ziemniaki - 38421 przepisów (strona:1847/2562)

Kapusta z grzybami po lasowiacku 209

bardziej aromatyczne w połączeniu z kapustą. Suszone kozaki raczej odradzam, po ugotowaniu mają sino-szarą barwę, przez co kapusta staje się ciemna i szarawa. Tak przygotowaną kapustę podajemy do ziemniaków i ryby, ale po odciśnięciu jest doskonałym farszem do kulebiaka albo kapuśniaczków, czy pieczonych pierogów. Kapustę z grzybami najlepiej przygotować dzień wcześniej i trzymać w chłodnym miejscu, a przed podaniem

Trzeci talerz
Rolady wieprzowe z boczkiem i ogórkiem kiszonym. Zrazy z karkówki. 336

Piekę w przykrytym naczyniu, podczas pieczenia dwa razy obracam rolady, w razie potrzeby dolewam gorącej wody. Powstały sos można zagęścić w/g upodobać śmietaną, lub mąką. Swoje roladki podałam z ziemniakami purre i sałatka z buraczków z jabłkiem. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Śledzie po sułtańsku 261

warstwami śledzie z masą z patelni. Odstawić do ostygnięcia, a potem włożyć do lodówki na przynajmniej kilkanaście godzin. ----- Podobne: Badylarkowe śledzie na piernatach Śledzie z suszonymi pomidorami Sałatka z ziemniaków i śledzi

Weekendy w domu i ogrodzie
Gulasz z żołądków drobiowych 233

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Smaczna, tania i prosta wersja gulaszu, która praktycznie pasuje do wszystkiego. Idealnie smakuje z ryżem, kaszą czy ziemniakami.  Ostatnio gulasz podawałam z plackami ziemniaczanymi .   1/2 kg żołądków drobiowych 2 garście mrożonej włoszczyzny (pociętej w paski) 1 cebula 2 listki laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżka majeranku 1/3 łyżeczki papryki słodkiej gałka muszkatołowa sól

Di gotuje
Jak się nie przejeść w Święta? 213

wielu polskich domach do dziś panuje przekonanie, że w ten dzień nie należy nic jeść do wieczora. Sama pamiętam, że w moim rodzinnym domu na wczesny obiad podawano ziemniaki ze śledziem i należało „wytrzymać” do kolacji, bo wtedy będzie się można wreszcie najeść. Zasada regularnych pięciu posiłków dziennie , obowiązuje także w święta i na pewno uchroni nas przed przejedzeniem się

Szybko Tanio Smacznie
Tradycyjna Warzywna 141

gotowanych warzyw idealna na święta i nie tylko. U mnie w rodzinie każdy ją uwielbia. Nie dodaje groszku zielonego. Dodaje majonezu Kieleckiego.  SKŁADNIKI: 3 Marchewki 2 Pietruszki 3 Ziemniaki 1 Seler 1 Jabłko 3 Ogórki Kiszone 1 Cebula 3 Jajka  3 łyżki  Majonezu Kieleckiego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Warzywa gotuję. Następnie czekam aż wystygną. Kroję w kostkę. Jabłko obieram

Gotowanie Patki
zielona fritatta z chorizo i ziemniakami 215

drobna przekąska czy starter, które "przyjmie wszystko". Zarówno nasze ulubione składniki jak i te, które mamy akurat pod ręką i będzie smakowało wyśmienicie. Ta propozycja to włoski omlet z ziemniakami, szpinakiem i chorizo z lekko ostrą nutą - rewelacja! Składniki : 2 łyżki masła 1 cebula 1,5 czerwonej papryki kawałek papryczki chili

zobacz ich smak
Schab w warzywach 230

warstwę warzyw, ponownie schab i przykrywamy warstwą warzyw. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 35-40 minut. Wyjmujemy z piekarnika i podajemy z pieczonymi ziemniakami i dowolną surówką, buraczkami lub marynowanymi opieńkami. Smacznego

Maminek kulinarny
Marchewka na ciepło do obiadu 292

pieprzu. Przykryć, zostawić, aż marchewka zmięknie. Następnie spróbować doprawić jeśli jest taka potrzeba jeszcze. Posypać mąką, dokładnie wymieszać, aż wszystko się ładnie zagęści. Podawać na ciepło do mięsa, z ziemniakami. Smacznego

Tagebuch po polsku
Czerwona kapusta duszona. Modra kapusta duszona. 327

cukier się rozpuści, ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy do jako dodatek do obiadu. Tym razem czerwona kapusta duszona została podana do zapiekanej karkówki i smażonych ziemniaków. Smacznego. The post Czerwona kapusta duszona. Modra kapusta duszona. appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczone kotlety mielone z kozim serem 190

wszystkimi serami smakują wybornie. I oczywiście mniej kaloryczne, bo pieczone, a nie smażone na tłuszczu. Szybkie do zrobienia i smaczne. Podałam z surówką z kapusty pekińskiej   i ziemniakami. Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 1 czerstwa kajzerka 1 cebula 1 łyżka sezamu 100 g sera bałkańskiego koziego 1 ząbek czosnku sól pieprz słodka papryka Cebulę pokroić

O kuchni z uczuciem
Lista świątecznych przepisów – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 329

barszcz i do picia. Sałatka z kiszonych buraków Wódka żurawinowa. Żurawinowo-pomarańczowa z wanilią Elegancki i szybki pasztet z kurzych wątróbek – bez pieczenia Kaczka 5 smaków na purée z ziemniaków i selera, ze śliwkowym sosem whisky i surówką z fenkułu Szynka pieczona w rękawie – szynka 2w1 ‘Magiczne ciasto’ – jedno ciasto, po upieczeniu – trzy różne warstwy! Pierniczki świąteczne 2w1 – z tego

Karo in the Kitchen
Wigilijna kapusta z grochem 221

gotującej się cały czas kapusty mieszając, by się nie przypalała. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a na końcu mieszamy z grochem.  Podajemy ze świeżym chlebkiem lub ziemniakami

Kuchnia w czekoladzie
Gołąbki w sosie pomidorowym 179

ogniu ok. 2 godzin. Następnie dodaj krajankę i zmiksowane pomidory i gotuj całość jeszcze z 10-15 minut. Dopraw do smaku pieprzem. Podawaj tak jak lubisz z chlebem, ryżem, ziemniakami lub bez towarzystwa. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt

Proponowane wyszukiwania