Przepis na : obiad
Składniki:750 ml wody4-5 ogórków gruntowych1 marchew1/2 cebuli4 średnie ziemniaki1 kostka rosołowapieprz, sólolej do smażeniakoperekgroszek ptysiowy, np Brześć Wykonanie:W garnku rozgrzej 2-3 łyżki oleju.Cebulę pokrój w kostkę - podsmaż na oleju, odrobinę posól.Ogórki pokrój w kostkę, marchew zetrzyj na na tarce o dużych oczkach.Dodaj do cebuli - duś około 10 min - aż ogórki staną się szkliste.Ziemniaki zetrzyj na tarce lub pokrój - ja starłam, żeby się szybciej ugotowały.Dodaj do ogórków, zalej wodą - gotuj.... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...