tartej. Dokładnie wymieszać. Fetę pokroić na małe kawałki. Kawałki sera oblepić mięsem i uformować kotlety. Gotowe kotlety panierować w bułce tarej i smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor .Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie ziemniaczki i surówka
Monia miesza i gotujefarsz. Kwadrat ciasta złożyć na pół a brzegi skleić widelcem. Gotowe trójkąty posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 200 C i piec ok 15 minut na złoty kolor
Monia miesza i gotujemąka do panierowania ryb majeranek do oprószenia ryb 2-3 jajka Filety morszczuka pokroić na kawałki i oprószyć majerankiem. Panierować w roztrzepanych jajkach i mące, usmażyć na oleju na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Marchewkę, pietruszkę i selera obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebule obrać i pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać starte warzywa
Monia miesza i gotujezalewy. Banany obrać, przekroić wzdłuż a potem na mniejsze kawałki. Jabłka obrać, pokroić w plasterki. Rozgrzać patelnię z olejem. Owoce obtaczać w cieście i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać same, posypane cukrem pudrem, z jogurtem lub dżemem
Monia miesza i gotujepapryki. Oprószyć solą prowansalską. Zwinąć rogi ciasta do środka formujac sakiewki. Nastęnie sakiewki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika i piec na 200 C na złoty kolor
Monia miesza i gotujetarta 5 łyżek oleju 1 łyżka musztardy francuskiej 1/2 łyżeczki przyprawy do sałatek Boczniaki oprószyć solą z pieprzem. Następnie panierować je w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Na talerzu ułożyć po garści szpinaku i trochę porwanej sałaty. Usmażone boczniaki pokroić w paski a pomidorki w ćwiartki i ułożyć na sałacie. Olej wymieszać z musztardą i przyprawą
Monia miesza i gotujekawałki. W rozbite mięso zawinąć kawałek sera i 2-3 listki rukoli. Następnie roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej z siemieniem. Roladki smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie kuskus i sałatka
Monia miesza i gotujekremem chrzanowym, ułożyć przy brzegu kawałek sera i zwinąć w roladkę. Następnie roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Roladki smażyć na wolnym ogniu, ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i surówka z białej kapusty
Monia miesza i gotujeuzyskania odpowiedniej konsystencji. Następnie ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm lub nieco więcej. Szklanką i kieliszkiem wykroić oponki. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor, trzeba pilnować bo szybko się smażą. Osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru oleju. Posypać cukrem pudrem i zajadać
Monia miesza i gotujemniejsze kawałki. Następnie kawałki ryby oprószyć tymiankiem i solą. Jajko roztrzepać widelcem. Kawałki ryby panierować w jajku a potem w bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor
Monia miesza i gotujesmaku solą z pieprzem. Gotową mięsną masą oblepić ugotowane jajka, uformować kule lub kształt jajka a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawać na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno jako przystawkę
Monia miesza i gotujeosuszyć i pokroić w paski. Pokrojone mięso oprószyć przyprawą i odstawić na minimum pół godzinki. Ryż ugotować z dodatkiem kurkumy. Kurczaka (można zapanierować w mące) usmażyć na oleju na złoty kolor, osączyć na papierowym ręczniku
Monia miesza i gotujejeść codziennie. Przepis dostałam od Kajuchy :* Nie wiem czy dokładnie go odwzorowuję, ponieważ nigdy dokładnie nie pamiętam składu :P Składniki: 3 zupki chińskie vifon (2x kurczak złoty lub chiński kurczak i 1x kurczak curry) 20 dag szynki puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 zielony ogórek majonez sól, pieprz Łamiemy makaron i wsypujemy do miski, dodajemy przyprawy z zupek
Pudełko rozmaitościjajka 3-5 łyżek mleka olej do smażenia Na początek przygotowujemy tosty francuskie tj. roztrzepujemy jajka z mlekiem następnie moczymy w nich kromki chleba i smażymy na złoto- brązowo na rozgrzanym oleju. Na blaszce do pieczenia układamy papier do pieczenia, aby tosty nie przywarły. Układamy na nim usmażone tosty i kolejno układamy szynkę, ananasa i ser. Piekarnik ustawiamy
Pudełko rozmaitościciasto było puszyste). Obieramy jabłka, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w plastry o grubości ok. 2 cm. Zanrzamy otrzymane plastry jabłek w cieście i smażymy na patelni na złoty kolor z obu stron. Podajemy posypane cukrem pudrem. Bon Appetit
Pudełko rozmaitości