ziemniaki - 38421 przepisów (strona:1845/2562)

Potrawka z Cielęciny, czyli Cielęcina w Sosie Maślanym z Żółtkiem 208

dokładnie wymieszałam, doprawiłam pieprzem i posypałam natką pietruszki. Sos jest przepyszny i taki "aksamitny". Ja podałam z kaszą jaglaną gotowaną w bulionie warzywnym, ale możecie podać również z ziemniakami, ryżem lub inną ulubioną kaszą ;) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) Tym razem gotowało dla mnie Salento Blackstone ! Na zdjęciach pojawia się kolejna patelnia firmy Ballarini. Kiedyś pokazywałam Wam Salento Whitestone o białej, ceramicznej

Blondynka Gotuje
Co podać w Sylwestra? Szybkie przepisy sylwestrowe - zestawienie. 225

zapełnią żołądki 4 osób do syta i jeszcze zostanie. Oprócz zapiekanki możecie podać kurczaka przygotowanego w chrupiącym cieście - takiego jak z KFC - tutaj przepis .  Przygotować frytki lub upiec ziemniaki ( tu i tu ). Całość uzupełnić swoją ulubioną surówką - np taką  oraz ulubionymi zimnymi sosami. Wszystko możecie podszykować wcześniej a nawet tylko odgrzać w piekarniku bezpośrednio przed podaniem. Jeżeli chodzi

Poezja Smaków - blog kulinarny
Pomysł na Lunch Boxa #3 - Szybki Garnek 240

smaczne. Odmień swoją dietę już dziś i zacznij gotować razem z Sylwetką Od Kuchni. Pozdrawiam Pan Sylwetka. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - 500 g Piersi z Kuczaka 1 Kg Ziemniaków 500 g Marchewki 100 g Pora 300 g Cebuli - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie  1683   Węglowodany   274  g     Białko

Sylwetka Od Kuchni
Ekspresowa sałatka makaronowa 863

które nadają się na Sylwestra: sałatka jarzynowa z surimi Krucha sałatka z kurczakiem, Sałatka hawajska Sałatka z selerem, szynką i orzechami Sałatka z selerem, kurczakiem i serem sałatka z ziemniakami i wędzonym łososiem Ekspresowa sałatka makaronowa składniki : 1 szklanka makaronu mini kokardki farfalline pełnoziarniste( przed ugotowaniem poj. 250 ml) 3 łyżki czerwonej fasoli z puszki 3 łyżki kukurydzy z puszki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Boeuf Bourguignon 204

dochodzi, szykujemy cebulki i pieczarki. Cebulki gotujemy w pozostałym bulionie. Pieczarki rumienimy na maśle. Dodajemy do mięsa pół godziny przed końcem i dokładnie mieszamy. Gotową wołowinę podajemy z chlebem, ziemniakami lub jak sugeruje Julia z kluskami i zielonym groszkiem. Post Boeuf Bourguignon pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Groch z olejem rzepakowym 185

moczyć ok. 1-2 godzin. Po tym czasie groch nastawić, zalać wodą i gotować do miękkości. Groch ma być dobrze ugotowany, nawet rozgotowany. Następnie rozgnieść go porządnie tłuczkiem do ziemniaków na gładką masę. Groch doprawić solą,  pieprzem i odrobiną majeranku. Cebulkę pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju rzepakowym tłoczonym na zimno. Puree z grochu podawać polane smażoną cebulką

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Kotlety schabowe tradycyjne 227

rozmąconych jajkach, a następnie panierować w bułce tartej (tę czynność można powtórzyć, jeśli chcemy uzyskać grubszą panierkę). Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu do uzyskania mocno złotego koloru. Podawać z ziemniakami, puree ziemniaczanym i ulubionymi dodatkami

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kasza jaglana ze szpinakiem i pieczarkami 193

Tyle teraz się naczytam na temat zdrowego odżywiania i kaszy jaglanej, że wręcz zmuszona jestem by wpisała się ona do mojego menu obiadowego.Prawda jest taka, że kocham ziemniaki i mogłabym je jeść do każdego dania ale trochę odmiany tez się przyda...Najlepsze jest to, że nikt nie podziela ze mną tego zainteresowania jaglanką w domu i gotuje ją praktycznie tylko

