zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:99/1190)

Piątek: Najlepsza pomidorowa… z piekarnika 186

zupełnie niecodzienny sposób, ponieważ w piekarniku. Do brytfanki wkładamy pomidory, marchewki, cebulę i czosnek, wstawiamy na godzinę, a potem miksujemy. W ten sposób powstaje najlepsza pomidorowa. Pieczone składniki ulegają karmelizacji, dzięki czemu zupa jest wspaniale słodka, ale też kwaskowa. Po zmiksowaniu pomidorowej nie przecieramy przez sito. Może Wam się to wydać dziwne, ale właśnie dlatego jest to najlepsza(...)parmezanu – rozpływają się w ustach. Przepis pochodzi z serwisy Food52.com Spróbuj innych naszych przepisów na zupę pomidorową: Prowansalska zupa pomidorowa Pomidorowa z ravioli szpinakowym Włoska zupa pomidorowa z makaronem orzo Sprawdź też przepisy na pozostałe dni z tego tygodnia: Menu na tydzień: Zdrowe przepisy na jesień Składniki: Zupa 2 kg pomidorów 3 duże marchewki

Niedzielny kucharz
Zupa pomidorowa na zimno i... wspomnienia z wakacji 151

Zupa pomidorowa jest najbardziej ulubioną zupą. To zupa, która się nie nudzi. Moja pomidorowa jest najczęściej odwiedzaną na blogu. Ponad 250 tys. odsłon. Teraz mamy lato, teraz mamy świeże pomidory, dlaczego nie zrobić zupy pomidorowej na zimno ze świeżych pomidorów? Gazpacho też już zrobiłam i pokazałam tutaj . Tym razem mam dla Was przepis na szybką, smaczną(...)wstawiłam zupę do lodówki. Ogórka obrałam i pokroiłam w kostkę. Paprykę oczyściłam z pestek i również pokroiłam w kostkę. Zupę rozlałam do miseczek. Bezpośrednio przed podaniem zupę ozdobiłam kleksem ze śmietany,  wsypałam pokrojone ogórki oraz paprykę.   Podoba się Wam ten przepis? Jeśli tak, to  gwarantuję że i zupa też Wam zasmakuje. Tak więc polecam zupę pomidorową

Kuchnia u Krysi
Zupa pomidorowa z ziołami śródziemnomorskimi 169

Zupa pomidorowa z ziołami śródziemnomorskimi Rewelacyjna, lekka zupa pomidorowa z ziołami śródziemnomorskimi, zupełnie inna w smaku niż nasza tradycyjna pomidorówka! Choć najlepiej robić ją ze świeżych pomidorów, które występują latem, nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam ją już teraz. Lekka, pożywna, przesiąknięta aromatem ziół oraz czosnku! Do tego wspaniały i dodający pikanterii(...)parmezan, którym można posypać zupę już na talerzu! Niezabielana, a jedynie zagęszczona łyżką kaszy manny. Idealna dla osób na diecie i chcących się zdrowo odżywiać. Przepis pochodzi z książki "Pomidory" autorstwa Cornelii Schinharl, wyd. MAK Verlag GmbH, 2011. Zobacz również inne przepisy na -----> ZUPY , w tym na ribollitę, toskańską zupę z chleba . Zupa pomidorowa z ziołami śródziemnomorskimi - przepis

Moje Qulinaria
Zupa pomidorowa z makaronem, mięsem mielonym, jarmużem i czerwoną fasolą 119

jest w niej mięso mielone wołowe, jarmuż i czerwona fasola. Gęsta, bardzo syta i taka prosta w przygotowaniu. Ta zupa jest moim przykładem na to, że jarmuż możemy jeść nie tylko w formie chipsów czy koktajlów. Zupa pomidorowa z makaronem, mięsem mielonym, jarmużem i czerwoną fasolą.  Zupa pomidorowa z makaronem , mięsem mielonym, jarmużem i czerwoną fasolą(...)moja propozycja dla Was na nadchodzący, coraz dłuższy zresztą dzień! Zupa pomidorowa z makaronem, mięsem mielonym, jarmużem i czerwoną fasolą / 3 porcje Składniki: 2 ząbki czosnku 150 g ugotowanego makaronu 200 g mielonego mięsa wołowego 400 g puszki pomidorów w całości 1/2 puszki czerwonej fasoli 2 szczypty słodkiej i wędzonej papryki w proszku 1 łyżka słodkiej papryki

