ziemniaki - 38421 przepisów (strona:1853/2562)

Zupa kokosowa z dynią,marchewką i batatem 196

długo pozostawia swój słodkawo – ostry posmak oraz dotyk zdrowia." Cóż więcej nam trzeba? Do dzieła! Składniki 2 puszki krojonych pomidorów konserwowych 2 duże marchewki 1 średni batat-słodki ziemniak półtorej szklanki pokrojonej w kostkę dyni pół szklanki czarnej soczewicy SKWORCU 1 puszka mleka kokosowego 400 ml 2-4 cm świeżego kłącza imbiru 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka curry kilka nasion

Z Kuchni Do Kuchni
Wegańskie kotlety pieczarkowo-serowe 233

zrobić w 30 minut na obiad do ziemniaków i surówki? Tradycyjnie - kotlety! Dzisiaj w nieco innej wersji, gdzie prym wiodą pieczarki i wegański ser. Idealnie sprawdzą się również jako wkładka do burgera. Po inne inspiracje obiadowe odsyłamy do wpisu 7 pomysłów na wegańskie kotlety . Koniecznie wypróbujcie :) Wegańskie kotlety pieczarkowo-serowe Przepis na ok. 8 średnich kotletów Potrzebujemy: - 8-9 średnich

Bananowe Pole
Gulasz wieprzowy z mieszanką chińską i mleczkiem kokosowym 218

digotuje.blogspot.com Przepis autorski. Idealna alternatywa dla tradycyjnego gulaszu. Jest niezwykle aromatyczny, lekko pikantny (można doprawić wg własnego gustu) i ogólnie posiada bardzo ciekawy smak. Nawet ze zwykłymi ziemniakami smakuje rewelacyjnie. Dodatkowym atutem jest prostota w jego przygotowaniu. 1/2 kg mięsa wieprzowego (użyłam chudego boczku) 250-300g mieszanki chińskiej (mrożonki) 150 ml mleczka kokosowego (polecam z Kuchni Świata ) 2 listki

Di gotuje
Pischinger - piszinger, czyli przekładane wafle z kremem kakaowym tofu i dżemem z czarnej porzeczki 224

polecić Wam wszystkim. Przyznam się, że potrzebowałam takiego wieczoru. Po ciężkich dwóch tygodniach, wieczór z moją miłością był strzałem w dziesiątkę. Dodatkowo sprawdziłam, czy faktycznie wzięcie dipu serowego z ziemniaka do kina to dobry pomysł. I stwierdzam, że to jeden z najlepszych pomysłów na świecie! Przygotowałam go przed wyjściem do kina, umieściłam w słoiczku i wzięłam ze sobą. Zajadanie zdrowego

Be Fit Be Strong
Domowe Paluszki Rybne w Chrupiącej Panierce 311

mące, następnie moczymy w jajku z mlekiem i obtaczamy w bułce tartej.  Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.  Gotowe paluszki rybne podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi surówkami.     Moje posty

Słodka Strona
Zapiekanka makaronowa w jogurtowo - pomidorowym sosie 219

Kilka ciekawie komponujących się składników, aromatyczne mięso i lekki sos wystarczą, aby skomponować idealną zapiekankę, dobrą na każdą okazję! Możemy użyć rozmaitych warzyw, dodać do nich makaron, ryż, ziemniaki, czy kaszę i zapiec pod smakowitym sosem - dzięki temu całość będzie wilgotna, intensywna w smaku i niezwykle apetyczna! Nic prostszego ;) Do dzieła! Zapiekanka makaronowa w jogurtowo - pomidorowym sosie Składniki: 2 filety

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Miodowo-korzenny schab pieczony 278

mniej więcej półtorej godziny (bez przykrycia) - do zrumienienia. Gotowe mięso przykrywamy na kilka minut folią aluminiową. Gdy "odpocznie" kroimy w plastry. Podajemy z ulubionymi dodatkami - u nas to zwyczajne ziemniaki z wody i sałatą :)  Świetnie smakuje również na zimno.  Smacznego! Źródło inspiracji

Moje Kuchenne Rewelacje
Grochówka w szwedzkim stylu 230

liśćmi i wlać bulion. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować, by groch zmiękł. Wyrzucić gałązkę selera. Ewentualnie wyjąć szynkę i pokroić na kawałki . Rozgnieść część grochu ubijakiem do ziemniaków, by zagęścić zupę. Dodać kawałki szynki . Doprawić zupę solą, pieprzem i musztardą. Podawać z pieczywem, w Szwecji to pieczywo chrupkie. ----- Podobne: Kapusta z grochem Grochówka Gęsta zupa z fasoli