Kubki smaku
Kotleciki z jaglanką, łososiem i brokułem 203

stałe zagościła u mnie kasza jaglana, często ja gotuję zamiast ziemniaków w końcu to podobno bomba witaminowa. Okazuje się że z tej odmiany kaszy można zrobić praktycznie wszystko, dlatego ja postanowiłam połączyć jaglankę z łososiem i brokułem. Ten skład był przesmaczy nawet mój Ł. zjadł ze smakiem chociaż jak twierdzi "wynalazków nie lubi" więc Zapraszam... Skala10/10 - kotleciki nie są zbite

Kubki smaku
Dżem truskawkowy bez żeli i fiksów. 167

Przepis z 3 kg. truskawek Składniki: 3 kg. truskawek 600 g. cukru zwykłego 1 laska wanilii 1 cytryna Truskawki umyć przynajmniej trzykrotnie i usunąć szypułki, następnie pokrychać krychaczką do ziemniaków ( ja nie lubię dużych kawałków w dżemie). Przerzucić całość na sitko i zasypać cukrem. Odstawić na ok. 3 godziny mieszając co jakiś czas. W ten sposób wytworzy się samoczynnie

Kubki smaku
Briami-pyszna letnia zapiekanka grecka 214

każdą okazję. Zapraszam...  Skala smaku 10/10- warzywa powinny być zrumienione wtedy są o wiele lepsze. SKŁADNIKI 4 średnich cukinii, pokrojonych na 1/2 cm plasterki 8 dużych obranych ziemniaków, pokrojone na 1/2 cm plasterki 10 ząbków czosnku  pokrojonych na cieniutkie plasterki 3 duże pomidory, pokrojone w ćwiartki 15dag parmezanu, pokrojonego w kostke lub innego 1/3 szklanki oliwki 4 łyżki

Kubki smaku
Idealne mini wrap'y na imprezę 1008

wykałaczką by się nie rozwijały i nabijamy po jednej oliwce. Przed rozpoczęciem imprezy trzymać w lodówce. Smacznego!   Inne propozycje przekąsek: Naleśniki z parówkami i serem Dip serowy z ziemniaka Pischinger'y Przekąska a'la tacos Masło czosnkowe z ziołami Chipsy z jarmużu Banana Bites Parówki w cieście francuskim Hummus z pieczoną dynią Przekąska z białej rzodkwi Różyczki z ciasta

Be Fit Be Strong
Łosoś w kremowym sosie z pomidorkami koktajlowymi i szpinakiem 247

Posól i popieprz do smaku. Duś na wolnym ogniu do momentu zredukowania śmietanki. Na talerz wyłóż łososia, którego następnie polej sosem.  Świetnie pasuje do makaronu, ryżu lub opiekanych ziemniaków. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Gulasz wołowy z pieczarkami 301

Gulasz to doskonałe jednogarnkowe danie dla mięsożerców. Tym razem gulasz wołowy z pieczarkami i marchewką. My go uwielbiamy z kaszą, plackami ziemniaczanymi, ziemniakami czy nawet sam, z chlebem. Sycący, dobrze rozgrzewa po długim, zimowym spacerze. O jego ciężkości możecie decydować dobierając dodatki w postaci większej lub mniejszej ilości warzyw i mięsa. Możecie też zrobić naprawdę ostry gulasz, jeśli będą jeść

Mieszam w Garnku
Hotel Sofitel Warsaw Victoria 153

północy, wliczony w cenę Menu Amuse-bouche Custard, kawior, szczypior Hors d’oeuvre Foie gras, figowy chutney, brioche Le poisson Ogon homara, ravioli, szpinak La viande Organiczna cielęcina, trufla, ziemniaki Anny Le dessert Mandarynkowa deklinacja Cena: 690 PLN | osoba Cena zawiera pakiet napojów. Rezerwacje: Sofitel Warsaw Victoria - Concierge Tel.: 22 657 82 89 E-mail: H3378-CR@sofitel.com Sofitel Warsaw Victoria - Concierge

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania