śniadania - 47413 przepisów (strona:375/3161)

Bardzo dobry blender próżniowy 76

Bardzo dobry blender próżniowy  Czy warto kupić blender próżniowy wysokoobrotowy.  Bardzo dobry blender próżniowy to moim zdaniem taki, którego zakup nie wydrenuje do samego

Cztery Fajery
Włoskie wakacje, przez Austrię - podróż autem. Sprawdźcie co warto zobaczyć. 75

  Wakacje we Włoszech autem? Jedni tak jak my mają frajdę, inni powiedzą nigdy! Zresztą my lubimy podróże, a taka wyprawa sprawia nam czystą przyjemność

Niezły Młynek
Galaretka z pigwy 68

Galaretka z pigwy Najlepszy dżem i galaretka z pigwy lub pigwowca. Galaretka z pigwy przepis już zapomniany, ale warto ją przygotować na zimę do herbaty. Rozgrzewa

Cztery Fajery
Generator pary czy żelazko parowe 70

Generator pary czy żelazko parowe Czy warto kupić stację parową. Generator pary czy żelazko parowe co wybrać? Nie ma co się oszukiwać, generator pary i żelazko

Cztery Fajery
Pasta kanapkowa z fety i suszonych pomidorów 108

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bardzo lubię różnego rodzaju pasty kanapkowe. Stanowią one świetny dodatek do śniadania, kolacji, czy różnego rodzaju przekąsek. Na blogu możecie znaleźć przepisy na wiele ciekawych past kanapkowych jak na przykład: Guacamole z groszku Pasta z tuńczyka jajek i sera białego Pasta z tuńczyka Domowa pasta kanapkowa z sera fety i suszonych pomidorów to świetny pomysł(...)smaczne śniadanie czy kolację. Tak przygotowana pasta kanapkowa świetnie smakuje z dodatkiem świeżego pieczywa. Dodatkowo jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Można ją zrobić dosłownie w 5 minut! PRZEPIS NA PASTĘ KANAPKOWĄ Z FETY I SUSZONYCH POMIDORÓW (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 200 g sera feta 5 czarnych oliwek 6 listków bazylii 5 pomidorów suszonych z oleju 1 łyżka

Przepiski.pl
Zakwas z buraków i jabłek 973

Zakwas z buraków i jabłek.  Przepis na kwas buraczany na barszcz czerwony. Zakwas z buraków i jabłek pewnie kojarzy Ci się z Bożym Narodzeniem, ale

Cztery Fajery
Italia dla zielonych, Alicja Rokicka - kilka słów o książce. A także przepis na sardyńskie culurgiones. 76

uwielbiam, jeśli Ty masz przeciwskazania - ta książka nie jest dla Ciebie! Kolejne rozdziały to już cudowne przepisy przepełnione miłością do ich tworzenia. Zaczynamy klasycznie czyli od kawy i śniadań, raczej tych słodkich bo Włosi tak właśnie zaczynają dzień.  Każdy dział i przepis okraszony jest mnóstwem anegdotek a także sprawdzonych informacji na temat regionu, stylu bycia i życia. Poznamy(...)tradycje, a także przygody które spotkały Alicję podczas wielu podróży do Włoch. Bo trzeba dodać, że podróżuje tam systematycznie, poznając nowe smaki i miejsca.  Po śniadaniu czas na Aperitivo, następnie na przystawki i makarony! Kiedy pojemy już makaronów w najróżniejszych sosach przeniesiemy się na targ aby zrobić zakupy na kolejne pyszne, warzywne dania. Następnie mamy dania z pieca

Radość kipiąca uśmiechem.
Brownie z musem czekoladowym z tofu i malinami 69

Ciasto dla miłośników czekolady Na spodzie brownie z mielonymi migdałami, orzeźwiającą malinową galaretką i mega czekoladowym musem z tofu jedwabistego. To czekoladowa rozpusta! Smaku tofu nie

Oryginalny smak
Kotlety z Burraty z pomidorkami 73

  Kotlety z burraty, to kolejny kulinarny orgazm, który przywieźliśmy z Włoch. Podawany jest jako przystawka, ale jest dość syty i  myślę, że może być

Niezły Młynek
Jak marynować grzyby - Gatita w Pytanie na Sniadanie 58

Wrzesień to najlepszy czas na grzyby! Z przyjemnością przyjęłam zaproszenie do programu Pytanie na Śniadanie, bo tematem naszej rozmowy miały być właśnie grzyby, a dokładniej  mówiąc grzyby marynowane   Jak marynować grzyby - Gatita w Pytanie na Śniadanie    Kto nie widział tego odcinka, serdecznie zapraszam do obejrzenia. Wystarczy kliknąć w link: https://pytanienasniadanie.tvp.pl/55944644/jak-marynowac-grzyby-w-occie-i-czy-kazdy-moze-je-jesc

Kulinarne przygody Gatity
Owsianka z figami 67

Owsianka to danie, które w moim domu najczęściej robię na śniadanie . Podstawą owsianki są płatki owsiane oraz woda lub mleko. Całość należy gotować przez kilka minut, po czym podawać na ciepło. Smak każdej owsianki zmieniają dodatki, z którymi to owsiankę najczęściej podajemy. Sięgnąć można po świeże jak i suszone owoce, orzechy, miód, syrop klonowy, czekoladę bądź migdały. Jeśli lubisz

MeCooks
Przepis na podpłomyki 71

Przepis na podpłomyki Drożdżowe podpłomyki z patelni. Przepis na podpłomyki poznałam podczas niezwykle inspirujących warsztatów  Olej rzepakowy - skarbem Europy. Drożdżowe podpłomyki z przepisu Andrzeja Polana

Cztery Fajery
Francuska mieszanka suszonych warzyw mirepoix 64

Francuska mieszanka suszonych warzyw mirepoix tzw. święta trójca kuchni francuskiej. Francuska mieszanka suszonych warzyw mirepoix, którą większość z nas, świadomie lub z przyzwyczajenia, dodaje do zup

Cztery Fajery
Szybkie tortille z warzywami i wege parówką 70

warzywami i wege parówką Witajcie moi drodzy. Dziś mam dla Was pomysł na pyszne, szybkie tortille z warzywami i wege parówką. Te tortille przygotowywałam już nie raz. Idealne na śniadanie czy lżejszy obiad. Można je też śmiało zabrać ze sobą do pracy. Pyszne, lekko i szybko. Czasem nie trzeba więcej Składniki: 2 tortille 2 garście miksu sałat 1/4 żółtej

Słodkie okruszki