zupa krem - 8065 przepisów (strona:375/538)

Zupa detoksykująca z białych warzyw 74

groszkiem ptysiowym albo go po prostu pominąć. Bardzo łatwa do wykonania. Składniki: 👋 jedna sztuka selera naciowego lub 2 paczki 👋  kilka ziemniaków wielkości raczej małej. Im więcej ziemniaków tym krem będzie gęściejszy 👋 jedna duża cebula i pół główki czosnku albo cała główka , zależy od wielkości i od waszych preferencji smakowych 👋 dodatkowo Wasze ulubione przyprawy ale nie przesadzajcie może to być(...)być pełna szklanka parmezanu. Umyj selera naciowego i usuń z niego wszystkie liście ,to one powodują ,że zupa może zrobić się gorzka ,a tego byśmy nie chcieli .Liście mogą posłużyć do sałatki ,do dekoracji ,ale nie mogą znaleźć się razem w kremie. Obierz ziemniaki . Wrzuć ziemniaki i pokrojonego w kostkę selera do garnka zalej wodą. Dodaj cebulę czosnek przyprawy

Z Kuchni Do Kuchni
Krem z cukinii i czosnku! 137

jesiennego chłodu i dwóch ślicznych, średnich cukinii powstała kolejna kremowa zupa. Mam nadzieję, że przez te warzywne przeciery jedynym moim miejscem zatrudnienia w przyszłości nie zostanie Dom Spokojnej Starości;) Cóż, nic nie poradzę, że tak bardzo je lubię;) Jako kontrast dla mojego kremu dorzucam garść prażonego słonecznika, żeby rozruszać trochę mięśnie żucia i wykorzystać zęby:) Cukinia nie będzie tak samo(...)czubryca zielona sól pieprz Sposób wykonania: Cukinię kroimy w kostkę, zalewamy bulionem i gotujemy przez 10 minut. Następnie miksujemy na gładki krem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, tymianek, czubrycę, sól i pieprz.  Rozgrzewającą, intensywną i pyszną zupę podajemy z prażonym słonecznikiem. Smacznego

Kuchnia Pani Wiosny
LOBSTER BISQUE. Przepyszny krem z homara 186

Już jakiś czas przymierzałam się do zrobienia kremu z homara. Homar leżał zamrożony w zamrażalniku  aż wreszcie kilka dni temu wpadłam w kreatywny kulinarny szał i zrobiłam przepyszną, aksamitną zupę. Wyszła genialna. Niczego w niej bym nie zmieniła ani udoskonaliła. Na pewno będę ją robić częściej. Nie mam jednak sumienia, żeby własnoręcznie ukatrupić homara, dlatego przygotowałam zupę z mrożonego(...)oliwie z masłem pokrojone warzywa (ziemniaki, pora, cebulę, pietruszkę marchewkę i selera) z odrobiną cukru. Ugotowanego homara rozbijamy przez ściereczkę tłuczkiem i wyciągamy mięso odkładając kilka kawałków do ozdobienia kremu. Pancerza nie wyrzucamy, dodajemy z powrotem do wywaru i jeszcze chwilę gotujemy. Do warzyw dodajemy pokrojone pomidory i przecier, doprawiamy solą, rozpuszczonymi w odrobinie wody nitkami szafranu, estragon i posiekane

Cytryna&Co.
Zupa z dyni na mleku kokosowym (wegańska, keto, low carb) 189

Zupa z dyni na mleku kokosowym to moje odkrycie tego roku! Wiele razy podchodziłam do zupy dyniowej, ale pierwszy raz wyszła idealnie delikatna, a zarazem aromatyczna. Dynia hokkaido idealnie nadaje się na zupę, dzięki swojej kremowej konsystencji, ponadto rewelacyjnie pasuje do mleka kokosowego. Cóż więcej dodać, dynia to rewelacyjne warzywo, warto korzystać z jej dobrodziejstw, póki sezon na dynię trwa(...)miękkości. Następnie dodajemy do bulionu upieczoną dynię , czosnek , mleko kokosowe oraz przyprawy: paprykę ostrą , curry i kurkumę . Całość blendujemy do uzyskania gładkiego kremu, sprawdzamy smak i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem wedle uzania. Przed podaniem zupę możemy przyozdobić mleczkiem kokosowym , przyprawą do grilla i/lub natką pietruszki . Wartości odżywcze w całości w 250 ml Wartość energetyczna 1503 kcal 150 kcal Białko

WegePrzepis
KREM Z BRUKSELKI Z CHIPSEM BEKONOWYM 108

Sezon na brukselkę trwa! Zobacz co kryje w sobie nasz przepis na wyśmienity KREM Z BRUKSELKI Z CHIPSEM BEKONOWYM i odkryj wiosnę na nowo! Artykuł KREM

COOKMAGAZINE
Domowa zupa kalafiorowa 111

Domowa zupa kalafiorowa to przepis na błyskawiczną, zdrową i smaczną zupę na obiad. Najlepiej smakuje z dodatkiem śmietany i świeżego, posiekanego koperku. Sprawdź przepis na krem porowo- ziemniaczany Składniki 3 podudzia z kurczaka 3 ziemniaki 2-3 marchewki 2 pietruszki 1 niewielki kalafior 5 ziarenek ziela angielskiego 4 liście laurowe sól pieprz 1/3 selera Dodatkowo śmietana koperek Domowa zupa kalafiorowa

