkę zupy dziennie (wystarczy 125 ml dziennie, można rozpuszczać sobie odrobinę pasty w szklance z ciepłą wodą (NIE wrzącą
Tajskie smaki