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka z kaszy durra 230

kasza bezglutenowa o lekko orzechowym smaku. Gotuje ją się podobnie jak ryż, trzeba jedynie suchą durra namoczyć w wodzie na 3 godziny. Durra z powodzeniem może zastąpić ryż czy ziemniaki, a u mnie znalazła zastosowanie w ciepłej sałatce, którą raczyłam się dzisiaj w pracy. Ciepłe sałatki to idealne danie do pracy. Sałatka z kaszą durra Składniki: 2 porcje

codojedzenia
Cagliari, promocja miasta w Pałacu Bonerowskim i relacja z wydarzenia 183

makaron malloreddus przygotowany według tradycyjnego przepisu z Campidano  Fregola - gatunek regionalnego makaronu z Sardynii - z szafranem  Dodatki z jarzyn  Sałatka z karczochów z bottargą Karczochy i ziemniaki z schiscionera (czosnek i pietruszka)  Sardyńska kompozycja warzyw z sosem pinzimonio (oliwa z oliwek z Parteolli, sól, pieprz)  Sery i owoce  Zestaw serów pecorino o różnej dojrzałości

Moja smaczna kuchnia
Cannelloni z brokułami pod beszamelem 223

migdałów ser żółty do posypania ognista mieszanka przypraw w młynku Farsz: Brokuła podzielić na różyczki, opłukać i ugotować na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Odcedzić, rozdrobnić np. tłuczkiem do ziemniaków i ostudzić. W rondlu rozgrzać masło, dodać szpinak i dusić pod przykryciem do rozmrożenia. Dodać posiekany czosnek, ostudzić. Brokuł, szpinak i fetę dokładnie wymieszać, doprawić do smaku pieprzem. Nie trzeba

Smakołyki Asi
Lody z musem truskawkowym 178

cukier do smaku (ok 2-3 łyżki) Truskawki umyć, obrać i przełożyć do garnka. wsypać cukier i wlać 2-3 łyżki zimnej wody. Rozgnieść np. za pomocą tłuczka do ziemniaków i smażyć do czasu aż zgęstnieje. Pamiętać aby często mieszać aby się nie przypaliły. Ostudzić. Schłodzoną śmietankę dobrze ubić na sztywno i nadal miksując powoli wlewać zimne mleko skondensowane

Smakołyki Asi
Dżem truskawkowy z nutką mięty 153

dżem nabiera fajnego, delikatnego posmaku. Polecam! 1kg truskawek op. Konfitur-Fix DIAMANT 400g cukru 3 łyżki posiekanej mięty Truskawki umyć, odszypułkować i przełożyć do garnka. Rozgnieść np. tłuczkiem do ziemniaków tak aby pozostawić większe kawałki owoców. Wsypać Konfitur-Fix DIAMANT i cukier, wymieszać. Podgrzewać na średnim ogniu cały czas mieszając. Gotować jeszcze 3-4 minuty od zawrzenia. Na sam koniec

Smakołyki Asi
Aioli – czosnkowy majonez z blendera w pół minuty 352

naczyń, prawda? Jeśli do tej pory kupowaliście majonez w sklepie, zapomnijcie o nim, zobaczcie jak łatwo go zrobić samemu. Ten jest mocno czosnkowy – idealny do wieprzowiny, owoców morza i ziemniaków. Jeśli pominiecie ząbki czosnku i zamienicie je na łyżkę stołową musztardy Dijon, ukręcicie pyszny, klasyczny majonez! Majonez to nic innego jak emulsja oleju i wody . Coś, co pierwotnie wydaje się

Karo in the Kitchen
Zimowy szparag - skorzonera przepis 218

skorzonery sok z połowy cytryny olej do smażenia 100 gram mąka ( dowolna) jajo sól 100 ml piwa lub gazowanej wody opcjonalnie Wyszoruj warzywo pod bieżącą wodą i nożykiem do ziemniaków obierz dokładnie. Natychmiast włóż do zimnej wody z sokiem z cytryny. Następnie pokrój na kawałki długości frytek. Obgotuj 5 minut w osolonej wodzie.  Odcedź obgotowaną skorzonerę i włóż

AZgotuj!

Proponowane wyszukiwania