Bardzo lekki, dietetyczny krem –chłodnik z cieciorki i serka śmietankowego z dodatkiem mięty, który przygotujecie w pięć minut. Idealny na lato i dla tych, kt órzy
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaSezon na botwinkę się zaczął i niemal pół Polski zajada się botwinką. Ale są też tacy, którzy nie lubią pływających farfocli w zupie, chętnie by zjedli ale bez liści. Dlatego proponuję krem z botwinki. Smak ten sam a farfocli brak :) 2 pęczki botwinki, 1 ziemniak, 300 ml bulionu, sok z cytryny, sól, cukier, śmietana Botwinkę oczyścić, wyrzucając brzydkie liście, porządnie
królestwo garówChlebek zachowuje świeżość nawet do 5 dni, pod warunkiem, że będzie zawinięty chociażby w papier w którym się piekł. Smacznego! Chlebek smakuje wyśmienicie sam, potraktowany kremem pomidorowym sprawdza się idealnie jako zagrycha do kremowych zup
greenscarfostatnia porcja będzie ciężka do zjedzenia a pierwsze nie będą tak aromatyczne SMACZNEGO! Zobacz tez przepis na Rozgrzewająca zupę kokosową z makaronem <klik> Zobacz tez przepis na Krem brokułowo-szpinakowy z gorgonzola i pestkami dyni <klik
Pora na pora i pomidoraporcje kaszy. Kiedy szpinak będzie już gotowy dodaj całość z patelni do garnka z wywarem, przypraw. Gotuj jeszcze parę minut. Wmieszaj do zupy ugotowaną kasze jaglaną. Kolejno całość zblenduj na gładki krem. Przed podaniem możesz dodać łyżkę jogurtu naturalnego
Zdrowie na języku :Pszaleństwach weekendowych czas na normalny obiad.Będzie zupa, pyszna, gorąca i pożywna. Można ją zmiksować na krem lub zostawić w tradycyjnej postaci. Ja wolę krem a jaką Wy zrobicie to już Wasz wybór :-) Składniki: 1 por 2 ziemniaki 1 marchewka 50 g serka topionego sól, pieprz ok. 2 litry rosołu przepis tu łyżeczka majeranku
pieprzny smaczeksię rozszyfrować, a nie będę się kompromitować zgadując. Jak tak czytałem przed opublikowaniem ten teks, sam siebie niemal spoliczkowałem, że zapomniałem nadmienić o Ich zupach. Już nie zamierzam bardziej słodzić - musicie koniecznie spróbować kremu z papryki i pomidorów, a także z zielonego ogórka. Tak samo jak ciasta na pizzę i tego im na całej linii zazdroszczę...no nie po chrześcijańsku
BaRepasDzisiaj ugotowałam przepyszną zupkę krem z marchwi i grochu, przygotowałam ją dzięki uprzejmości firmy Russell Hobbs, która dała mi do przetestowania blender Aura 6w1
Tanio szybko zdrowostanie zajmować się wszystkim i przede wszystkim będę miała ochotę na to zamiast czytać lub po prostu patrzeć na śpiące dziecię. Ale do rzeczy - zupa, która zawojowała co najmniej 6 znanych mi osób. Krem ziemniaczany z pieczonym czosnkiem i paseczkami smażonego boczku na wierzchu - niebo w gębie! Pysznie kremowy, absolutnie nie mdły i idealny na taką pluchę i szarość, jaka
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!stronie mojego bloga chcę podzielić się z Wami nie przepisem, lecz najlepszym składnikiem wielu przepisów, i to nie tylko kulinarnych! Wzbogaca i ulepsza smak ciasteczek, zup, mięsa, a nawet kawy! Znajdziesz go w najlepszych kremach do pielęgnacji ciała, ale, jeśli chcesz, możesz go też użyć do... czyszczenia mebli. Zdziwiona/y? Co to takiego? Olej kokosowy! Czy kiedykolwiek o nim słyszałaś
Gotowanie to kochaniecebuli dodajemy pokrojone grzyby i smażymy około 10 minut. Następnie usmażone grzyby dodajemy do gotującego się bulionu i wszystko razem gotujemy kolejne 10 minut. Zupę przyprawiamy solą i pieprzem, miksujemy blenderem na gładki krem i zabielamy śmietaną. Podajemy z łazankami ugotowanymi al dente, posypujemy natką pietruszki
Smakowity Blog Kulinarnynutą gałki muszkatołowej, która nie przeważa, a tylko wydobywa smak i nadaje bardzo ciekawego charakteru. Fantastycznie komponuje się z wędzonym łososiem czy krewetkami- wtedy krem jest bardziej treściwy, choć samym również można się nasycić. Zupa warta wypróbowania! * bulion warzywny/mięsny- 800 ml * por- 3 duże sztuki * ziemniaki- 3 duże sztuki * cebula- 1 szt. * masło klarowane- 50 g * czosnek- 1 ząbek(...)poszatkowanym czosnkiem, aż będą miękkie Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, listek laurowy, ziele, zalać bulionem i g otować do miękkości ziemniaków. Wyłowić listek oraz ziele i zmiksować na gładki krem. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową, sokiem z cytryny oraz szczyptą chili. Smacznego
Kraina Miodem Płynącanatłoku świątecznych zakupów nie zdążyłam zaplanować obiadu. W lodówce było jeszcze coś "od wczoraj", ale przydałaby się jeszcze jakaś zupa. Akurat byłam w Biedronce. W lodówce z warzywami znalazłam krem z buraka. Burak - super, będzie zdrowo. Biorę. Ale, ale... Sprawdzam skład: Woda, marchew 24%, soczewica czerwona 12%, ziemniaki, cebula, por, sól, olej rzepakowy, czosnek, przyprawy, ekstrakt z papryki(...)marchewki pół szklanki soczewicy cebula olej kokosowy sól przyprawy: pieprz i tymianek/zioła prowansalskie Przygotowanie. Cebulkę zeszklić na oleju kokosowym. Zalać około litrem wody - w zależności jak gęstą chcecie zupę. Lepiej dać mniej - zawsze można dolać. Wrzucić posiekanego buraka i marchewki. Gotować 15 minut i dodać soczewicę. Gotować jeszcze 10 minut. Doprawić wg. własnego uznania. Zupę zblendować. Smacznego
Mama z MotylemPłynne czwartki Od dawna chodziła za mną jakaś dobra, wyrazista zupa, przeglądając książkę Kate McMillan "Smaczne Zupy" trafiłam na interesujący przepis i od razu wiedziałam, że
Codzienne Gotowaniezupy potrzebujemy szparagi, śmietanę oraz przyprawy. Najlepiej smakuje podana z domowymi grzankami . Jeżeli macie zielone szparagi to zachęcam Was do przygotowania kremu szparagowego (przepis tutaj ). Składniki: 1 pęczek białych szparagów (500 g) 100 g śmietany 18% do zup 1 łyżką mąki pszennej 1 łyżka soli himalajskiej pieprz opcjonalnie 50 g serka topionego Szparagi obrać i pozbawić włókien. Umyć i pokroić
Ugotować