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krem z marchewki z zielonym groszkiem. 145

już wcześniej wspominałem, bardzo lubię mielone zupki. Pomysł zrobienia takiej zupy przyszedł mi do głowy po zrobieniu kremu z dyni. Pomyślałem sobie, że krem z zielonym groszkiem ciekawie by wyglądał, ale do dyni nie bardzo by pasował. Jak się okazuje nie ja pierwszy wpadłem na taki pomysł. W Internecie można znaleźć sporo podobnych przepisów. Zupka wygląda bardzo ładnie, a jeśli(...)kiedy rozmiar nie ma znaczenia:) – wrzucamy do garnka, zalewamy zimną wodą i dodajemy kostkę bulionu warzywnego. Gotujemy na małym ogniu aż warzywa będą miękkie, dorzucamy serek topiony i miksujemy zupę blenderem. Przyprawiamy do smaku i wrzucamy mrożony groszek. Gotujemy jeszcze około 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Najlepiej smakuje z grzankami

Gotuj z Misiem
Francuski krem z pora 183

długiej zimie w końcu nastała piękna wiosna;) Wtedy też nasze posiłki stają się lekkie, kolorowe i takie wiosenne... Dzisiaj polecam Wam pyszną zupkę-krem z pora i ziemniaków z dodatkiem chrupiących grzanek... Składniki: 1l rosołu, 30og pora, 500g ugotowanego mięsa z kurczaka, 500g ziemniaków, 2 łyżki masła lub margaryny, sok z 1/2 cytryny, sól, pieprz, liść laurowy, szczypta gałki(...)śmietany zaprawić kilkoma łyżkami gorącego wywaru, następnie mieszając wlać do zupy. Garnek zdjąć z ognia i zmiksować za pomocą blendera na gładki krem. Gotować jeszcze 5 min.  Resztę śmietany wymieszać z żółtkiem. Zupę rozlać do talerzy, udekorować kleksem ze śmietany. Foremką do ciasteczek wykroić z tostów serduszka. Podawać jako dodatek do zupy.     Smacznego:) Przepis dodaję

Z miłości do słodkości
Krem z cukinii z szynką 148

wywaru wrzuć marchewki i krążki pora. Gotuj na małym ogniu ok. 20 minut. Wrzuć plasterki cukinii. Gotuj jeszcze 10 minut , zmiksuj całość na krem. Szynkę pokrój w kostkę , zrumień na rozgrzanym maśle.Dodaj do zupy. Koperek umyj, posiekaj. Zupę połącz ze śmietaną, dopraw do smaku solą i pieprzem. Posyp koperkiem. Podawaj z jajkami na twardo. Życzę smacznego

Różne smaki w kuchni
Sierpniowy krem z cukinii i brokuła 136

postaci chojnej ilości złocistych grzanek i kilka kawałków podsmażonej cukini, która lekko skarmelizowana staje się soczysta i słodka sama z siebie, dopełniając smak zupy i wzbogacając teksturę :) Pozostaje już teraz tylko rozsmakowaćsię w tej sierpniowej dobroci! Krem z cukini i brokuła Potrzebujesz: 3 ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżka oleju 500g cukini 250g ziemniaków 100g brokuła ok. 500ml wody(...)Zmiksuj całość na krem przy pomocy blendera ręcznego, dopraw do smaku solą i peprzem. Do tego: 1. Na suchej patelni podpiecz pokrojone w kostkę pieczywo, aż będzie chrupiące. 2. Cukinię pokrój w drobną kosteczkę i smaż na niewielkiej ilości oleju do momentu, aż zacznie się lekko przypiekać, dopraw odrobiną soli i układaj wraz z grzankami na zupie. Smacznego! Courgette

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Zupa krem z kapusty i pomidorów 114

Aksamitny krem na bazie kapusty i pomidorów. W przepisie użyliśmy przygotowanej latem passaty pomidorowej z pomidorów lima. Składniki 500 g kapusty białej 2-3 ziemniaki 500

R'n'G Kitchen
Zupa krem ziemniaczano cebulowa 160

Odkąd pamiętam, zupa ziemniaczana, często była u mnie gotowana 🍴. Na rosole była przygotowywana i śmietaną zabielana. Ja 👩 jednak ziemniaczaną inaczej ugotowałam i na krem zmiksowałam. Użyłam cebuli i ziemniaków czerwonych, przypraw ulubionych, następnie całość zmiksowałam i z mieszanką przypraw - suszonych pomidorów z chili podałam. Zupa wyszła bardzo kremowa, w smaku nietypowa 👄 ❤. Składniki: 3 duże czerwone cebule, 1 kg czerwonych ziemniaków

Moniki Smakołyki
KREM MARCHWIOWO- IMBIROWY 209

Nie znam lepszego kremu z marchewki. Jest bardzo aromatyczny i rozgrzewający dzięki dodatkowi imbiru. Słodycz marchwi podkreśla odrobina soku z pomarańczy. Gęsty, kremowy....mój ulubiony!!! POTRZEBUJEMY

WYSPA SZCZĘSLIWA
Zupa-krem z pieczonej papryki 169

Niezwykle aromatyczna i rozgrzewająca zupa Czytaj więcej »

Pasja tworzenia
Zupa krem ze szparagów według Juli Child 172

Gotujemy około 5 minut w osolonej wodzie, aż zmiękną. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Odcinamy końcówki pączków z każdego szparaga, możemy je później użyć do udekorowania zupy. Pozostałe szparagi rozcieramy blenderem, aż powstanie krem. Utworzoną masę łączymy z bulionem. Gotujemy chwilę na wolnym ogniu. Dodajemy około ½ szklanki śmietanki kremówki, doprawiamy solą i pieprzem. Powstałą zupę nakładamy do miseczek i dekorujemy

Kolizje Smaków