Moja smaczna kuchnia
Szybkowar – jak używać? Poradnik eksperta 56

Szybkość przyrządzania posiłków w szybkowarze zależy od rodzaju potrawy i ilości składników. W poniższej tabeli znajdziesz przykładowe czasy gotowania dla popularnych potraw w szybkowarze: Potrawa Czas gotowania w szybkowarze Zupa pomidorowa 15-20 minut Gulasz wołowy 30-40 minut Kasza jaglana 10-12 minut Ryż 8-10 minut Podczas gotowania w szybkowarze pamiętaj, aby dobrze przestrzegać instrukcji producenta(...)ugotowany ryż, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy. Na każdy liść kapusty połóż porcję farszu i zawijaj, jak tradycyjne gołąbki. Ułóż zawiniątka w szybkowarze. Dodaj bulion warzywny. Zamknij szybkowar i gotuj na wysokim ciśnieniu przez 20 minut. Odstaw szybkowar i pozwól mu naturalnie schłodzić. Otwórz szybkowar i podawaj gołąbki z sosem pomidorowym. Potrawa Czas gotowania w szybkowarze Zupa pomidorowa

Ekscentryczny Parowar
Zupa pomidorowa – klasyczna i domowa 62

Pyszna, klasyczna i domowa zupa pomidorowa. Chyba nie ma lepszego dnia na publikację przepisu na pomidorówkę niż poniedziałek(...)kiedy to w większości polskich domów odbywa się cotygodniowy rytuał przekształcenia niedzielnego rosołu w tą jakże znaną i powszechną zupę. Z reguły jestem przekorny, więc dzielę się nim z Wami w środę, bo przecież każdy dzień na ... The post Zupa pomidorowa – klasyczna i domowa first appeared on Pogotujmy.pl . Artykuł Zupa pomidorowa – klasyczna i domowa pochodzi z serwisu

Pogotujmy.pl
Zupa pomidorowa zabielana 262

Zupa pomidorowa zabielana... Pomidorówka - niekwestionowana Królowa Polskich Zup. Znana i uwielbiana przez wszystkich. W tej wersji - na bazie koncentratu pomidorowego. Pysznie zabielona kwaśną, gęstą śmietaną. Zapraszam!   Składniki: 2 duże marchewki; 1 średnia pietruszka; 1/4 korzenia selera; Biała część pora; 1 średnia cebula; 2 liście laurowe; 4 ziarna ziela angielskiego; 200 g koncentratu pomidorowego (u mnie Pudliszki(...)soli i zalać 2,5 litrami zimnej wody.  Całość gotować na małym ogniu, pod przykryciem, przez około 1,5 godziny. Po upływie tego czasu dodać koncentrat pomidorowy i dobrze wymieszać zupę. Do miseczki wlać śmietanę, dodać chochlę gorącej zupy i dokładnie wymieszać. Tak zaprawioną śmietanę dodać do zupy i wymieszać. Chwilę jeszcze razem pogotować i zestawić z ognia. Zupę

Gospodyni Miejska
Zupa pomidorowa z prawdziwych pomidorów 144

tłusty); warzywa obrać, można pokroić. Mięso włożyć do garnka, zalać zimną wodą, lekko podgotować, zebrać szumowiny. Dodać warzywa i przyprawy. Gotować na małym ogniu (bez bulgotania!) do miękkości składników. Zupa pomidorowa: z bulionu wyjąć mięso i warzywa. Dodać pomidory i chili. Gotować do miękkości świeżych pomidorów (muszą się rozpadać). Dodać marchewkę i pietruszkę – zmiksować. Można też dodać rozdrobnione(...)mięso. Zupę pomidorową podawać na ciepło, udekorowaną opcjonalnie kleksem z kwaśnej śmietany. Posypać bazylią i natką pietruszki.   Podobne przepisy Meksykańska zupa z tortillą i papryczką Zupa wiśniowa z jagodami Pizza al tonno czyli pizza z tuńczykiem Gazpacho z oliwkami i płatkami migdałów .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height

Pociąg Do Kuchni
Zupa pomidorowo-kokosowa 161

Niektórzy goście tego bloga być może zauważyli, że nie ma wciąż na nim przepisu na zupę pomidorową. Nie ma i raczej długo nie będzie, bo to zupa, której nie znoszę (tak, są tacy, którzy nie jadają czekolady, rosołu i zupy pomidorowej). Ale niedawno trafiłam na program Karola Okrasy, który przygotował zupę pomidorową z mlekiem kokosowym. Jego przepis(...)garnka wlać mleko kokosowe oraz dodać marchew, liście kaffiru, trawę cytrynową (wcześniej stłuc końcówkę trzonkiem noża) i chili (w całości lub pozbawioną pestek). Gotować do miękkości marchwi. Do zupy dodać przecier pomidorowy. Zagotować. Doprawić zupę do smaku solą. Ewentualnie rozrzedzić wrzątkiem. Zupa świetnie smakuje bez dodatków. Ja jednak przygotowałam do niej kluski dyniowo-kokosowe

Weekendy w domu i ogrodzie
TACOS SEROWO-ŁUBINOWE (keto, bez glutenu, redukcja) 73

oregano  i  bazylia  itp. Dodatki 500 g mięsa mielonego indyczego 40 g oliwy z oliwek 5 ząbków cebuli 50 g cebuli 150 g  passaty pomidorowej 100% sól kłodawska ,  pieprz czarny  mielony,  papryka słodka ,  papryka wędzona itp. 150 g mixu sałat 50 g  papryki czerwonej 50 g  papryki żółtej Przygotowanie(...)kostkę. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Następnie na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulę i czosnek. W kolejnym kroku dodać i podsmażyć mięso z dodatkiem ulubionych przypraw. Następnie wlać passatę pomidorową, doprowadzić do wrzenia i dusić na małym ogniu przez 20 minut. Gotowe miseczki wypełnić przygotowanym mixem sałat, pokrojoną w kotkę papryką lub innymi warzywami oraz mięsem. Całość można także

Ola la LCHF
Pasta jajeczna 76

pieprzem. Pasta będzie najlepiej smakować tuż po przygotowaniu. Możesz ją przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku przez około 2 dni. Zobacz też inne przepisy na pasty kanapkowe Pomidorowa pasta z makreli Smalec z fasoli Pasta jajeczna z pieczarkami Pasta ze słonecznika Pomidorowa pasta z cieciorki Pasta z bobu Zobacz też nowe przepisy Pasta jajeczna Proste ciasta

okolicepalnika.pl
Przepis na pizza bez drożdży 65

szklanki jogurtu naturalnego – 150 g pół łyżeczki sody oczyszczonej pół łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli łyżka oliwy – do posmarowania papieru do pieczenia 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 mały ząbek czosnku po sporej szczypcie soli, pieprzu i oregano łyżeczka oliwy 20 g tartego parmezanu 150 g sera mozzarella 40 g salami pepperoni(...)tłuszcz. Nasze ciasto umieszczamy na środku i rozciągamy palcami. Ale tylko w taki sposób, że ranty ciasta muszą być grubsze, zaś środek cieńszy. Następnie tak przygotowane ciasto smarujemy sosem pomidorowym. Musi być wysmarowane całe, oprócz rantów. W między czasie nastawiamy piekarnik na temperaturę 250 stopni z termo obiegiem. Jeśli ktoś nie ma termoobiegu to temperatura musi wynosić 260 stopni

Marcepanowa kuchnia
Młoda kapusta z pomidorami 70

inny smak, ale zawsze jest dobra. Dlatego to takie fajne i wdzięczne danie. W zasadzie nie da się go zepsuć. My akurat najbardziej lubimy taką z pomidorami i przecierem pomidorowym, dodaje to jej fajnej kwaskowości. PRZEPIS NA MŁODĄ KAPUSTĘ Z POMIDORAMI Młoda kapusta z pomidorami – składniki: ok. 2 kg młodej kapusty 2 duże cebule 1 duża marchewka(...)koncentratu pomidorowego Puszka (400 g) krojonych pomidorów 1 szklanka wody 2 pęczki koperku 10 kulek ziela angielskiego 5 liści laurowych 5 kulek jałowca (opcjonalnie) Sól, pieprz Ulubione przyprawy * * w przypadku kapusty u nas standardowym zestawem jest czosnek granulowany, papryka słodka, kminek, majeranek, rozmaryn. I kurkuma. Zupełnie nie pasuje, ale Ania daje kurkumę do wszystkiego. Uwielbia jej smak i ląduje

Marder&Marder Manufacture
Culurgiones – włoskie pierogi z ziemniakami, serem i miętą 97

formie charakterystycznego warkocza spighitta , kojarzącego się z kłosem zboża i wypełnionej kremowym nadzieniem z gotowanych ziemniaków, sera (najczęściej lokalnego fiscidu ), czosnku, mięty i oliwy. Serwowana najczęściej z prostym sosem pomidorowym i tartym sardyńskim Pecorino. Typowa potrawa prostych rolników a jednocześnie urzekająca smakiem i kremową delikatnością.  Oczywiście, jak zawsze w takich przypadkach, nie istnieje jeden, jedyny i tylko właściwy(...)jeśli nie to po prostu tak jak nasze pierogi; Gotowe Culurgiones gotujemy w osolonej wodzie, licząc ok. 2 minuty od chwili kiedy wypłyną na powierzchnię. Podajemy z sosem pomidorowym (tak jest tradycyjnie) lub, na przykład z masłem szałwiowym i posypujemy na koniec startym Pecorino. Smacznego

Pasta Po Polsku

Proponowane wyszukiwania