Bardzo dobry blender próżniowy Czy warto kupić blender próżniowy wysokoobrotowy. Bardzo dobry blender próżniowy to moim zdaniem taki, którego zakup nie wydrenuje do samego
Cztery FajeryWakacje we Włoszech autem? Jedni tak jak my mają frajdę, inni powiedzą nigdy! Zresztą my lubimy podróże, a taka wyprawa sprawia nam czystą przyjemność
Niezły MłynekGalaretka z pigwy Najlepszy dżem i galaretka z pigwy lub pigwowca. Galaretka z pigwy przepis już zapomniany, ale warto ją przygotować na zimę do herbaty. Rozgrzewa
Cztery FajeryGenerator pary czy żelazko parowe Czy warto kupić stację parową. Generator pary czy żelazko parowe co wybrać? Nie ma co się oszukiwać, generator pary i żelazko
Cztery Fajeryadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bardzo lubię różnego rodzaju pasty kanapkowe. Stanowią one świetny dodatek do śniadania, kolacji, czy różnego rodzaju przekąsek. Na blogu możecie znaleźć przepisy na wiele ciekawych past kanapkowych jak na przykład: Guacamole z groszku Pasta z tuńczyka jajek i sera białego Pasta z tuńczyka Domowa pasta kanapkowa z sera fety i suszonych pomidorów to świetny pomysł(...)smaczne śniadanie czy kolację. Tak przygotowana pasta kanapkowa świetnie smakuje z dodatkiem świeżego pieczywa. Dodatkowo jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Można ją zrobić dosłownie w 5 minut! PRZEPIS NA PASTĘ KANAPKOWĄ Z FETY I SUSZONYCH POMIDORÓW (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 200 g sera feta 5 czarnych oliwek 6 listków bazylii 5 pomidorów suszonych z oleju 1 łyżka
Przepiski.plZakwas z buraków i jabłek. Przepis na kwas buraczany na barszcz czerwony. Zakwas z buraków i jabłek pewnie kojarzy Ci się z Bożym Narodzeniem, ale
Cztery Fajeryuwielbiam, jeśli Ty masz przeciwskazania - ta książka nie jest dla Ciebie! Kolejne rozdziały to już cudowne przepisy przepełnione miłością do ich tworzenia. Zaczynamy klasycznie czyli od kawy i śniadań, raczej tych słodkich bo Włosi tak właśnie zaczynają dzień. Każdy dział i przepis okraszony jest mnóstwem anegdotek a także sprawdzonych informacji na temat regionu, stylu bycia i życia. Poznamy(...)tradycje, a także przygody które spotkały Alicję podczas wielu podróży do Włoch. Bo trzeba dodać, że podróżuje tam systematycznie, poznając nowe smaki i miejsca. Po śniadaniu czas na Aperitivo, następnie na przystawki i makarony! Kiedy pojemy już makaronów w najróżniejszych sosach przeniesiemy się na targ aby zrobić zakupy na kolejne pyszne, warzywne dania. Następnie mamy dania z pieca
Radość kipiąca uśmiechem.Ciasto dla miłośników czekolady Na spodzie brownie z mielonymi migdałami, orzeźwiającą malinową galaretką i mega czekoladowym musem z tofu jedwabistego. To czekoladowa rozpusta! Smaku tofu nie
Oryginalny smakKotlety z burraty, to kolejny kulinarny orgazm, który przywieźliśmy z Włoch. Podawany jest jako przystawka, ale jest dość syty i myślę, że może być
Niezły MłynekWrzesień to najlepszy czas na grzyby! Z przyjemnością przyjęłam zaproszenie do programu Pytanie na Śniadanie, bo tematem naszej rozmowy miały być właśnie grzyby, a dokładniej mówiąc grzyby marynowane Jak marynować grzyby - Gatita w Pytanie na Śniadanie Kto nie widział tego odcinka, serdecznie zapraszam do obejrzenia. Wystarczy kliknąć w link: https://pytanienasniadanie.tvp.pl/55944644/jak-marynowac-grzyby-w-occie-i-czy-kazdy-moze-je-jesc
Kulinarne przygody GatityOwsianka to danie, które w moim domu najczęściej robię na śniadanie . Podstawą owsianki są płatki owsiane oraz woda lub mleko. Całość należy gotować przez kilka minut, po czym podawać na ciepło. Smak każdej owsianki zmieniają dodatki, z którymi to owsiankę najczęściej podajemy. Sięgnąć można po świeże jak i suszone owoce, orzechy, miód, syrop klonowy, czekoladę bądź migdały. Jeśli lubisz
MeCooksPrzepis na podpłomyki Drożdżowe podpłomyki z patelni. Przepis na podpłomyki poznałam podczas niezwykle inspirujących warsztatów Olej rzepakowy - skarbem Europy. Drożdżowe podpłomyki z przepisu Andrzeja Polana
Cztery FajeryFrancuska mieszanka suszonych warzyw mirepoix tzw. święta trójca kuchni francuskiej. Francuska mieszanka suszonych warzyw mirepoix, którą większość z nas, świadomie lub z przyzwyczajenia, dodaje do zup
Cztery Fajerywarzywami i wege parówką Witajcie moi drodzy. Dziś mam dla Was pomysł na pyszne, szybkie tortille z warzywami i wege parówką. Te tortille przygotowywałam już nie raz. Idealne na śniadanie czy lżejszy obiad. Można je też śmiało zabrać ze sobą do pracy. Pyszne, lekko i szybko. Czasem nie trzeba więcej Składniki: 2 tortille 2 garście miksu sałat 1/4 żółtej
Słodkie okruszki