ziemniaki - 38421 przepisów (strona:1842/2562)

Smażone wątróbki w cebuli. 147

jakiś czas mieszając. Po kilku minutach przykryć pokrywą i dusić do czasu kiedy po przekrojeniu nie będzie wypływała krew. Na samym końcu doprawić solą i przyprawami. Podawać z ziemniakami lub pieczywem. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Tradycyjne Jadło- chleb żytni z nutką rozmarynu podany z żurkiem na naturalnym zakwasie 190

jakość. I totalny brak chemii. Składniki: woda 40%, zakwas żytni 15% (mąka żytnia, woda, zioła i przyprawy naturalne), kiełbasa biała 26% (mięso wieprzowe, zioła i przyprawy naturalne, sól), ziemniaki 10%, boczek wieprzowy 5%, pozostałe 4%: zioła i przyprawy naturalne, mąka, sól. Składu nie powstydzi się żadna gospodyni domowa. Danie idealne dla singli lub osób zapracowanych, które nie maja czasu

Z Kuchni Do Kuchni
Medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym 252

bardzo małym ogniu ok. 40 minut. Mięso wyjmujemy a bulion możemy wykorzystać do ugotowania dowolnej zupy. Kroimy na grube medaliony. Polewamy sosem koperkowym i gotowe. Dobrze smakują z ziemniakami i czerwonymi buraczkami. Smacznego

Maminek kulinarny
Łosoś z salsą cebulowo-koperkową 199

obiad. Według mnie łosoś najlepiej smakuje, gdy jest przygotowywany w naczyniu żaroodpornym, ponieważ po upieczeniu jest zwarty i soczysty w smaku. Łososia z salsą cebulowo-koperkową możecie podać z ziemniakami jak i ryżem.  Składniki na porcję dla 2-3 osób: 0,5 kg łososia ze skórą(najlepiej płat) sok z połowy limonki (lub cytryny) sól, pieprz salsa cebulowo-koperkowa

Ugotować
Ekspresowe pączki 613

rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor z dwóch stron. Wykładamy na ręczniki kuchenne, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Jeżeli tłuszcz będzie się palił, zmniejszamy gaz, można tez dodać kawałek ziemniaka :). Posypujemy cukrem pudrem. Pączki gotowe. Życzę smacznego

Smaki Edyty
Pulpety z kurczaka i warzyw z rosołu 301

rosole, czy wywarze, ale gotujemy ostrożnie aby pulpety się nie rozpadły. Pulpety wyjmujemy łyżką cedzakową. Pulpety podajemy do rosołu, do innej zupy lub podajemy z sosem śmietanowym z makaronem, ziemniakami lub ryżem. Można też podawać same pulpety na gorąco lub zimno. Smacznego!   The post Pulpety z kurczaka i warzyw z rosołu appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
A la strogonow. 187

wszystko było przykryte ( gęstość ustalamy sobie sami jak nam pasuje) Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą. Na samym końcu dodajemy przecier pomidorowy. Mieszamy i podajemy z pieczywem lub ziemniakami czy kaszami . Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Aromatyczne kotlety mielone z indyka 194

pieprzem tureckim. Masę dokładnie wyrabiamy, formujemy małe owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron. Podajemy z dowolną surówką oraz ziemniakami

Bajeczna Kuchnia
Pomysł na Lunch Boxa #4 - Pieprzny Kurczak z Ryżem 216

smaczne. Odmień swoją dietę już dziś i zacznij gotować razem z Sylwetką Od Kuchni. Pozdrawiam Pan Sylwetka. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - 500 g Piersi z Kuczaka 1 Kg Ziemniaków Pieprz Kolorowy Sok z Cytryny Sól Pomidory Koktajlowe -  Żółty  Ryż -  300 g Ryżu  550 ml Wody  3 g Kurkumy  3 g Czosnku  Sól

Sylwetka Od Kuchni
Karkówka zapiekana w kapuście w garnku rzymskim 408

piekarnika , ustawić temp 220 st . Kiedy piekarnik się nagrzeje do tej temperatury , wtedy zmniejszyć do 200 i piec 15 min pod przykryciem i 15 min bez przykrycia. Podawać z ziemniakami

Gotowanie jest łatwe
Pyszny gulasz wołowy o mocno grzybowym smaku 206

powinien. Jeśli macie garnek elektryczny do wolnego gotowania, to wspaniale. Wlać wszystko z patelni do garnka i ustawić na wolne gotowanie. Gotować dwie godziny. Podawać z makaronem, ryżem lub ziemniakami. Było smaczne, polecam

Kuchnia Pokoleń
Pałki z chrupiącą skórką-prościej się nie da ;) 214

skórką . Takie właśnie są te wykonane według przepisu . Koniecznie jedzone prosto z patelni , zanim wystygną , a skórka zrobi się wtedy gumowata i niesmaczna . Doskonałe na obiad , w towarzystwie pieczonych ziemniaków . Do takiego obiadku nikogo w moim domu nie trzeba namawiać , ani przekonywać i to jest także ogromny plus tej potrawy Składniki : 1 kg pałek drobiowych 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej

Ogrodnik w podróży
Kasza pęczak 199

posmakowała. Byłam nastawiona do niej tak samo jak wcześniej do kaszy jaglanej czy kuskusa czyli sceptycznie. Smak mnie zaskoczył pozytywnie i będę ją częściej stosować w naszym domu zamiast ziemniaków. Zakupy: - opakowanie kaszy pęczak Przygotowanie: Kasza jest porcjowana w woreczkach. Na pierwszy raz spróbowałam ją ugotować według przepisu na opakowaniu ale powiem szczerze, że była jak dla mnie trochę

Tanio smacznie i prosto
Kotlety jajeczno – pieczarkowe 210

Zaczynamy od ugotowania 6 jajek na twardo i wystudzeniu ich ( siódme potrzebne będzie za chwilę " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) . Do miski wyciskamy praską do ziemniaków ugotowane i wystudzone jajka ( oczywiście obrane , żeby nie było zbyt chrupko " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) , dodajemy posiekane drobno surowe pieczarki , szczypiorek , 4 łyżki bułki tartej

Ogrodnik w podróży
Kasza jaglana z brokułem i cukinią. 197

naszych jelit z toksyn w połączeniu z brokułem i cukinią oraz przyprawami tworzy cudowny  posiłek. Zapraszam... Skala smaku 10/10 - danie można potraktować jako dodatek do mięsa zamiast np ziemniaków. Składniki: na ok 2 porcje 1/2 szkl. kaszy jaglanej 1 brokuł 1 średnia cukinia 3 łyżki oliwy z oliwek płaska łyżeczka kurkumy papryka słodka, papryka ostra, pieprz ziołowy, kilka kropel

Kubki smaku

Proponowane wyszukiwania